Citat:
În prealabil postat de fallen
Am auzit ca sfintia sa parintele Boca avea darul de a-i cunoaste pe cei care vroiau sa se casatoreasca, daca se potrivesc sau nu, si chiar ii putea opri pe cei care nu se potriveau.
Desigur, asta nu era asa de greu in cazul in care erau enoriasi de-ai lui si-i cunostea pe amandoi de mici copii. Acum insa imi dau seama ca ar fi imposibil, chiar daca ar mai fi in viata, sa vin eu din Bucuresti cu al meu si sa ne zica daca ne potrivim sau nu. Asta fara dubiu trebuie sa ne dam seama singuri... ei, si aici e problema cea mai mare... cum ne dam seama care e "gandul cel bun?"
|
Te rogi la părintele Arsenie, căci după cum a spus, ne ajută mai mult de acolo de unde este acum. Hai, încearcă, cu credință, că Sfântul Părinte Arsenie Boca o să plece urechea și la ruga ta.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
|