Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2011, 21:36:10
preamultadezbinare preamultadezbinare is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

De bun simt si la obiect comentariul tau,Claudiu.Subscriu intrutotul.
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Sunt oare obligat sa-mi placa sau sa iubesc cainii?
Cei carora le plac,de ce nu si-i ia(cresc) in casa,daca au unde?
Reply With Quote
Vechi 28.11.2011, 22:54:43
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de preamultadezbinare Vezi mesajul
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.
Vedeti cum stau lucrurile,chiar daca nu va plac cainii,puteti sa faceti putina ordine la blocul dvs fara astepta tot felul de minuni venite din cer.
Pana la urma asta se asteapta,solutiile,rezultatele chiar daca suntei iubitori sau nu.

Nici eu nu iubesc betivii si drogatii,insa daca ii vad aciuiati in fata casei mele ma voi ocupa de ei.Din bun simt.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 00:10:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.
Serios, cati crezi ca au nevoie de 2, 3 ..5 caini in curte, care sa-si faca nevoile peste tot?

Realitatea este ca nimeni nu vrea sa aiba grija de ei (prin asta nu se intelege doar aruncat o bucata de salam din cand in cand) si sunt o pacoste asa ca alta solutie nu prea este..

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Legea la care s-a ajuns dupa vreo 20 de ani de haos si nepasare,sugereaza ca a fost suficient timp in care s-a putut face ceva constructiv;si cum rezultatele stagneaza de amar de vreme acum se trece la solutii drastice.Din pacate,raportul oamenilor de actiune este ingrijorator inferior celor care indragesc filozofia,discutia vorbelor goale sau mahalagismul.
Pai treaba e cam asa..daca se incepea curatenia nu acum 20 ani, sa zicem 10, probabil trebuiau adopatati + eutanasiati vreo 10.000 caini.
Poate 1000 ar fi fost adoptati si 9000 eutanasiati.

Dat fiind ca nu s-a facut mai nimic si pana si sterilizarile sunt sub semnul intrebarii, problema este aceeasi, doar ca de data asta este vorba probabil de 50.000 caini dintre care 1000 vor fi (poate) adoptati si 49000 (ar trebui) eutanasiati.

Inca un tur de vorbarie, si peste 5 ani lucrurile vor sta si mai rau decat atat.

Probabil la un moment dat oamenii se vor satura de vorbarie si vor trece la fapte, indiferent ce au de gand (si nu prea) primariile.

Last edited by AlinB; 29.11.2011 at 00:15:24.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 08:45:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de preamultadezbinare Vezi mesajul
Mizeria de caini de pe strazi provine de la cainii de companie ,nicidecum de la maidanezi care au obiceiuri ancestrale.
Iar faptul ca nu va plac cainii denota experientele neplacute pe care le-ati avut cu ei.
Am mers in vizita la cineva si am avut surpriza ca motanul sa se inalte pe picioarele mele si sa astepte sa fie mangaiat desi am inteles ca nu e un animal prea prietenos din fire.
Animalele sunt bune ,noi nu suntem destul de prietenosi ,nici noi intre noi ,dar fata de animale.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 10:38:07
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Om vs. animal

Avand in vedere ca este un forum unde se pune problema din punct de vedere spiritual, mai intervin cu o opinie.

Omul este diferit fata de animal ca esenta spirituala. Pe langa om, animalele si restul creatiei au o existenta care opereaza strict dupa voia Creatorului. Dupa cum stim cu totii omul are liberul arbitru, un dar al dragostei dumnezeesti, adica vointa proprie. Orice face un animal ( sau orice alt element al creatiei, cu exceptia omului ), indiferent ca e pozitiv sau negativ, nu poate fi laudat sau judecat in adevaratul sens al cuvantului, deoarece totul se face strict dupa pronia Celui de Sus. Unde vreau sa ajung e ca: NU AI VOIE SA COMPARI IN NICI UN FEL OMUL CU VREUN ANIMAL, ESTE O INSULTA FATA DE APROAPELE TAU SI FATA DE DUMNEZEU ( ''animalele sunt mai bune ca oamenii, ca ei omoara, fura bla bla bla bla ).

Darul cel mai mare care ni l-a dat Dumnezeu este imperfectiunea. Nu cred ca vom fi judecati dupa cantitatea faptelor bune versus cele rele, ci vom fi judecati dupa vointa noastra, adica timpul, energia, atentia, strdania etc. care le daruim pentru drumul infinit care leaga pe om de Dumnezeu.
Vechi 29.11.2011, 11:20:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Parintele Arsenie Boca spunea :"Invatati de la caini ,il lovesti si el vine la tine ,uita toate cate i-ai facut"
Am citat din memorie.
Deci ar trebui sa ne coboram la nivelul cainilor ,noi , fiinte rationale.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 12:08:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Parintele Arsenie Boca spunea :"Invatati de la caini ,il lovesti si el vine la tine ,uita toate cate i-ai facut"
Am citat din memorie.
Deci ar trebui sa ne coboram la nivelul cainilor ,noi , fiinte rationale.
Pai da tu asa intr-un caine la care nu esti stapan..vezi tu pe urma ce se intampla..
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 12:23:30
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai da tu asa intr-un caine la care nu esti stapan..vezi tu pe urma ce se intampla..
Dar de ce sa ne miram de niste biete animale,nu vezi ca si pe un forum care se presupune ca este populat de Oameni,civilizati,educati,ba mai presus de orice crestini,nu poti sa spui o parere diferita,ca imediat ti se sare la gat? :)
Si stii,ca tot asteptam niste raspunsuri de la tine care nu mai vin...dar in fine.
Suntem in postul Craciunului,ispitele sunt mari pentru noi toti,asa ca mai multa blandete si smerenie nu ne-ar strica la nici unii,incluzandu-ma si pe mine.
Vechi 29.11.2011, 12:20:02
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Un rau odata produs cum putem sa-l reparam? Deci daca din nepasarea noastra a tuturor, cainii astia s-au inmultit peste masura ce putem face acum? Nu mai conteaza cine e vinovat pentru asta, ele sunt animale si nu judeca au la baza doar acele instincte primare.
Tine de noi oamenii sa rezolvam problema asta. Cum poti pastra atat de multi caini in adaposturi cand stim foarte bine costul intretinerii unui astfel de adapost nu mai vorbim de hrana pe care trebuie sa le-o asiguri cainilor ca altfel se vor manca unul pe celalalt la propriu. Si va intreb; de unde bani? V-ar conveni sa platiti o taxa la primarie pe care sa o suporte toti locuitorii unui oras? Poate unii ar fi de acord dar majoritatea nu! Chestia cu adoptatul cainilor pica din start! Ganditi-va ca la oras majoritatea locuiesc la bloc! Oricat i-ai spala si ai curata un caine miroase. Au un miros specific orice s-ar spune! OK! Sa zicem ca nu-i eutanasiaza, care-i solutia atunci? Sa-i lasam in continuare pe strazi?
Faina priveliste de Romanie 2011:blocuri neingrijite imprejmuite de trotuare pline de praf pe care se plimba nestingheriti cainii. Beton!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 12:27:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Un rau odata produs cum putem sa-l reparam? Deci daca din nepasarea noastra a tuturor, cainii astia s-au inmultit peste masura ce putem face acum? Nu mai conteaza cine e vinovat pentru asta, ele sunt animale si nu judeca au la baza doar acele instincte primare.
Tine de noi oamenii sa rezolvam problema asta. Cum poti pastra atat de multi caini in adaposturi cand stim foarte bine costul intretinerii unui astfel de adapost nu mai vorbim de hrana pe care trebuie sa le-o asiguri cainilor ca altfel se vor manca unul pe celalalt la propriu. Si va intreb; de unde bani? V-ar conveni sa platiti o taxa la primarie pe care sa o suporte toti locuitorii unui oras? Poate unii ar fi de acord dar majoritatea nu! Chestia cu adoptatul cainilor pica din start! Ganditi-va ca la oras majoritatea locuiesc la bloc! Oricat i-ai spala si ai curata un caine miroase. Au un miros specific orice s-ar spune! OK! Sa zicem ca nu-i eutanasiaza, care-i solutia atunci? Sa-i lasam in continuare pe strazi?
Faina priveliste de Romanie 2011:blocuri neingrijite imprejmuite de trotuare pline de praf pe care se plimba nestingheriti cainii. Beton!
Maria,te intreb si pe tine,ca pari o persoana inteleapta si trecuta prin viata: cum iti explici ca in atatia ani in care au fost exterminati mii de caini,nu s-a rezolvat aceasta poveste?Uciderea lor a continuat si in timpul legii Marinescu,cand eutanasia era interzisa cica prin lege.O faceau,uneori mai cu perdea,alteori sfidand pe toata lumea.Daca asta e solutia cum de ei sunt in numar si mai mare?
Chiar nimeni nu gandeste ca exista o cauza si un efect?Ca poti inlatura efectul,insa asta va fi doar de moment,insa cauza va ramane si va genera efectul la infinit?Chiar si un copil ar intelege ce spun eu aici si cred ca doar cine nu vrea nu pricepe...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36