Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 17:32:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Alin, cred că faceți o nefericită confuzie atunci când restrângeți noțiunea de post la post alimentar. Credeți că acesta este sensul cuvintelor Mântuitorului, pe care le-ați citat ?
Hoho, eu nu restrang la, ci dvs. excludeti postul alimentar.
Sau credeti ca in cuvintele respective nu era inclus sau avea doar o valoare simbolica?

Citat:
Asta ar fi o problemă. O a doua problemă este înțelesul noțiunii de disciplină așa cum este ea utilizată în catolicismul răsăritean:
http://www.newadvent.org/cathen/05030a.htm
Nu v-am trimis sa cititi nu stiu cate pagini de teorii ortodoxe pe subiect in discutie curenta, deci nu mi-o luati in nume de rau daca ignor link -ul de mai sus.
In schimb daca puteti face un rezumat, as fi fericit sa iau la cunostinta.

Citat:
O a treia problema este neadevarul pe care l-ati spus, si anume ca "am desfiintat postul". Ar fi, poate, decent sa va cereti scuze.
Deformat ar fi un cuvant mai bun?

Citat:
Ați afirmat, cu privire la îndeplinirea poruncii Mantuitorului:
"Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.."
Pot și eu să afirm că, atunci când ai pierdut ceva esențial (în măsura în care l-ai avut vreodată), te apuci să-i ponegrești pe cei care îl au în continuare.
As fi bucuros sa-mi indicati inovatiile doctrinare din BOR, cam ce practici stil "agionarmaneto" au aparut de la fatidicul an 1054 incoace.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56