![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Acum iar ca speculatie personala a mea. Stiti ca fizic ziua poate trece mai repede de 24 de ore. Totul tine de miscarea de rotatie a Pamantului in jurul axei. Ce va face sa credeti ca nu asta va presupune scurtarea zilelor. Sau ce va face sa credeti ca nu se refera la faptul ca sfarsitul se va produce cand suferinta va ajunge la limita suportabilitatii. Ceea ce am facut eu acum sunt doar speculatii. Exact asta feceti si dvs speculati si nu interpretati Scriptura. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt nascuta in anii '50 si imi dau seama cum a evoluat societatea.
Este mult mai rau decat atunci ,lumea s-a stricat. Cei care au trait intre cele doua razboaie la fel spun. Nu interpretez dupa voia mea ,aceste argumente le-am auzit la predica ,la sf.Liturghie duminicala. Hristos spune sa fim atenti la semnele vremurilor. Cum de tocmai acest citat nu l-ati comentat: "Învățați de la smochin pilda: Când mlădița lui se face fragedă și odrăslește frunze, cunoașteți că vara e aproape. Asemenea și voi, când veți vedea toate acestea, să știți că este aproape, la uși." Avem si marturiile sfintilor parinti ,de ex.sf.episcop Ioan din Kiev care a trait in muntii Neamtului:"- Preasfințite, dar de ce să fie atâtea războaie și vremuri cumplite astăzi? - Părinte Teodul, acestea sunt vremurile apocaliptice. Ca să le înțelegi mai bine,citește Evanghelia de la Matei, capitolele 24 și 25. Acum au început să se împlinească cele scrise acolo..." Sfarsitul vine cand murim ,dar nici sa ne incalzim cu ideea ca mai e mult pana la a doua Venire si avem timp sa ne mantuim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai D-zeu din cer stie cand va fi sfarsitul. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
"Sunt încă și multe altele pe care le-a făcut Iisus, care, dacă s'ar fi scris una câte una, socotesc că lumea aceasta n'ar cuprinde cărțile ce s'ar fi scris. Amin."
Credeti ca daca nu cititi toate sursele nu puteti cunoaste invatatura? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat din Dex (poate trebuia sa verificati inainte de a contesta o idee): A IDENTIFICÁ identífic tranz. 1) A considera identic; a constata ca fiind absolut la fel. ~ două teorii. 2) (obiecte sau ființe) A stabili (pe baza însușirilor caracteristice) ca aparținând la o clasă sau la o specie; a determina. ~ o planetă. 3) (persoane) A recunoaște pe bază de acte civile; a stabili identitatea. /<lat. identificare, fr. identifier Deci potrivit Dex si ceea ce sustineti dvs Dumnezeu este identic cu omul, nediferentiat. Citat:
Citat:
Asta cu criza este o exagerare a unora. Criza din 29-33 a fost mult mai severa. Atrocitatile din timpul Celui De-al Doile Razboi Mondial au fost inimaginabile. La fel si cele din perioada stalinista in URSS. Exista intradevar saracie crunta in unele zone ale Pamantului. Oameni care mor de foame. Dar foamete exista si acum cateva sute de ani. Foamnete accentuata din care de asemnenea se murea. Chinurile sclavilor erau ingrozitoare. Abuzurile fizice si psihice la care erau supusi. In schimb criza care afecteaza Romania este floare la ureche fata de ce indurau stramosii nostrii acum careva sute de ani. Numarul celor care mor de foame e insignifiant. Oamenii care se plang ca traiesc rau au apa, electricitate, mancare (isi permit sa faca mofturi), prefera sa piarda multe ore in fata televizorului. Desi e departe societatea actualala de limita suportabilitatii. Nu vreau sa fiu acuzat ca sustine ca se traieste bine, dar se poate si mai rau si altii au trait si mai rau. Ca noi ne raportam doar la cum am vrea noi sa fie bine e cu totul altceva. Deci nu m-ati convins, Am spus ca este o presupunere a mea, nu o certitudine. Nu pretind ca as fi vreun profet. Eu doar vreau sa spun ca este irelevant sa stim daca sfarsitul este maine sau peste 1000 de ani. Iar cei care incearca sa citeasca semne si sa interpreteze profetii uita care este scopul existentei.
|
|||
|
|||
![]()
Scopul existentei este mantuirea ,dar asta nu inseamna sa raspandim zvonuri ca mai e mult ,sau mai este putin pana la venirea Domnului.
Mai bine am indeplini ce spune la sf.Apostol Luca ,cap.21 : "Luați seama la voi înșivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare și de băutură și de grijile vieții, și ziua aceea să vine peste voi fără de veste, Privegheați dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriți să scăpați de toate acestea care au să vină și să stați înaintea Fiului Omului. " Vedeti ,daca ducem o viata in nepasare , nu sesizam semnele timpurilor Chiar Hristos ne indeamna la trezie |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dacă nu L-ar fi născut pe Mesia, ar fi rămas o simplă sfântăm poate chiar anonimă. Fără icoană, fără pomenire, fără tămâie... Atunci schimbați expresia din postarea mea și am rezolvat problema. Mea culpa! Citat:
Și nu v-a pus pe gânduri paralela Mântuitorului între Potop și Sfârșitul Veacului? Cum a venit el intempestiv și i-a luat pe cei ce "n-au știut nimic". Cum adică "n-au știut nimic"? Uite așa, cum nici dvs. "nu știți nimic" despre iminența Sfârșitului. Dar nu vă faceți probleme, o vorbă presupus inspirată spune "sfîrșitul va veni mai repede chiar decât cred adventiștii". Citat:
"Și neamurile s-au mâniat, dar a venit mânia Ta și vremea celor morți, ca să fie judecați, și să răsplătești pe robii Tăi, pe prooroci și pe sfinți și pe cei ce se tem de numele Tău, pe cei mici și pe cei mari, și să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul."(Apoc.11,18) Citat:
"Și vor zice: Unde este făgăduința venirii Lui? Că de când au adormit părinții, toate așa rămân, ca de la începutul făpturii." (2 Petru 3,4) Ați spus "cred". De aceea am spus că aveți o credință mare ca a lui W. Miller. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici macar afirmatiile unui Sfant nu au caracter dogmatin. "Nu este om care sa fie viu si sa nu greseasca". Citind semne, neavand darul de a citi semnele doar ne ratacim. Sa va raspuns si partea cu cei batrani care spun ca acum e mai rau. Intotdeauna ce a trecut a fost mai bun. Nostalgia functioneaza la orice nivel, ptr oricine. Sunt unii care acum au casa mobilata cum vor ei, nu cu mobila veche standard pentru toti, au masina straina, nu o Dacie pe care si-o repara fiecare zilnic, au televizor color, nu alb negru pentru care iti faceai programare cu cateva luni, arunca mancarea ca e de doua zile, nu iau paine pe cartela, lasa sa mearga televizorul chiar daca nu se uita nimeni la el, nu au program doua ore si nici curent rationalizast, isi umplu cosul cu toate prostiile de la hipermarchet, nu cumpara o ciocolata pe sub mana de la alimentara, si cu toate astea spun ca era mai bine in timpul comunismului. Daca ar trai o saptamana asa cum cred acum ca e mai bine l-ar impusca cu mana lor pe Ceausescu. Deci inclusiv parerea ca era mai bine in trecut este irelevanta. Stiu cum e si cu "vazand sa nu vada si auzind sa nu auda", dar mai bine sa fii pregatit de venire chiar daca nu crezi ca va veni sau consideri irelevant cand va veni, decat sa iti pierzi vremea cautand semne si pierzant din vedere ca scopul nu e citirea semnelor, ci mantuirea. Asta i-a ratacit pe multi.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Cand corectez ortodocsii o fac fie pentru ca sustin invataturi neconforme cu invaratura Bisericii sau pentru ca fac supozitii care nu se au o baza reala. Dati-mi va rog, dvs sau oricare alta persoana, ortodox sau nu, UN SINGUR EXEMPLU, unde eu am contrazis invatarurile ortodoxe. Va rog, un singur exemplu. Citat:
Si nu putem sa intram in logica absurdului ca daca nu L-ar fi nascut pe Hristos ar fi fost o sfanta anonima, pentru ca cinstea pe care i-o datoram, desi are intradevar fundamentul ca cel mai important lucru pe care l-a facut a fost Nasterea Lui Hristos, asta s-a intamplat datorita vredniciei ei. Citat:
Citat:
Citat:
Eu nu am sustinut ca nu este aproape sfarsitul veacului, doar ca nu suntem noi (cei mai multi dintre noi) in masura sa ne pronuntam. Citat:
Repet solicitarea expresa de a da exemple unde am sustinunt invataturi neconforme cu invatatirile BO.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
"Mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii".[/quote] În Scriptură nu o să găsiți blasfemia aceasta... Citat:
Domnule Lucian008, ați început cu minciunile? În cazul acesta terminăm foarte repede... Îmi pare rău, vă credeam plămădit din alt material... Nu, ați indus doar ideea că întârzie să vină. Dacă ați fi citit concluzia la versetele postate, ați fi prins ideea: "Domnul nu întârzie cu făgăduința Sa, după cum socotesc unii că e întârziere, ci îndelung rabdă pentru voi, nevrând să piară cineva, ci toți să vină la pocăință." (2 Petru 3,9) Am spus deja să nu-mi mai cereți asta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu m-am gandit la lipsurile materiale din comunism , nici la atrocitatile comuniste ci la faptul ca nu era atata pacat in lume ,satanism la nivel de guverne ,prostitutie ,homosexualitate,etc. E destul sa vedeti un fim din anii 70 si un film facut acum. Cata violenta in anii nostri! Dar cine nu a trait atunci ,nu stie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|