Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 07:47:14
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Ma ametesti rau de tot.Sa inteleg ca cultul adventist a fost creat in anul 19..
Nu. 18...[63]

Citat:
dar defapt mai exista o biserica crestina si inaintea lor dar si dupa?
Există o singură Biserică Creștină fondată de Domnul Iisus Hristos care s-a manifestat pe parcursul istoriei prin mai multe confesiuni.

Citat:
Pai atunci de ce v-ati separat de ei? Inseamna ca biserica adventa fiind formata nu a fost permanenta deci este falsa!
Stranie logică! Ar însemna că și Biserica Ortodoxă e una falsă, deoarece și ea a fost "formată" (în veacul al IV-lea, ori în al XI-lea... cum vrei s-o iei).

Citat:
P.s Apelez si la celalalt domn si il intreb: aveati cruci pe biserici inainte de anul 1990? Adventistul a fost evaziv (mereu e a se vedea ultima postare) si a spus ca unele biserici nu au cruci si in acest moment. Dar intrebarea era daca aveau inainte cruce nu daca exista si azi biserici advente fara cruce.
Cred că m-am exprimat suficient de clar: cele care au acum cruce, aveau și înainte (iar cele ce n-aveau nu au nici acum). Anul 1990 n-a schimbat nimic în această privință. Vorba sloganului: "Țineți minte 5 cuvinte- e la fel ca înainte!"

Citat:
P.s 2 miscarea adventa parca am hotarat ca a fost creata de oamenii amagiti de Miler .
Din fericire, Istoria nu e condusă și hotărâtă de bairstow, ci de Dumnezeu...

Citat:
P.S 3 White a profetit sfarsitul. Uitati aici:
"Ingerul meu insoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am invățat timp de ani de zile, ei trebuie să invețe in cateva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67).
?

Citat:
Ambele profetii scrise de Grasu nu au valabilitate! De exemplu baptisti,penticostali si alte culte neoprotestante se dezic ferm de miscarea ecumenista!
Ai hotărât tu că nu au valabilitate? Ai răbdare... profeția e în curs de împlinire. De parcă voi nu vă deziceți "ferm" de mișcarea ecumenistă... și totuși Biserica Ortodoxă o să fie păpată dintr-un hap de mișcarea ecumenică, în ciuda reacției câtorva forumiști antiecumeniști fervenți!

Last edited by osutafaraunu; 16.12.2011 at 07:49:52.
Vechi 16.12.2011, 08:52:36
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu. 18...[63]

Stranie logică! Ar însemna că și Biserica Ortodoxă e una falsă, deoarece și ea a fost "formată" (în veacul al IV-lea, ori în al XI-lea... cum vrei s-o iei).
Iarasi ne intrati in casa si ne invatati cum sa ne mutam mobila.... Uitati ca va aflati pe un forum ortodox. Putin respect, daca vreti sa va bucurati de respect.
Vechi 16.12.2011, 09:00:41
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

bine, ca profetia cu unirea religiilor nu putem spune ca nu s-a implinit, adica neoprotestantii sa-si dea mana cu Vaticanul, pai avem un exemplu elocvent chiar aici pe forum, acest auto-intitulat "penticostalul", care, obsedat fiind de vorbirea in limbi, considera ca acesta este liantul ce face legatura intre neoprotestanti si catolici, practic de acum incolo ei se pot inchina impreuna, se pot considera frati, nu conteaza ca au invataturi si practici distincte, important este sa vorbeasca in limbi !
Vechi 16.12.2011, 09:18:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
bine, ca profetia cu unirea religiilor nu putem spune ca nu s-a implinit, adica neoprotestantii sa-si dea mana cu Vaticanul, pai avem un exemplu elocvent chiar aici pe forum, acest auto-intitulat "penticostalul", care, obsedat fiind de vorbirea in limbi, considera ca acesta este liantul ce face legatura intre neoprotestanti si catolici, practic de acum incolo ei se pot inchina impreuna, se pot considera frati, nu conteaza ca au invataturi si practici distincte, important este sa vorbeasca in limbi !
Bravos! Ați început să vă dezmeticiți... Totuși, nu cred că vorbirea în limbi va fi "liantul" principal în unirea bisericilor, ci mai degrabă păzirea duminicii și dogma nemuririi sufletului.
Vechi 16.12.2011, 10:36:14
Banned

Implicit

Citat:
Bravos! Ați început să vă dezmeticiți... Totuși, nu cred că vorbirea în limbi va fi "liantul" principal în unirea bisericilor, ci mai degrabă păzirea duminicii și dogma nemuririi sufletului.
Pai nu, vorbirea in limbi este liantul "penticostalului", dar nici ce spuneti dumneavoastra nu este. Papa a mentionat botezul in numele sfintei Treimi ca fiind puntea de legatura intre religiile crestine.
Vechi 16.12.2011, 10:59:00
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai nu, vorbirea in limbi este liantul "penticostalului", dar nici ce spuneti dumneavoastra nu este. Papa a mentionat botezul in numele sfintei Treimi ca fiind puntea de legatura intre religiile crestine.
Atat timp cat invatatura despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi nu coincide, ar fi cam greu sa ajungem sa discutam despre reconcilierea si a celorlalte aspecte diferite referitoare la Taina Botezului. Si Botezul este un singur element, diferentele fiind mult mai multe. E clar ca nu va ceda nici una dintre parti, deci nu va exista nici o punte de legatura. Se vor mai "rataci" unii, poate chiar majoritatea, ca in final la asta se va ajunge, dar Biserica Ortodoxa (si nu ma refer la confesiune) va ramane pana la a doua venire a Mantuitorului.
Vechi 16.12.2011, 11:00:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Atat timp cat invatatura despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi nu coincide, ar fi cam greu sa ajungem sa discutam despre reconcilierea si a celorlalte aspecte diferite referitoare la Taina Botezului. Si Botezul este un singur element, diferentele fiind mult mai multe. E clar ca nu va ceda nici una dintre parti, deci nu va exista nici o punte de legatura. Se vor mai "rataci" unii, poate chiar majoritatea, ca in final la asta se va ajunge, dar Biserica Ortodoxa (si nu ma refer la confesiune) va ramane pana la a doua venire a Mantuitorului.

nu va dau dreptate, pentru ca Biserica Adventista (cea in chestiune) are exact aceeasi invatatura ca si Biserica Ortodoxa, dogma Sfintei Treimi.
Vechi 16.12.2011, 11:24:15
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu domnule, spre deosebire de dvs. eu nu sunt profet. Mi-am exprimat doar o părere. Viitorul (poate cel foarte apropiat) va demonstra care e "liantul".

Citat:
Nu intelegeti. Spiritismul a existat dintotdeauna, fara perioade de inexistenta, prin urmare nu poate exista spiritism modern (decat daca mortii sunt chemati prin alte metode, moderne, ceea ce nu am auzit!). Iar profetia asta o puteam spune si eu, doar sunt profet [chiar daca de carton].
Bine, dacă nu agreați termenul "spiritism modern", vi-l sugerez pe acesta: "spiritism modernizat".
Vechi 16.12.2011, 11:27:29
Banned

Implicit

Citat:
Bine, dacă nu agreați termenul "spiritism modern", vi-l sugerez pe acesta: "spiritism modernizat".

in ce ar consta spiritismul modernizat? si cu ce se deosebeste el de cel antic?
Vechi 16.12.2011, 11:37:28
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu domnule, spre deosebire de dvs. eu nu sunt profet. Mi-am exprimat doar o părere. Viitorul (poate cel foarte apropiat) va demonstra care e "liantul".
poate ca nu va fi niciunul...eu ma indoiesc ca musulmanii se vor uni vreodata cu catolicii sau cu protestantii .
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16