![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu va purta pentru totdeauna un dialog continuu cu ființele Sale. Această comunicare va fi pentru cei buni o stare de fericire, iar pentru cei răi o stare de, să zicem în limbaj omenesc, disconfort.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Sufletul este nemuritor 2. Mantuirea este posibila doar pentru cei ce se vor naste din Duh 3. Cei rai vor merge la osanda vesnica, iar cei drepti la viata vesnica |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa Judecata Universala nimeni nu isi va mai schimba starea. Asa ca cei care au ales viata fara Dumnezeu vor "resimti" dragostea Lui Dumnezeu, doar ca acesta nu le va produce bucurie. Desi raul, insemnand lipsa comuniunii cu Dumnezeu, pentru ca doar astfel de va mai manifesta, va fi vesnic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati inceput gresit. Sufletul nu este nemuritor. O spune Sfanta Scriptura: "sufletul care a gresit va muri" (Ezechiel 18:4) sau "Sufletul care pãcãtuieste va muri (Ezechiel 18:20).
|
|
||||
|
||||
![]()
verset scos din context. Intregul capitol se refera la poporul evreu. Mai pe inteles: omul care gereseste (pacatuieste) va muri. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar moartea nu se refera la extinctia sufletului. "Și vor merge aceștia la osânda veșnică, iar drepții la viața veșnică“. Matei 25:46 Moartea este lipsirea de comuniunea cu Dumnezeu. De altfel e destul de evident ca osanda vesnica presupune existenta vesnica. Ca dupa moarte sufletul pacatosilor nu dispare a aratat Mantuitorul in pilda saracului Lazar. Daca in alte aspecte exemplele sunt mai putine, pe tema acesta se pot aduce nenumarare exemple, |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor. E adevărat, dar nu se știe în ce fel va fi acel chin și nici dacă pe măsură ce vecii vor urma vecilor răul va stagna sau nu în aceeași stare ca în veacul următor. Aici nu facem decît să ne dăm cu presupusul, habar nu avem nici ce fel de existență îi așteaptă pe cei din Iad, nici pe cei care vor fi aproape de Dumnezeu. A nu se confunda ce am scris mai sus cu ideea de apocatastază, cu care nu pot fi nicicum de acord.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum va fi aceasta intra-adevar nu stim. Si cum vor fi pedepsiti cei ce nu vor fi in comuniune cu Dumnezeu intr-adevar nu stim. Dar stim ca "va fi plangerea si scrasnirea dintilor" si ca va fi "in veci vecilor". In timp ce la cei ce sunt in comuniune cu Dumnezeu stim ca va fi o vesnica apropiere si crestere, la cei ce nu sunt in acesta stare nu se poate vorbi nici de crestere, dar nici de indepartare, deci starea lor va fi constanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ar fi scris că "plata păcatului este viața" aș fi crezut, dar nu scrie asta. Am cerut de nenumărate ori pe această secțiune a forumului să mi se aducă versetul biblic care afirmă textual că "sufletul este nemuritor". Încă n-a găsit nimeni așa ceva... poate reușiți dumneavoastră. Pentru că ați adus în discuție acest text paulin ce pune în contrast viața veșnică cu moartea celor păcătoși, vă mai dau un text - ce-L are autor pe Însuși Mântuitorul: "Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică." (Ioan 3,16) Aici contrastul este mai evident: vieții veșnice i se contrapune pieirea. Termenul folosit în originalul grecesc este [άπόλλυμι] și se traduce prin a pieri, a distruge, a ruina, a ucide. Niciunul din aceste cuvinte nu prea se potrivește "sufletului nemuritor" ce supraviețuiește în chinuri în eternitatea eternităților.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2 Petru 3:10 Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți. deci nelegiuitii vor pieri, vor disparea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|