Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2011, 18:59:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Parintele Staniloae afirma intr-o nota din Filocalia XI, ca "Este o experienta curenta ca, de cate ori face cineva un lucru bun, trezeste invidie, barfa, poate chiar piedica."
Părintele Teofil Pîrîian afirma că lumea de azi are nevoie de exemplul faptelor bune. Trebuie să fim noi înșine pildă celorlalți prin purtarea noastră. Ușor de zis, greu de împlinit, dar eu sînt e acord cu el.

Partea cea mai dificilă este însă a nu cădea în păcatul mîndriei, cum că om fi noi mai buni ca alții.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2011, 19:48:21
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Cite cuvinte adevarate, bine si frumos marturisite . Cu siguranta ca cei care au nevoie de a se folosi de acestea si-au insusit sau si-au reamintit invatatura Mintuitorului de a nu sti stinga ce face dreapta . Dar aceste lucruri sunt atit de rare astazi chiar si printre ortodocsi , exact cum s-a si marturisit intr-un exemplu, incit in loc sa ne preocupam de poruncile hristice ne sare mai mult in ochi neputinta sau zgiiala aproapelui . Mai , mai ca sa nu mai putem deosebi cine este devina si cine trebuie sa se indrepte mai intii .
Da, lucru greu mintuirea ... lucru greu vietuirea in dreptate si adevar !
Vechi 27.04.2012, 12:35:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Părintele Teofil Pîrîian afirma că lumea de azi are nevoie de exemplul faptelor bune.
Asa este Florin, faptele bune sunt cele care ne "largesc" inima. Nu stiu daca este gresit, dar gasesc necesar sa adaugam dupa orice fapta si gandul - Doamne pazeste pe fratii mei sa nu cada din cauza faptelor mele.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
invidie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ Ana-Maria N Generalitati 0 22.04.2012 11:04:14
Despre invidie ionut12 Generalitati 12 10.11.2010 10:59:13
Nu este asa pacat lucrul asta euftalia Homosexualitatea 617 02.08.2010 17:33:57