Citat:
În prealabil postat de grasu77
Despartirea de trup, pentru Sfantul Apostol Pavel, insemna primirea unui alt trup, nestricacios si nesupus putrezirii. Asta spune Sfantul Apostol in 1 Corinteni 15:51-54. De asemenea, a fi impreuna cu Domnul, pentru Sfantul Apostol Pavel, inseamna revenirea Domnului pentru a ne lua cu El. "Si astfel vom fi impreuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol cand descrie revenirea Mantuitorului pentru a ne lua cu El, asa cum a fagaduit (1 Tesaloniceni 4:16,17).
Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie.
|
Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.
Și având această încredințare, știu că voi rămâne și împreună voi petrece cu voi cu toți, spre sporirea voastră și spre bucuria credinței,
Pentru ca lauda voastră să prisosească în Hristos Iisus prin mine, atunci când voi veni iarăși între voi.
Ce tot bati campii cu venirea lui Hristos ? E clar ce spune Pavel acolo.