![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi am pierdut Raiul din cauza NEASCULTARII si atat,exemplul cu marul este sugestiv doar,putea la fel de bine sa fie un alt motiv de neascultare cum ar fi "nu aveti voie sa treceti gardul dincolo de Gradina Raiului". Motivul este irelevant,ceea ce a fost cu adevarat important a fost atitudinea celor 2 oameni in fata poruncii suverane! Daca ar fi sa luam ad literam pilda Exodului atunci ar trebui sa excludem merele din dieta si nu porcii,nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai întâi de toate n-am făcut interpretare, ci am constatat faptele: primii noștri părinți au căzut datorită neascultării (și am spus-o de două ori). V-a deranjat că am subliniat faptul că neascultarea a fost cu privire la o mâncare? E doar purul adevăr confirmat de Scriptură! Putea să fie alt motiv, dar uite că n-a fost! P.S. Și n-a fost vorba de un "măr", ci de un fruct nenumit. Și nu e în "Exod", ci în Geneza/Facerea. Iar Parisul e capitala Franței, nu a Japoniei. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Voiam sa spun ca am folosit cuvantul"exod" pt semnificatia de la pct 2. Acum poate vi s-a oprit ranjetul de superioritate ca n-as stii nici lucruri elementare. Eu ma pricep la ping-pong iar dumneavoastra la sporturile cu vele,mergeti pana in panzele albe. Dar va las,cu bine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Care e versetul în care scrie despre măr?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa mancam sanatos! | Melissa | Postul | 525 | 18.09.2024 10:39:24 |
Carnea de porc | rafella | Generalitati | 89 | 26.05.2016 10:04:37 |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
|