Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 18:49:26
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
nu am asa ceva.
Parca erati presbiter, adica un fel de preot. Unde slujiti? Unde va rugati? Pe ce invatatura va bazati credinta (si nu raspundeti cu invatatura Lui Hristos)? Unde se gaseste marturisirea dvs de credinta?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 19:42:42
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Parca erati presbiter, adica un fel de preot. Unde slujiti? Unde va rugati? Pe ce invatatura va bazati credinta (si nu raspundeti cu invatatura Lui Hristos)? Unde se gaseste marturisirea dvs de credinta?
Haideti sa discutam despre invataturile adventiste si sa lasam lucrurile particulare care oricum nu au importanta.

Eu as dori sa-i intreb pe adventisti, daca propovaduirea lor e biblica si ei explica profetiile biblice in mod corect, de ce Isus nu marturiseste pentru ei, conform cu Evrei 2:4.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 19:53:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Haideti sa discutam despre invataturile adventiste si sa lasam lucrurile particulare care oricum nu au importanta.

Eu as dori sa-i intreb pe adventisti, daca propovaduirea lor e biblica si ei explica profetiile biblice in mod corect, de ce Isus nu marturiseste pentru ei, conform cu Evrei 2:4.
Eu cred ca aveti o problema daca dvs incercati sa ii convingeti pe altii ca ei gresesc dar nu ne spuneti unde este adevarul. Adica eu spun ca e in ortodoxie, adventi in biserica lor. Dvs doar spuneti ca nu e acolo, ca nu e acolo, dar unde e atunci? Inteleg ca este la dvs, dar unde le putem gasi si noi? Luminati-ne.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 19:54:22
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Eu cred ca aveti o problema daca dvs incercati sa ii convingeti pe altii ca ei gresesc dar nu ne spuneti unde este adevarul. Adica eu spun ca e in ortodoxie, adventi in biserica lor. Dvs doar spuneti ca nu e acolo, ca nu e acolo, dar unde e atunci? Inteleg ca este la dvs, dar unde le putem gasi si noi? Luminati-ne.
nu, departe de mine ca adevarul ar fi in ograda mea...daca ati fost atent, am dat dreptate in multe privinte adventistilor, dar si ortodocsilor in alte chestiuni.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 20:20:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu, departe de mine ca adevarul ar fi in ograda mea...daca ati fost atent, am dat dreptate in multe privinte adventistilor, dar si ortodocsilor in alte chestiuni.
Cam greu sa slujesti la mai multi domni.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 20:32:20
ovidiu b.
Guest

Implicit Hotarărea s-a luat în urma Sinodului ecumenic de la Niceea (anul 325).

În Sfânta Scriptură iudeo-creștină, în Facere, săptămâna de șapte zile este definită prin descrierea eforturilor lui Dumnezeu în crearea lumii și a universului cu a șaptea fiind sabatul, care amintește de ziua de odihnă a Domnului. În vremurile apostolice, este menționat în Fapte faptul că se adunau împreună în prima zi a săptămânii pentru Jertfa Euharistică, zi numită Ziua Domnului în amintirea Învierii Domnului. Începând cu secolul al II-lea, Ziua Domnului a devenit zi de odihnă și ziua slujirii Sfintei Liturghii, înlocuind astfel sabatul evreiesc. În 325, Sinodul de la Niceea a declarat oficial că Ziua Domnului, duminica, este ziua de închinare a creștinilor ortodocși.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 20:34:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Un punt de vedere complet:

Sambata a randuit-o Dumnezeu ca sarbatoare si ca legamant vesnic, numai pentru poporul Sau, Israel, in amintirea iesirii din Egipt, asa cum apare explicit in Sfanta Scriptura . In VT poporul Lui Dumnezeu e strict Israel, in NT sunt toate popoarele.

Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptuluisi te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo, cu mana tare si cu brat inalt , pentru aceasta ti-a poruncit tie Domnul Dumnezeul tau, sa pazesti ziua sambetei (Deuteronom 5,15).

Sa pazeasca fiii lui Israel sambata, praznuind ziua odihnei din neam in neam , ca un legamant vesnic. Si sa fie aceasta semn vesnic intre Mine si fiii lui Israel , pentru ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, iar in ziua a saptea a incetat si S-a odihnit” (Iesire 31,16-17).

Crestinismul se intemeiaza pe Invierea lui Hristos, nu pe legea lui Moise. Interpretarile adventiste sunt arhicunoscute (de parca ne-ar interesa pozitia bisericii AZ7), insa noi suntem cu „Hristos in Duminica, am trecut cu El dincolo de catapeteasma”.

Legea divina privitoare la sabat s-a dat de dragul omului, fiindca trebuia ajutat si protejat, dupa o saptamana de munci istovitoare, insa asta nu inseamna ca trebuia sa se ajunga la exagerari, de aceea, Iisus le-a spus „sambata a fost facuta pentru om, nu omul pentru sambata”, condamnand astfel exagerarile din traditiile evreiesti. Cei din timpul Lui Iisus Hristos erau evrei crescuti in spiritul legii Vechiului Testament si de aici a plecat mirarea unora dintre farisei in legatura cu faptul ca ucenicii smulgeau spice si mancau intr-o zi de sambata, cand, in conceptia lor , era interzisa orice activitate fizica, desi accentul ar fi trebuit sa cada pe respectul pe care-l datorau Lui Dumnezeu, prin preocupari religioase. Asa cum am spus, dupa legea mozaica, evreii serbeaza sambata, ca amintire a momentului cand au iesit din robie, cu ajutorul lui Dumnezeu, in vremea lui Moise (Deuteronom 5:15), insa pentru crestini, centrul vietii si al cultului divin este ziua Duminicii, caci Hristos moare cu noi, ramanand asa in ziua Sambetei si invie cu noi in Dumnica fara de sfarsit.

Last edited by ovidiu b.; 17.12.2011 at 20:45:48.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 21:28:00
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cam greu sa slujesti la mai multi domni.
Sau sa nu slujesti nici unuia ptr ca asta face dumnealui. In afara de faptul ca nu prea are argumente, si sustine ca un om a ajuns Dumnezeu, nu vrea sa isi asume nici macar o identitate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13