![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Sudoku, integrame, versuri.
|
||||
|
||||
|
+1 pentru versuri ! Ia un creion si pune-ti gandurile pe hartie, in rime desigur. Ajuta foarte mult.
PS: O ceasca de cafea e numai buna in timp ce compui. |
|
|
||||
|
||||
|
Rugăciunea inimii, rugăciunea Lui Iisus (Doamne Iisuse Hristoase, fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătorul/păcătoasa). Astfel ținem mintea ocupată, numai zboară, numai gîndește păcătos, și îndeplinim și ce ne-a spus Hristos, adică să ne rugăm mereu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Am observat ca majoritatea userilor indeamna la rugaciune.
Parintele arhimandrit Roman Braga trateaza acest subiect intr-un mod deosebit: "Ce să facem ca să-L iubim pe Dumnezeu mai mult, ca să-L simțim mai aproape de noi? Trebuie să vorbim cu El. Trebuie să-L simți pe Dumnezeu în tine, nu în afară de tine, în exterior, ci în interior, în inima ta, căci inima noastră este infinită întrucât în ea se sălășluiește Hristos de la botez. O persoană are niște dimensiuni infinite ale personalității lui; în adânc, fără limită, persoana umană este veșnică. În adâncul acesta din noi există Dumnezeu, după cum spune Sfântul Pavel de atâtea ori: „voi sunteți biserica Dumnezeului Celui Viu”. Să nu direcționăm rugăciunea noastră într-un colț, că Dumnezeu nu e material sau spațial să-L pui într-un colț și să spui: acolo e Dumnezeu! Coboară-te în tine și adresează rugăciunea în inima ta lui Dumnezeu și vei simți prezența Lui. Convorbirea cu Dumnezeu îți aduce simțirea acesta a prezenței lui Dumnezeu. Spune-I lui Dumnezeu când ți-e foame, când ți-e sete, spune-I lui Dumnezeu că te duci la Rădăuți, spune-I lui Dumnezeu ceva pe drum, arată-I lui Dumnezeu ce frumoase sunt florile. Vorbește cu Dumnezeu de toate. „Doamne, ce să fac? Uite trebuie să fac asta și asta; mi-e foame, mă duc să mănânc o bucățică de pâine”; tot ai în minte lucrurile astea, par copilărești, dar conversația aceasta cu Dumnezeu se preface în rugăciune. Pentru că ce este rugăciunea? Este o continuă comunicare a omului cu Dumnezeu. Gândiți-vă ce spunea Sfântul Apostol Pavel în epistola către Tesaloniceni: „Rugați-vă neîncetat!”. Cum putea el să se roage neîncetat când era un om foarte activ? Atâtea biserici a făcut, atâtea epistole a dictat, atâtea lucruri avea de făcut. Nu putea să stea în genunchi neîncetat. La asta s-a gândit: să ai întotdeauna în inima ta sentimentul prezenței lui Dumnezeu. De fapt, Sfinții Părinți așa definesc rugăciunea: rugăciunea este sentimentul prezenței lui Dumnezeu. Rugăciunea nu este doar atunci când citești din carte. Trebuie spus tinerilor lucrul acesta. Nu este doar când te rogi dimineața și, gata, am terminat. Sau zici: „ah, nu mi-am sfârșit rugăciunile!”. Rugăciunea nu se sfârșește niciodată. Vorbește cu Dumnezeu copilărește, că noi suntem copiii lui Dumnezeu. Și vorba asta copilărească „Dacă ai prezența lui Dumnezeu în tine, atunci ești într-o stare de rugăciune. Omul devine o rugăciune.” 29 Cuvânt de folos cu Dumnezeu îți aduce sentimentul prezenței intime a lui Dumnezeu în inima ta. Voi știți proverbul călugăresc: „dacă te rogi numai când te rogi, nu te rogi deloc”. Dacă ai prezența lui Dumnezeu în tine, atunci ești într-o stare de rugăciune. Omul devine o rugăciune. Omul are o stare de rugăciune, nu momente de rugăciune, momente când se roagă și momente când nu se roagă. Ar fi groaznic. Trebuie să avem tot timpul simțirea lui Dumnezeu. Când spui: „Doamne!”, să fii sigur că Dumnezeu Se întoarce cu fața la tine și așteaptă să-I spui ceva. Când ești ocupat, fii atent la lucrul pe care-l faci. Când ai conversații, gândește- te la ce spui. Dar, dacă ai timp, puțin, 2-3-4 minute sau chiar într-o conversație cu oamenii, poți să spui: „Doamne Iisuse Hristoase uită-te la noi, ajută-ne!” sau: „Binecuvintează-i pe oamenii aceștia!”. http://putna.ro/revista2010/articol12 |
|
|
||||
|
||||
|
Eu am propus rugaciunea drept ocupatiune de umplut timpul liber "din cap" pentru ca stiu cum funtioneaza la mine alegerea altor "subiecte" de disecat la nivel mental. Daca ma apuc sa fredonez un cantec, in 80% din situatii e unul auzit de curand la radio si-n tot atatea cazuri, 80%, versurile contin nenumarate mascari. Uneori trec la repertoriul romanesc dinainte de Revolutie, pentru ca atunci se scriau cantece cu adevarat frumoase, vezi melodiile Mihaelei Runceanu, Evei Kiss, Didei Dragan, Marinei Scupra, etc.
Daca ma gandesc la problemele (de serviciu sau familiale) care ma preocupa, iarasi nu-i bine pentru ca-mi impovarez mintea peste limita de avarie. Asadar rugaciunea e cea mai potrivita. Sau poti asculta acatiste online, psalmi, conferinte, samd. Un radio care difuzeaza muzica frumoasa e Magic FM, se poate asculta si pe internet.
|
|||
|
|||
|
Multumesc pentru sfaturi, totusi as fi preferat ceva mai "pragmatic".
Dupa cum stiti, poate, eu am avut un esec profesional si o vreme am zis "fac orice altceva decat faceam pana acum, nu ma mai intereseaza";acum am gasit un job care-mi reaminteste oarecum de ce faceam pana acum, dar e sub nivelul de pregatire si asta s-ar putea sa ma deranjeze. (nu pentru ca am "impresii " si "orgolii" ci pentru ca, pur si simplu, imi pare rau ca mi-am ratat cariera si mi-e greu sa accept realitatea). Teoretic ar trebui sa ma tina ocupata, 12 ore pe zi, fara calculator, si nu stiu cum voi rezista, mai ales ca vor fi si momente in care o sa stau degeaba si mintea o sa-mi zboare sloboda pe "aratura". Sunt curioasa daca si ce o sa mai scriu dupa ce o sa traiesc o vreme in conditiile astea. Si inca ceva : una e sa te uiti in urma si sa zici "imi pare rau ca n-am copii, dar am avut o cariera stralucita, am lucrat la spital, am operat mii de oameni" si alta e sa zici "n-am putut sa fac copii ca n-aveam pe cine sa las la pravalie". Mai imi dau altii exemplu pe dna Sarcozy ca a facut copil abia la 40 de ani; dar la naiba, aia n-a facut pana acum ca s-a distrat si si-a trait viata, nu ca nu si-a permis sau nu a vrut-o nimeni; cand am terminat fac. lucram "ajutor de bagator de seama"( ma "uitam" ce fac laborantele) si-mi zicea mama "lasa, mama, ca uite, nici Irina Schroter nu mai face medicina", dar la naiba, iarasi, aia a ales sa faca altceva mult mai de succes... Deci cam astea ar fi gandurile care imi ocupa mintea la acest moment dat si pe care vreau si trebuie sa le alung; mi-e teama ca la munca o sa fie si mai rau, ca stiu ca nu pot pleca de-acolo (nici de-acasa nu plec nicaieri, dar macar stiu ca daca vreau sa ies din casa, pot, nu ma opreste nimeni); nu e nici internet sa mai pot "evada", si inca ceva : daca nu dau dovada de sufiecienta implicare si devotament, daca i se pare sefei ca nu sunt 100% cu trupul si cu sufletul acolo, n-o sa-i convina...trebuie sa ma metamorfozez in sclavul perfect... Da, Doamne, sa se inventeze mai repede robotii care sa faca genul asta de treburi... Mi-e teama ca o sa fiu tentanta sa ma apuc iar de fumat sau ca o sa bag in mine ca sparta tot felul de prostii (cum fac si acum, de altfel), care or sa-mi faca gaura in buget si o sa-mi creasca gabaritul considerabil, si apoi o sa zica sefa ca ma misc greu si n-am loc printre rafturi ca-s prea grasa, si de-aia nu-mi ajunge nici salariul ( glumesc, desigur, nu cred ca ar zice cineva asa ceva, cel putin nu in fata). Pe de o parte, daca tot am o casnicie de rahat, ce mai conteaza daca ma si ingras, macar sa ma simt bine (cand mananc), problema e ca va trebui sa-mi iau alte haine si ca n-o sa ma suport eu pe mine. Deci asta a fost un fel de "demo", ca sa va faceti o imagine despre ce se poate zamisli in capul meu, in loc sa gandesc intr-un fel mai pozitiv (ma rog, nu stiu daca se poate in situatia asta). Trebuie sa fac ceva sa-mi accept conditia (de vanzatoare la pet shop, care si-a ratat cariera), dar mi-e greu... |
|
|
||||
|
||||
|
Ai net la pet șop?