![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
E o explicație îndrăzneață și cam trasă de păr. Aș vrea să văd pozele și demostrația fenomenului, ca să nu consider răspunsul lor ca fiind de fapt un miraj.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai scheme in linkul urmator. http://www.islandnet.com/~see/weathe...ts/supmrge.htm Am crezut ca stii despre miraje de aceea nu am dat multe explicatii. Si tatal meu este inginer, dar imi explica fenomenele optice in copilarie ( aveam variate prisme si lentile sa ma joc cu ele). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mirajele la modul general nu sînt o explicație a cazului particular al experimentelor respective. Afirmația că testele au fost afectate de condițiile atmosferice de pe acel canal este hazlie. Îmi amintesc că mai demult mi-am explicat singur că modificarea aparentă a dimensiunii Lunii în unele nopți se datorează straturilor de aer de temperatură și compoziție diferite care se interpun între observator și obiect, fiind inspirat de distorsiunea imaginilor luate de la suprafața drumurilor de asfalt încinse. Trebuie să fie ceva ca o lentilă gigantică - mi-am zis.
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar ignore esentialul: REPETAREA EXPERIMENTELOR BEDFORD INDICA PAMANT CURB!
Experimentele Bedford au fost prima data replicate de Alfred Russel Wallace (naturalist, geograf, explorator etc etc etc, deci nu un oarecine), care a raspuns unui pariu propus de un adept al pamantului plat. Evident, experimentul a demonstrat pamant rotund, iar adeptul pamantului plat a fost furios, l-a tarat pe A.R.Wallace in tribunale etc.. Dar pamantul este rotund, nu ai ce-i face. Am mai dat in alta postare exemplul Oldham Yule, care a avut loc tot pe Bedford si a demostrat curbura apei. Si mai sunt altele facute pe alte rauri, demonstrand ca pamantul este rotund. Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje. Un cazuri faimoase de miraj (nu mai plictisesc cu exemple, vezi netul) au dus la teoria ca pamantul este de fapt concav ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuze pt erori, calc. meu ma "corecteaza" in permanenta si-mi transforma cuvintele in engleza (si franceza, cred..). Nu stiu sa dezactivez functia aceasta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=109 De exemplu în experimentul al doilea, au fost instalate cîteva steaguri de 5 picioare înălțime și s-a arătat că sînt la fel de înalte pe toată distanța. http://www.sacred-texts.com/earth/za/za07.htm La ce înălțime deaspura apei se manifestă acel miraj, la 5 picioare?! Și în ce fel se manifestă dacă omul se uită la partea de sus a steagurilor, care nu are de-a face cu apa sau cu refracția apei?
|
|||
|
|||
![]()
Fenomenul se numeste "ducting" (engleza), un fizician l-ar putea explica.
Altfel, felicitari ca in sfarsit ai citit in ce constau experimentele. Poate-ti faci timp sa citesti si cum repetarea lor a dus la concluzia ca pamantul este curbat. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In some weather conditions, such as inversion layers, density changes so rapidly that waves are guided around the curvature of the earth at constant altitude. Poate la înălțimi mari unde se simt diferențe considerabile de temperatură de la un strat atmosferic la altul. Nu la 5 picioare deasupra apei și pe o distanță de 6 mile. Și da, "in some weather conditions", nu oricum.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|