Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2011, 21:35:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fără intenția de a dezbate problema porcului (cel puțin pe acest topic), vreau totuși cu îngăduința dvs. să vă dau o tema de meditație vis a vis de ce ați scris:

Noi am pierdut Raiul datorită neascultării cu privire la o mâncare. Poate ar trebui să fim mai înțelepți când e vorba de mâncare și apetit... s-ar putea să pierdem mântuirea din aceleași motive. Bineînțeles e vorba de neascultare, căci desigur nu mâncarea ne mântuiește, ci Hristos.
Ba cu voia dumnevoastra,imi permit sa spun ca faceti o greseala de interpretare grava!
Noi am pierdut Raiul din cauza NEASCULTARII si atat,exemplul cu marul este sugestiv doar,putea la fel de bine sa fie un alt motiv de neascultare cum ar fi "nu aveti voie sa treceti gardul dincolo de Gradina Raiului".
Motivul este irelevant,ceea ce a fost cu adevarat important a fost atitudinea celor 2 oameni in fata poruncii suverane!

Daca ar fi sa luam ad literam pilda Exodului atunci ar trebui sa excludem merele din dieta si nu porcii,nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 14:45:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ba cu voia dumnevoastra,imi permit sa spun ca faceti o greseala de interpretare grava!
Noi am pierdut Raiul din cauza NEASCULTARII si atat,exemplul cu marul este sugestiv doar,putea la fel de bine sa fie un alt motiv de neascultare cum ar fi "nu aveti voie sa treceti gardul dincolo de Gradina Raiului".
Motivul este irelevant,ceea ce a fost cu adevarat important a fost atitudinea celor 2 oameni in fata poruncii suverane!

Daca ar fi sa luam ad literam pilda Exodului atunci ar trebui sa excludem merele din dieta si nu porcii,nu?
Dumneavoastră vă place ping-pong-ul... trebuie să recunosc că nu excelez în acest sport. Totuși nu înțeleg de ce am făcut o greșeală de interpretare. Și încă gravă!

Mai întâi de toate n-am făcut interpretare, ci am constatat faptele: primii noștri părinți au căzut datorită neascultării (și am spus-o de două ori). V-a deranjat că am subliniat faptul că neascultarea a fost cu privire la o mâncare? E doar purul adevăr confirmat de Scriptură! Putea să fie alt motiv, dar uite că n-a fost!

P.S. Și n-a fost vorba de un "măr", ci de un fruct nenumit. Și nu e în "Exod", ci în Geneza/Facerea. Iar Parisul e capitala Franței, nu a Japoniei.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:02:39
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dumneavoastră vă place ping-pong-ul... trebuie să recunosc că nu excelez în acest sport. Totuși nu înțeleg de ce am făcut o greșeală de interpretare. Și încă gravă!

Mai întâi de toate n-am făcut interpretare, ci am constatat faptele: primii noștri părinți au căzut datorită neascultării (și am spus-o de două ori). V-a deranjat că am subliniat faptul că neascultarea a fost cu privire la o mâncare? E doar purul adevăr confirmat de Scriptură! Putea să fie alt motiv, dar uite că n-a fost!

P.S. Și n-a fost vorba de un "măr", ci de un fruct nenumit. Și nu e în "Exod", ci în Geneza/Facerea. Iar Parisul e capitala Franței, nu a Japoniei.
XÓD, exoduri, s.n. 1. Părăsire în masă a unei țări sau a unui teritoriu de către populația respectivă; emigrare în masă. 2. Parte finală a unei tragedii grecești, cuprinzând deznodământul și ieșirea din scenă în cortegiu a actorilor. – Din fr. exode.

Voiam sa spun ca am folosit cuvantul"exod" pt semnificatia de la pct 2.
Acum poate vi s-a oprit ranjetul de superioritate ca n-as stii nici lucruri elementare.
Eu ma pricep la ping-pong iar dumneavoastra la sporturile cu vele,mergeti pana in panzele albe.
Dar va las,cu bine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 17:22:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Noi am pierdut Raiul din cauza NEASCULTARII si atat,exemplul cu marul este sugestiv
Care e versetul în care scrie despre măr?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Carnea de porc rafella Generalitati 89 26.05.2016 10:04:37
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29