Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 16:15:53
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

O gandire foarte buna si pozitiva! Intr-adevar,au fost multe cazuri cand oameni au fost scosi din iad datorita rugaciunilor celor de aici. Sa nu uitam ca rugaciunea pentru altul este cea mai placuta si bine primita de Dumnezeu. Si nu numai rugaciunea pentru altul e salvatoare lui... ci si milostenia,faptele bune,facute pentru mantuirea lui,in numele lui. Si Dumnezeu,vazand ca avem credinta ca fratele nostru poate fi salvat,ne va mantui si pe noi.

Mai rau e de copiii avortati. Pentru ei nici sa ne rugam nu avem dreptul
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:30:26
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Mai rau e de copiii avortati. Pentru ei nici sa ne rugam nu avem dreptul
Eu nu cred asa ceva. Sunt aproape sigur ca e o gandire neortodoxa raspandita in mod gresit de anumiti oameni sau fii ai Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:33:14
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Sfintii parinti asa zic. Asa am citit in cartea parintelui Adrian Fageteanu,daca vrei fac si poza la pagina sa va arat.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:37:53
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
Sfintii parinti asa zic. Asa am citit in cartea parintelui Adrian Fageteanu,daca vrei fac si poza la pagina sa va arat.
Te cred Raoul, dar in cazul de fata, in ciuda evlaviei pe care i-o datoram parintelui Adrian, eu aleg sa cred ca fie s-a inselat el interpretand scrierile Sfintilor Parinti, fie acela dintre parinti care a afirmat asa ceva a facut o afirmatie care nu a venit din Duh. Poate gresesc gandind asa dar asta imi e raportarea.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:34:10
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Eu nu cred asa ceva. Sunt aproape sigur ca e o gandire neortodoxa raspandita in mod gresit de anumiti oameni sau fii ai Bisericii.
mda... asa cred si eu.... ei vor sta in iad pana la a doua venire a mantuitorului.... mai bine va rugati pentru un om bolnav, pentru un om amarat..... Doamne ajuta...

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:41:27
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
ei vor sta in iad pana la a doua venire a mantuitorului
Nu te supara, dar eu nu pot sti asa ceva. Cred ca cel mai bine e sa ne rugam pt ei si atat.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:05:19
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Doamne ajută!
Împărtășesc în totalitate opinia lui Vlad, pentru că Dumnezeu este omnipotent și iubitor!
Dacă noi simțim compasiune pentru acele suflete, oare nu infinit mai mult Se va milostivi de ele Tatăl ceresc?

Sfinții Părinți simțeau dragoste și compasiune chiar și pentru cele mai neînsemnate făpturi ale lui Dumnezeu. Sf. Isaac Sirul se ruga și pentru demoni... Eu n-aș face asta... :) Totuși, cred că avem dreptul și chiar datoria de a ne ruga pentru toți semenii noștri de pretutindeni (chiar și pentru cei din iad), căci sunt ființe create după chipul lui Dumnezeu, ființe pentru care a murit Hristos, Dumnezeul nostru.
În opinia mea, vrednicul de pomenire părinte Adrian a scris cuvinte atât de dure la adresa copiilor avortați, doar din rațiuni pedagogice (pentru a le convinge pe femeile creștine să renunțe la gândul de a-și ucide proprii copilași nenăscuți), iar nicidecum pentru că ar fi primit vreo descoperire în acest sens. Este imposibil ca Dumnezeu să osândească la întunericul veșnic suflete nevinovate de copii! "Judecătorul a tot pământul va face oare nedreptate?" - se întreba, plin de sfântă nădejde, cel mai important dintre Patriarhii Vechiului Testament.
Avortul este, fără îndoială, o crimă. Pentru acest păcat strigător la cer, responsabilitatea le aparține părinților și medicilor care nu se pocăiesc, iar nu victimelor (copiilor uciși înainte de naștere).

Dumnezeu să ne ajute pe toți să-L cunoaștem corect, așa cum El Însuși ni S-a revelat: ca un Tată plin de iubire față de noi, cei creați de El în vederea dobândirii vieții veșnice!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:10:07
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

O sa fac poza la pagina din carte si o sa va arat. Sau voi da citatul,vad eu cum mi-e mai usor. Nu e chiar atat de dur precum credeti,veti vedea in ce context o spune. Oricum era un parinte plin de intelepciune,un sfant in viata!

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:15:20
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
O sa fac poza la pagina din carte si o sa va arat. Sau voi da citatul,vad eu cum mi-e mai usor. Nu e chiar atat de dur precum credeti,veti vedea in ce context o spune. Oricum era un parinte plin de intelepciune,un sfant in viata!

Doamne-ajuta!
"...era un parinte plin de intelepciune,un sfant in viata!"
Știu, de asta sunt convinsă!

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:03:10
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Nu te supara, dar eu nu pot sti asa ceva. Cred ca cel mai bine e sa ne rugam pt ei si atat.
Da,e bine sa ne rugam. Ei simt o usurare oricum,cititi ce zic sfintii parinti.

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
mda... asa cred si eu.... ei vor sta in iad pana la a doua venire a mantuitorului.... mai bine va rugati pentru un om bolnav, pentru un om amarat..... Doamne ajuta...
Trebuie sa ne rugam si pentru cei din iad. Nu ai tu de unde sa stii pana cand vor sta acolo,judecata la Dumnezeu este. Noi trebuie doar sa ne facem "datoria".

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54