În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Mda... daca era un convertit la B. Penticostala de la ortodoxie, sa zicem, ce ar mai fi plouat cu "cuvinte dulci"... Asa insa, pentru ca tara noastra, aprdon, statul care o administreaza vremelnic, e aliat al Occidentului (a se citi "sluga platita prost"), si pentru ca, bineninteles, a devenit crestin (oare???) noi avem cuminti reactia politic corecta. Deh, subiectivismul de trei lei gauriti al speciei noastre si epocii actuale...
Cred ca tipul este genul de "dizident" care accepta sa fie momeala mediatica pentru un "razboi rece" in preambului aluia "cald" impotriva tarii sale. Nu neg, politica Iranului este, si pentru mine, asa "ecumenist" cum ma vad unii colegi de forum, criminal de antisemita, mioapa si stupida (partea ca e antioccidental a e ok). In primul rand, nu trebuia sa devina dusman al Israelului, acest stat/popor de drept divin de pe planeta, unicul de acest fel, si asta doar de dragul paduchiosilor de palestinieni. Evreii, cum scrie in Tanakh, trebuiau demult sa termine cu filistinii/palestinienii. Au tot dreptul sa o faca; li s-a poruncit de Sus asta. Sau, devenim eretici marcioniti si aruncam VT la gunoi!?? Israelul nu face decat sa repare marea greseala relatata in cartile mai noi ale VT: greseala de a ii fi lasat in viata pe filsitini, desi YHWH i-a avertizat ca le vor fi "o cursa". Asa ca, din nou, desi Iranul are o religie derivata abrahamica, nu inteleg de ce ia partea acelor perdanti care nu au adus lumii nimic, acelor palestinieni care arunca cu pietre si...bombe in statii de autobuz israeliene.
Una peste alta, stiu cum se face o provocare mediatica, cand o tara este incoltita de "comunitatea internationala" (aka obsesivul si sufocantul Occident). E un caz tipic. Cei care l-au condamnat sunt niste obtuzi/fanatici criminali, iar el, daca e cinstit, e ok, insa sper sa nu fie o cartita (mai brutal spus, un tradator); mie asa imi miroase.
|