Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2011, 18:28:00
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Ce o sa se intample daca nu am sa inteleg ce trebuie din Vechiul Testament?...
o sa ajungi la concluzia ca Dumnezeu nu are cum sa existe, cel putin nu asa cum il descrie Biblia.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 18:29:37
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

PetruD: nu confunda cuvintele Domnului, cu modul in care au inteles oamenii in perioada vetero-testamentara cuvintele Domnului, cum au pus ei in aplicare justitia divina si legea morala. Si eu iti recomand sa incepi cu Noul Testament.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 18:37:58
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Pana voi apuca eu sa citesc tot Noul Testament, duminica la biserica la utrenie se vor citi psalmi, care vorbesc despre urgii asupra vrajmasului si alte astfel de lucruri, care ma vor tulbura de la rugaciune daca nu le inteleg, de aceea inca va rog cu ardoare sa ma ajutati sa inteleg, macar cat de putin, ca sa nu traiesc cu vreo impresie gresita. Eu vreau sa inteleg ceea ce cred, nu sa cred orbeste si fara sens. Gresesc undeva?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 20:33:49
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
PetruD: nu confunda cuvintele Domnului, cu modul in care au inteles oamenii in perioada vetero-testamentara cuvintele Domnului, cum au pus ei in aplicare justitia divina si legea morala. Si eu iti recomand sa incepi cu Noul Testament.
Aici nu faceți decât să reiterați poziția pe care Adriana (știm noi care) o expunea, poziție care este evident greșită pentru că texetele cu pricina din VT sunt prea clare pentru a putea susține că Dumnezeu nu le ordona la propriu să săvârșească diferite măceluri. Adevărul este însă că Dumnezeu chiar le ordona acele măceluri, acolo unde textul biblic specifică limpede acest lucru; nu era vorba despre o oarecare distorsiune a mesajului, ci efectiv de porunci ale lui Dumnezeu care, culmea, trebuiau îndeplinite cu maxim de obediență și de eficiență, chiar dacă era vorba despre niște măceluri. Dar astea erau valabile în Vechiul Legământ.
Reply With Quote
Răspunde