Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2012, 22:31:50
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Renunțarea la vicii sau la anumite plăceri sunt jertfe pe care le aduci Mântuitorului pentru a putea sta în fața Lui și a îndrăzni să-i ceri cele cu adevărat folositoare.
Cred că v-ați ales tare greșit cuvintele. Cum ar fi posibil să îi jertfim lui Dumnezeu o patimă, adică ceva necurat, un viciu? Tocmai de aia ne rugăm să ne curețe de patimi, pentu că jertfa nu poate fi decât curată, iar atâta timp cât nu suntem curățiți de patimi nu ne putem jertfi pe noi înșine fiindcă suntem necurați. Deci eu cred că de jertfă nu se poate vorbi decât după despătimire....până atunci e vorba doar de rugăciune pentru pocăință, pentru întoarcerea la Dumnezeu. Și după despătimire, tot rugăciunea ma gândesc că stă la baza jertfei fiindcă Mântuitorul a spus clar că nu putem face nimic fără El.

Last edited by VladCat; 04.01.2012 at 22:35:39.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau sa vorbesc cu un preot daca exista preoti pe forum andrutza151 Preotul 1 29.08.2011 13:01:51
Daca sunt pe forum persoane care cauta de munca sau vor sa faca un ban in plus andrutza151 Generalitati 17 18.04.2011 13:49:30
Dacă tot suntem forum ortodox... colaps3 Generalitati 65 09.02.2011 11:53:09