Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #71  
Vechi 06.12.2011, 18:11:45
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

în orice caz, pentru răceala pe care ai luat-o ieri vaccinul nu are niciun efect. Dă-i cu portocale sau vitamina C sub diferite forme, usturoi și ceapă cât mai des, vin fiert cu piper și scorțișoară. Coacăzele negre știu că au foarte multă vitamina C și siropul făcut din ele i-ar fi ajutat pe unii să nu mai răcească peste iarnă.

Scorțișoara e un bun antiviral natural.

Pe de altă parte, dacă te gândești să previi pe viitor, probabil știi că vaccinul nu ajută decât în cazul gripei, nu te ferește de răcelile obișnuite. E doar împotriva virusului gripal, care e altul de la an la an (suferă mutații). Prin urmare, în fiecare an se face un alt vaccin, și anume din virusuri moarte, pentru a stimula organismul să producă anticorpi specifici. Dacă, însă, te nimerește un virus dintr-o altă tulpină, vaccinul e ineficient.

Personal, cred că e mai bine să-ți întărești imunitatea, ca organismul să poată lupta cu toate bolile, nu numai cu gripa.
Dar întărirea imunității e un alt subiect, și nu sunt expert în domeniul ăsta.
Reply With Quote
  #72  
Vechi 07.12.2011, 09:40:36
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.201
Implicit

Sunt de accord ca trebuie sa acordam o atentie sporita hranei noastre.
De cand cu prichindeii am renuntat la mezeluri, la iaurturi marca Danone si partenerii, la sucuri carbogazose, al mancare la pachet, la mancarea la conserva.
Acum gatim cat se poate natural. Dar nu e natural ptr ca morcovii sunt din ungaria, ceapa tot din import, conopida si brocoli nu avem decat in sezon, dar postul craciunului cum nu e insezon trebuie sa le achizitionam s.a.
Repet, trebuie acordata o atentie deosebita hranei. Dar cu mare grija! Ca nu cumva grija ptr trup, ptr sanatate, sa umbreasca grija ptr suflet: adica nu tin post asa cum invata Biserica ca imi este dificil sa pregatesc altceva de mancare datorita faptului ca sotul/sotia din recomandari medicale nu posteste, si de aia nu postesc nici eu. Sau neglijam rugaciunea, sau mersul la Sfintele Slujbe.
Templu al Duhului Sfant inseamna ca Duhul Sfant isi face salas acolo. Iar apostolul Pavel invata ca " Roada Duhului este iubire, bucurie, pace, îndelungă-răbdare, bunătate, facere de bine, credincioșie,
23 blândețe, înfrânare, curăție; împotriva unora ca acestea nu este lege."
Gal 5, 22-23.
Asadar fratilor, sa le facem intai pe acestea, iar pe acelea sa nu le lasam nefacute!
__________________
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!
Reply With Quote
  #73  
Vechi 07.12.2011, 10:04:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Daca nu esti sanatos cum mai poti functiona ca un bun credincios?
Uite eu fiind bolnava nu m-am putut duce la biserica azi,de ziua Sf Nicolae si nici ieri cand era de lucru la un proiect de voluntariat.
Pt mine sanatatea este f importanta pt ca sunt un om de actiune,nu am pretentia sa fiu un bun crestin din varful patului.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #74  
Vechi 07.12.2011, 10:08:37
philalex philalex is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 511
Implicit

cel mai bine e sa renuntam la carne...eu o sa incerc sa mananc numai pui...carnea e cea mai toxica....vegetalele sunt sigure.....da, fructe si legume...daca nu sunt iradiate...totusi...
Reply With Quote
  #75  
Vechi 07.12.2011, 12:04:46
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Pentru ce fel de hrană este omul creat

Dat fiind că a existat o perioadă când oamenii se hrăneau în principiu cu vânatul și acela si-l fierbeau, se poate trage concluzia că suntem creati pentru hrana cu carne, iar fiertul ar fi natural, normal. Asemenea concluzii prea putin întemeiate dau nastere la erori. De ce în libertate animalele nu se îmbolnăvesc niciodată în timp ce între popoarele civilizate abia se mai găseste un om sănătos cu adevărat? Ce experiente ar trebui făcute în grădina zoologică când s-a început hrănirea animalelor cu hrana fiartă din grija fată de boli?

Exact inversul decât ceea ce era așteptat și anume că animalele se îmbolnăveau și mureau. In parte au pierdut capacitatea de reproducere. Prin pierderi am devenit mai întelepti. Astfel s-a început alimentarea animalelor valoroase cu hrana lor naturală, nefiartă pentru care au fost create.

După aceea se puteau citi în mai multe ziare că animale foarte rare au dat nastere la pui în captivitate. Pentru a obtine un răspuns corect la întrebarea noastră ne putem ajuta de alte comparatii cu regnul animal. Ce grup de animale se apropie cel mai mult de om prin forma aparatului digestiv? Cumva grupul animalelor răpitoare, a ierbivorelor, a omnivorelor (porcul) sau acelea care se hrănesc cu precădere cu fructe (maimutele)?

Gorilele de exemplu nu mănâncă nici un pic de carne; maimuta antropoidă este singurul animal al cărui aparat digestiv coincide în întregime cu cel al omului. Intestinul carnivorelor de exemplu este de cinci ori mai scurt decât cel al omului, măselele sunt ascutite, ale omului tocite, saliva lor este acidă, a omului este alcalină, intestinul lor în interior este neted, al omului nu, limba lor are o suprafață aspră în timp ce noi avem o limbă netedă, chiar și sucul gastric este mult mai tare la animalele răpitoare. Organele digestive ale omnivorului au mai multă asemănare cu acelea ale animalelor răpitoare decât cu cele ale omului, acest lucru însemnând că animalele carnivore ar putea să digere mai usor fructe decât un ierbivor sau un animal ce se hrăneste cu fructe (vaca, maimuta, omul).

Pentru că acidul gastric al omului este prea slab pentru digerarea cărnii iar intestinul nu este neted și de cinci ori mai lung decât al carnivorelor, carnea rămâne prea mult timp în intestin, ceea ce produce descompunerea ei și un miros urât. Substantele de descompunere ajung prin peretii intestinului în sânge și conditionează aparitia bolilor. Sustinătorii legii evolutiei să-si spargă capul și să afle de ce aparatul nostru digestiv nu s-a adaptat treptat la hrana din carne sau de ce nu a devenit egal cu cel al carnivorelor după ce noi oamenii de milenii întregi ne-am chinuit să savurăm carnea. Acest lucru ne demonstrează în suficientă măsură că omul se hrăneste gresit și de aceea este atât de sensibil la toate bolile imaginabile. Ierbivorii n-au gheare pentru a prinde vânatul. Omul și maimuta sunt unicele creaturi prevăzute cu mâini cu care se pot cătăra pentru a culege fructe. O dovadă pentru hrănirea lor: au nevoie în special de fructe. Civilizatia a conditionat schimbări esentiale în modul de viată al omului, maimutei antropomorfe; deci hrana lui trebuie să se compună în primul rând din fructe; printre acestea se numără și nucile și semintele. Maimuta se hrăneste și cu muguri și cu fructe, frunze fragede ceea ce ar corespunde salatei noastre; dacă găseste rădăcini sau bulbi comestibili nu-i ocoleste (morcovul). Bineînteles toate le mănâncă asa cum sunt în natură. Nu stie nimic de fiert, sare sau otrăvuri conservante.

Raportat la noi, aceste constatări dau prima din legile alimentației pe care Creatorul a dat-o primei perechi de oameni și care este scrisă pe prima pagină a Bibliei. Aici scrie: "Iată că v-am dat orice iarbă care face sământă și care este pe fata întregului pământ, și orice pom care are în el rod cu sământă, acesta să vă fie hrana voastră". Acest lucru este valabil ca lege naturală pentru că suntem creati pentru aceasta. Există multe sotii tinere care din dragoste pentru soti gătesc "ce este mai bun". Apoi primim vestea că una sau alta din cunostintele noastre a murit la 30, 40 sau 50 de ani de cancer, scleroză multiplă, infarct, sau altă boală a civilizatiei. O întreagă avere s-a dus pe medic, dar toti specialistii n-au putut face nimic. Aceste tinere femei au vrut să facă un bine sotilor lor; dar din lipsa de stiintă, neintentionat, l-au condamnat la o moarte prematură. O tragedie mai mare nu ne putem închipui. S-a sacrificat totul pentru o vindecare care nu există; durerile și suferințele celor din jur când totul se sfârsește. Pentru citirea literaturii sănătătii nu s-a găsit timpul necesar în zilele bune. Se va da aici un caz din multele existențe. Un bărbat la care în tinerețe i s-a format o tumoare pe creier care exercită o presiune pe nervul optic. Si la el scria: "Imediat operat, altfel prea târziu". In ciuda operației azi este orb. Dacă totusi cineva i-ar fi spus că organismul lui este creat pentru alt gen de hrană și că ar trebui măcar două luni să încerce să se hrănească cu crudităti, poate cu sucuri de crudităti. După experiența noastră nu se înrăutătește nici un cancer la acest gen de hrană și începe după un timp să se vindece. Din acest motiv sunt 100% convins că operatia n-ar fi fost necesară și că omul s-ar fi bucurat și azi de lumina ochilor.

Sursa: "Hrană Vie" - Ernest Gunter
Reply With Quote
  #76  
Vechi 07.12.2011, 12:06:48
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.327
Implicit

Apropo de gatit,am observat ca este foarte importanta si starea de spirit a celui care gateste,daca o face cu bucurie,cu dragoste sau daca dimpotriva,o face intr-o stare de nervi sau de boala.
Bine,e de preferat sa faci inainte de a manca o cruce asupra mancarii,insa mie mi s-a intamplat sa nu fac asta si sa mananc mai demult o mancare,pe care o mai mancasem in nenumarate randuri si nu imi pricinuise vreun rau,de la o persoana care gatise intr-o stare de nervozitate accentuata si am zis ca mor,dupa cateva linguri am simtit cum mi se face ca un gol in stomac si ma iau niste stari de lesin de a trebuit sa ma pun in pat.Pur si simplu din senin,fara ca simptomele sa semene cu cele ale unei indigestii.
Si la fel de importanta cred ca este starea in care te afli cand mananci,sa fie o stare de calm,sa nu fii cu gandul in 7 parti si numai la mancare nu,hrana sa fie mestecata bine si putin cate putin.
__________________
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share
Reply With Quote
  #77  
Vechi 07.12.2011, 12:21:57
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca nu esti sanatos cum mai poti functiona ca un bun credincios?
Uite eu fiind bolnava nu m-am putut duce la biserica azi,de ziua Sf Nicolae si nici ieri cand era de lucru la un proiect de voluntariat.
Pt mine sanatatea este f importanta pt ca sunt un om de actiune,nu am pretentia sa fiu un bun crestin din varful patului.
Sa nu cadem in deznadejde cand suntem bolnavi. Si atunci putem fi placuti lui Dumnezeu.

Hm! Usor de zis. Si totusi.

Unii Sfinti Parinti ne dau povete de folos cum putem fi placuti lui Dumnzeu cand suntem bolnavi, altii ne pot servi ca modele. Viata Sfantei Matrona si cea a Sfantului Grigore Decapolitul sunt doar doua exemple.
Reply With Quote
  #78  
Vechi 07.12.2011, 12:49:03
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.201
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca nu esti sanatos cum mai poti functiona ca un bun credincios?
Uite eu fiind bolnava nu m-am putut duce la biserica azi,de ziua Sf Nicolae si nici ieri cand era de lucru la un proiect de voluntariat.
Pt mine sanatatea este f importanta pt ca sunt un om de actiune,nu am pretentia sa fiu un bun crestin din varful patului.
De acord cu tine. Asa am si spus: sa ingrijim de sanatate. Doar ca grija prea mare de sanatate sa nu umbreasca grija fata de suflet.
__________________
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!
Reply With Quote
  #79  
Vechi 07.12.2011, 12:54:20
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
cel mai bine e sa renuntam la carne...eu o sa incerc sa mananc numai pui...carnea e cea mai toxica....vegetalele sunt sigure.....da, fructe si legume...daca nu sunt iradiate...totusi...
Si lactatele sunt periculoase...de exemplu laptele de vaca nu este pentru om ci pentru vitel...cati vitei intarcati mai vezi sa consume lapte?

Laptele dulce de capra, vaca este poate fi consumat de copii pana la varsta de 7 ani si femeile insarcinate (mai putin miercurea si vinerea). Insa branza, oua cu prudenta la copii, carne ar fi bine deloc. Copilul produce enzime care poate rupe proteina greu digerabila din lapte (cazeina)...insa omul matur nu mai produce aceste enzime necesare digerarii corecte a laptelui.

Dupa varsta de 7 ani incep sa scada enzimele digestive capabile sa digere corect laptele. Este bine sa reducem cantitatea de lapte dulce pana la varsta pubertatii. Dupa pubertate (cand apar caracterele sexuale la barbat si la femeie) este recomandat sa nu mai bem deloc lapte dulce (cantitatea de enzime capabile realizarii digestiei corecte a laptelui scade la zero), ci numai lapte fermentat - iaurt (branza este si ea fermentata - branza de capra este recomandabila, dar cu prudenta trebuie consumata - o data pe saptamana, nicidecum zilnic).

Laptele dulce creaza aciditati in procesul de digerare si datorita aciditatilor este nevoie sa corectam reactia acido-bazica factor care este posibil prin absorbtia calciului din sange. Iar calciul din sange este recuperat de sange luand calciul din oase, urmand atunci cand aceasta masa digerata ajunge in intestinul gros calciul sa fie restituit oaselor si sanelui. Dar cu cat inaintam in varsta procesul de absorbtie al calciului scade, procesul de recuperare din reducerea a aciditatilor este tot mai complicat si incepem sa periedem din calciu si ca atare incepem sa pierdem din inaltime (explicatia oamenilor mai mici la batranete). Este foarte important sa reducem aciditatea din corp - orice produs de origine animala este ACID si deci decalcifiaza. Vezi articolul de mai sus "Pentru ce fel de hrană este omul creat".
Reply With Quote
  #80  
Vechi 07.12.2011, 12:55:23
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.201
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sa nu cadem in deznadejde cand suntem bolnavi. Si atunci putem fi placuti lui Dumnezeu.

Hm! Usor de zis. Si totusi.

Unii Sfinti Parinti ne dau povete de folos cum putem fi placuti lui Dumnzeu cand suntem bolnavi, altii ne pot servi ca modele. Viata Sfantei Matrona si cea a Sfantului Grigore Decapolitul sunt doar doua exemple.
nu neparat deznadejde, dar o stare sufleteasca proasta sigur. Mai ales cand esti un om de actiune, sa stai blocat in casa, sa te tot invarti in jurul patului, sa vezi oamenii pe geam cum se duc bucurosi la sfanta biserica si tu sa te intorci si sa te asezi iar in pat...
De o saptamana bolesc, si mi-s necajita. Ma simt legata la maini si la picioare. Atatea lucruri depind de mine!

Si culmea, mananc cat mai natural:D
__________________
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 15:16:41