![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu voi pune una mai dificila,ca sa fiu cel nesuferit :) Ce verset din ,,Estera" probeaza faptul ca(aspect demonstrat si dpdv istoric si arheologic)sub dominatia persana multilingvismul era o practica curenta?
|
|
|||
|
|||
![]()
ok asteptam...era interesant daca eram vreo 10 pe aici...atunci te bucurai cand prindeai un raspuns bun si repede...asa cam 1 centreaza si 2 dau cu capul
|
|
|||
|
|||
![]()
Regele a trimis în toate țările scrisori, scrise pentru fiecare tară cu scrisul ei și pentru fiecare popor în limba lui, ca fiecare bărbat să fie stăpân în casa sa. Aceasta s-a adus la cunoștința fiecăruia în limba părintească a fiecăruia.Estera 1:22 . Și fug în tribună!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Atunci au fost chemati scriitorii regelui, in luna a treia, adica in luna Sivan, in ziua de douazeci si trei ale lunii, si cum a poruncit Mardoheu, asa s-a scris Iudeilor si satrapilor, guvernatorilor tarilor si carmuitorilor tinuturilor lor, de la India pana la Etiopia, din cele o suta douazeci si sapte tari; si s-a scris fiecarei tari cu scrierea ei si fiecarui popor in limba lui, si Iudeilor le-a scris cu literele lor si in limba lor." |
|
|||
|
|||
![]()
Din ce material a fost confecționat chivotul pentru tablele legii? Cu verset vă rog!
Gratias Scot, invicem!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 17.10.2011 at 21:54:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Chivotul legii să-l faci din lemn de salcâm: lung de doi coți și jumătate, larg de un cot și jumătate și înalt de un cot și jumătate. (Iesire 25:10)
După aceea Bețaleel a făcut chivotul din lemn de salcâm, lung de doi coți și jumătate, larg de un cot și jumătate și înalt tot de un cot și jumătate (Iesire 37:1) intrebare , in special pentru cei care n-au indraznit pana acum sa intervina :) Care era hrana Sf. Ioan Botezatorul? Last edited by ioanna; 17.10.2011 at 21:54:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]()
Laura, preia stafeta :)
p.s va propun ceva. E bine sa mentionati si sursa (capitolul, versetul) caci atunci cel care a pus intrebarea nu mai e nevoit sa confirme, doar e evident ca raspunsul e corect si puteti astfel continua jocul, punand o intrebare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiciu: cele 10 Porunci sunt enumerate în două locuri din V T. :) P. S. Sunt de acord cu propunerea ta, Ioanna.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deuteronom 5.6-21
Ioan,3.16;1Corinteni,13.4-7 Last edited by codana; 17.10.2011 at 22:22:16. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|