![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Măi să fie! Avraam a respectat 9 porunci din Decalog, doar porunca a IV-a n-a respectat-o, că așa vrea dl. Lucian!
Prietene, zice undeva in Biblie ca Avraam a respectat porunce a 4-a din Decalog?.Si apropos, care porunci a respectat Avraam in afara de cea a circumciziei? Doamne ajuta! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Eu nu pot sa spun ca Pavel a zis sa cinstiti cultul icoanelor. Dar nici ca nu a zis asta. Nu toti apostolii au repetat acelesi cuvinte, dar au avut aceeasi invatatura. Sau toti apostolii au explicat tuturor celor convertiti toata dogmatica? Ar fi inteles toate ideile si invataturile de credinta toti cei convertiti? Dar exista posibilitatea ca Pavel sa vi spus asta, doar ca nu a scris. In scris Pavel s-a axat pe transmiterea de invataturi noi, pe corectii, pe sfaturi. Daca ar fi sustinut cinstirea icoanelor si nu ar fi aparut o erezie pe acesta tema nu a considerat necesara confirmarea in scris. Dar tot nu ati raspuns la intrebare (lucru de care ma acuzati pe mine cu toate ca nu e cazul cand dvs exacta asta faceti): Daca ar fi citat din Treditie cum ati fi facut diferenta? Si nu imi spuneti ca raspunsul e ca ar fi sesizat ceilalti apostoli ptr ca e un raspuns jalic. Da normal ca ar fi sesizat, dar ce implica asta. Daca Traditia e corecta (si e corecta) si ceilalti ar fi sesizat trebuiau sa se manifeste cumva specifica astefel incat sa va prindeti si dvs, sau ce trebuia sa se intample? Citat:
Citat:
duminica, faptul ca respectam Decalogul si ziua de odihna a Domnului care dupa inviere este Duminica. Dar toate astea le-am mai spus. Asa ca aveti un exemplu al contradictie dintre Sf Scriptura si Sf Traditie, sau iar evitati subiectul?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Luându-i din mâinile lor, i-a turnat în tipar și a făcut din ei un vițel turnat și l-a cioplit cu dalta. Iar ei au zis: „Iată, Israele, dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului!” Mai mult, au tinut si sarbatoarea noului zeu: "Văzând aceasta, Aaron a zidit înaintea lui un jertfelnic; și a strigat Aaron și a zis: „Mâine este sărbătoarea Domnului!” A doua zi s-au sculat ei de dimineață și au adus arderi de tot și jertfe de pace; apoi a șezut poporul de a mâncat și a băut și pe urmă s-a sculat și a jucat." Poate acum ai inteles ce este idolatria si de despre ce era vorba cu muntii, ape, chip cioplit. Poti sa saruti ori copac sau om sau poza, atata timp cat nu zici ca e Dumnezeu nu e idolatrie. |
|
|||
|
|||
![]()
De cand sunt eu pe site au fost tot timpul discutii cu adventistii, chiar eu discutat cateva zeci de pagini numai despre ziua sambetei. E doar pierdere de vreme pentru toti, ei nu or sa-si schimbe conceptiile in urma argumentelor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poruncile valabile în toată istoria omenirii de la I-a până la a X-a. Poți spune despre un moment în istoria planetei când nu au fost valabile? Lasă circumcizia... acea a avut doar o perioadă scurtă de valabilitate (cam 2.000 de ani). |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() "Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele?" (Ieșirea 16,28) Exact cele două categorii menționate și în dreptul lui Avraam [מִצְוָה] și [חּרָה] ! Culmea că sunt în legătură cu sabatul (citiți versetul de sus și cel de jos), și au fost rostite înainte de darea Legii pe Sinai! Este că vă vine să rupeți pagina aceasta din Scriptură? Citat:
Evident, evreii și musulmanii țin legea (recte porunca a II-a), doar creștinii sunt niște ne-legiuiți! Ei, cum vă place imaginea aceasta? Citat:
Citat:
Citat:
- credeți într-Unul Dumnezeu - nu vă închinați la făcături - nu blestemați... etc. Citat:
Citat:
Citat:
Eu auzisem că și până la Schismă se numea printre altele și ortodoxă. Dar posibil a fi doar o chestiune de propagandă... Și mai auzisem argumentul că apare chiar în Biblie această denumire. Am cerut de câteva ori referințele, dar nu le-am primit nici până azi... probabil se mai fac săpături... Citat:
Da, e femeia castă îmbrăcată în alb (Apoc.12). Numai că între timp și-a cam schimbat veșmintele și moravurile... Și nu mă acuzați pe mine pentru ce zic, citiți în continuare și vă lămuriți. E deosebit de instructiv! Citat:
Citat:
1. Adică cum "Decalogul și ziua de odihnă"? Ziua de odihnă (porunca) face parte integrantă din Decalog, nu e separată cum poate v-ar conveni. 2. Adică cum "ziua de odihna a Domnului care dupa inviere este Duminica"? Ziua de odihnă a Domnului este sâmbăta. Formularea aceasta parcă seamănă cu o formulare mai veche a Catehismului (poate mai există și azi) "sâmbăta care este duminica". Care este... Puțintică răbdare că trecem la moaște, numai că n-am terminat cu sâmbăta care este duminica... mai avem de lucru încă vreo 200 de pagini... Last edited by osutafaraunu; 20.12.2011 at 02:07:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Din punct de vedere teologic, icoana Maicii Domnului o reprezinta pe prima ființă umană care a realizat scopul Întrupării: îndumnezeirea omului. Această reprezentare este, împreună cu icoana lui Hristos, fundamentul tuturor iconografiilor care îl reprezintă pe Dumnezeu devenind om." Incerci sa intelegi DIFERENTA? |
|
|||
|
|||
![]()
"Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Martorii lui Iehova nu au icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. Am spus odata unui martor a lui Iehova: “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului ei, atunci cand el este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”." - Parintele Paisie Aghioritul
Last edited by ovidiu b.; 20.12.2011 at 12:14:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Vreo dovadă ai? În afară de circularul argument al Sfintei Tradiții? Dacă nu ai dovadă biblică (și nu ai) m-aș mulțumi cu una arheologică.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|