Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 08:36:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
La inceput crestinii nu se taiau imprejur? Nu s-a corectat acesta practica?
S-a corectat pentru că apostolul Pavel și ceilalți apostoli au pledat pentru corectarea ei. Și s-a consemnat în Scriptură. De fapt, practica era corectă, doar că își pierduse semnificația de la Hristos încoace. "Poarta de intrare" în poporul lui Dumnezeu nu mai era circumcizia, ci botezul.

Acum ce era de "corectat" în privința sabatului?
1. Nu mai era valabilă Creația?
2. Își pierduse autoritatea binecuvântarea?
3. sau sfințirea conferită de Dumnezeu?
4. Ori Dumnezeu greșise că S-a odihnit în primul sabat al planetei?

Ori toate patru... și putem pleca liniștiți (de fapt blestemați) în tabăra ateilor!
Vechi 21.12.2011, 09:15:20
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu zic sa simplificam lucrurile. In primul rand precizez ca noi nu ne mantuim fara ajutorul Domnului asa cum Grasu ar vrea sa arate ca eu gresesc.
Nu stiu de unde ai scos acolo chestia cu ziua razvratiri. Acum eu o sa folosesc biblia care o folositi voi.
In versetele 4 si 5 se arata clar ca evrei nu s-au odihnit sambata :4. Caci intr-un loc a vorbit astfel despre ziua a saptea: "Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de toate lucrarile Lui."
5. Si aici este zis iarasi: "Nu vor intra in odihna Mea!"
Apoi De scris: 7. El hotaraste din nou o zi.Se vede paralela dintre ziua de odihna si planul de mantuire. CARE ESTE ACEASTA NOUA ZI DIN PUNCT DE VEDERE ADVENT?
9. Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
Am intrebat pe mai multe persoane ce cred despre acest verset. Si raspunsul a fost clar. Este vorba de o zi care are propietati specifice sabatului dar e diferita de saabat! Daca nu era diferita ar fi fost scris :Ramane dar o odihna sabatul pentru poporul lui Dumnezeu!
Interpretarea voastra e intortocheata rau am vazut ca nici unii adventii nu o pot explica deloc dar se vede ca este vorba despre ziua a saptea in tot acest context! Incepe cu versetul 4 si se termina cu :ca cea de Sabat.
Daca despre ziua a saptea este vorba ca se incepe si se termina celelalte zile sunt secundare. Ziua razvratirii? Cand nu puteti interpreta corect bagati chestii care nu au nici o legatura!
Vechi 21.12.2011, 09:25:12
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Imi dau seama ca nu o sa putem termina niciodata aceste discutii. Daca voi o sa sustineti in continuare ca nu e vorba de ziua a saptea ci de ziua razvratirii e treaba voastra! Dar cel mai mult imi dau seama ca nici voi adventii nu puteti oferi o explicatie clara pentru acest verset! Se vorbeste despre sabat despre o schimbare dar concluzia finala este ca nu sabatul a fost schimbat ci doar planul de mantuire?!?De unde pana unde?
Asa ca va las pe voi sa scrieti ca oricum nu o sa inteleaga nimeni nimic! Daca un lucru atat de clar nu il intelegeti cum sa intelegeti alte lucruri? Daca biblia ar fi scris :sabatul este schimbat cu duminica , voi a-ti fi zis:sabatul ceremonial. Daca biblia ar fi zis: a saptea zi este schimbata cu o alta zi (asa cum spune acest pasaj) voi a-ti fi rastalmacit iara cuvintele scrise si a-ti fi spus ca a saptea zi nu e vorba de sabat ci de ziua razvratirii facuta de un evreu a saptea zi sau cine stie ce va mai trece prin cap?!
Deci biblia nu poate modifica o lege deoarece ea e rastalmacita de adventi! Pasajul sau acest capitol se refera la ziua a saptea care a fost schimbat! Si asa inteleg majoritatea in afara de adventi!
Daca in versetul :nimeni sa nu va judece cu privire la o zi de sabat puteti avea dreptate ca se refera la sabatul ceremonial (dar de ce nu specifica biblia acest lucru?) in acest capitol se vorbeste clar de o noua zi ! Am incheiat.
Acum o sa spuna ca legea nu poate fi schimbata. Totusi Iisus arata clar ca legea a fost schimbata :27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu preacurvesti."

28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
Si iarasi o luam de la capat. Daca legea spune :aveti voie sa mergeti iarna dar sa aveti 2 cauciucuri de iarna pe fata, aceasta lege nu e schimbata cand dupa o perioada cel care a facut legea mai sus spune ca trebuie sa ai toate cele 4 roti dotate cu cauciucuri de iarna?
Si iarasi incepe nebunia :))

Last edited by bairstow; 21.12.2011 at 09:42:46.
Vechi 21.12.2011, 09:54:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Daca biblia ar fi scris :sabatul este schimbat cu duminica
Dar uite că n-a scris!

Citat:
Daca biblia ar fi zis: a saptea zi este schimbata cu o alta zi (asa cum spune acest pasaj)
Nici asta nu scrie, în ciuda interpretării dumitale deformate!

Acum să-ți spun eu ce scrie Biblia:
  • Dumnezeu a binecuvântat ziua a 7-a, a sfințit-o și S-a odihnit în ea ca model pentru noi (Facerea 2,3)
  • Dumnezeu a scris porunca sabatului pe piatră cu Însuși degetul Lui.(Ieșirea 20,8-11)
  • Hristos a păzit sabatul și a spus că n-a venit să schimbe Legea (Mat.5,17)
Dacă-ți "dă mâna", încearcă să anulezi aceste 6 acțiuni ale Dumnezeirii! "Să sparie gându" că un muritor ar putea îndrăzni a face așa ceva!

Citat:
Am incheiat.
Pentru că suntem pe topicul "Profeți adventiști", îți garantez că n-ai încheiat...
Vechi 21.12.2011, 10:27:01
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

problema cu sabatul e mai complexa , s-a schimbat si caalendarul intre timp si apoi daca s-a schimat numataroarea deja nu maipoti stabili cu precizie o zi ci doar optezi pentru una din variante, scopul ei conteaza si nu exactitatea ei.
poti tine zilnic daca vrei sau sa te rogi in timp ce lucrezi ca unii calugari sporiti
Vechi 21.12.2011, 10:36:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
problema cu sabatul e mai complexa , s-a schimbat si caalendarul intre timp si apoi daca s-a schimat numataroarea deja nu maipoti stabili cu precizie o zi ci doar optezi pentru una din variante, scopul ei conteaza si nu exactitatea ei.
poti tine zilnic daca vrei sau sa te rogi in timp ce lucrezi ca unii calugari sporiti
E adevărat, s-a schimbat calendarul de câteva ori, însă după fiecare schimbare după miercuri tot joi urma...
Vechi 21.12.2011, 13:01:22
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Inca o data vad ca dvs dati ca exemple din ortodoxie si sustineti ca ar fi modele. Model nu poate fi cineva care greseste. Mai ales in ceea ce priveste invatatura. Deci? Au credinta corecta sau nu?
Vechi 21.12.2011, 10:27:47
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Din acele 3 puncte de credinta nu puteti intelege si nu vreti sa intelegeti Evrei cap 4! Si de la aceste 3 puncte si nu numai aceste puncte mai sunt si altele interpretati biblia cum vreti!
Vechi 21.12.2011, 10:43:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Din acele 3 puncte de credinta nu puteti intelege si nu vreti sa intelegeti Evrei cap 4!
Cele 3 puncte enumerate de mine nu sunt condiționate de Evrei 4. Și acum hai să stăm strâmb și să judecăm orthodox: sf. ap. Pavel lupta împotriva Dumnezeirii să-I desființeze acele acțiuni? Nici vorbă!
Atunci înseamnă că există o strâmbăciune în interpretarea ortodoxă a pasajului... Și dl. Grasu deja a discutat aspectul acesta.

Citat:
Si de la aceste 3 puncte si nu numai aceste puncte mai sunt si altele
Adevărat, mai sunt și altele. Eu le-am enumerat pe cele mai importante (din punctul meu de vedere). Vă pot aduce și altele.... dar deocamdată hai să le discutăm pe acestea.

Citat:
interpretati biblia cum vreti!
După cum scrie, domnule. După cum scrie. Încercați să anulați unul din acele puncte. Ori vă e frică că vă "trăznește" Dumnezeu? Fiți liniștit, Dumnezeu Se lasă judecat... dacă omul e sincer și caută adevărul cu tot dinadinsul...
Vechi 21.12.2011, 12:57:13
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
S-a corectat pentru că apostolul Pavel și ceilalți apostoli au pledat pentru corectarea ei. Și s-a consemnat în Scriptură. De fapt, practica era corectă, doar că își pierduse semnificația de la Hristos încoace. "Poarta de intrare" în poporul lui Dumnezeu nu mai era circumcizia, ci botezul.

Acum ce era de "corectat" în privința sabatului?
1. Nu mai era valabilă Creația?
2. Își pierduse autoritatea binecuvântarea?
3. sau sfințirea conferită de Dumnezeu?
4. Ori Dumnezeu greșise că S-a odihnit în primul sabat al planetei?

Ori toate patru... și putem pleca liniștiți (de fapt blestemați) în tabăra ateilor!
Am raspuns, Evrei 4:9. Acolo se vorbeste despre o noua zi de odihna.
1. Creatia era valabila, dar fusese transformata prin Jertafa. "Mai buna este mila ta decat viata". Mai importanta este Mantuirea.
2. Ramasese binecuvantarea. Doar ca se implunise legea se completase. Sau nu a completat Hristos prin exemple ce insemna uciderea sau defranarea?
3. A fost Sfintita ziua prin cea mai mare minune din istoria lumii, Invierea
4. Nu, dar mai important decat faptul ca s-a odihnit Dumnezeu in primul sabat este faptul ca a inviat. De aceea Duminica a devenit cea mai importanta zi a saptamanii si de aceea se cuvine sa o cinstim.
V-am mai spus, daca gresesc macar ma consolez cu faptul cu am sa dispar, dar daca dvs gresiti nu stiu cat de consolant ar fi gandul ca va veti chinui pentru eternitate. Sa nu intelegeti din asta ca am vreo indoiala. Dvs ar trebui sa va ganditi si daca aveti vreo ezitare in a crede ca tot ce marturisiti e corect sa nu cumva sa regretati in eternitate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16