![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista o carte f scurta si concisa despre icoane: "Despre Sfintele Icoane" scrisa de Ioan Vladuca.
Eu am cumparat-o cu 5 lei de la Libraria Sophia. Trateaza subiecte ca: icoana nu este idol, cinstirea icoanei nu este acelasi lucru cu adorarea lui Dumnezeu, care sunt temeiurile biblice pt cinstirea icoanelor, sfintii care au luptat pt apararea icoanelor etc... Cred ca ti-ar oferi multe raspunsuri. In alta ordine de idei, stii care este considerata prima icoana? (excluzand faptul ca omul este creat dupa chipul lui Dumnezeu). Prima icoana este Sfanta Mahrama care avea pe ea imprimat chipul lui Iisus Hristos. Domnitorul Edesei, pe nume Avgar, era bolnav de lepra si auzise de minunile Mantuitorului. I-a trimis scrisoare prin care il ruga sa vina in cetatea lui (ii oferea adapost pt ca stia ca e prigonit) si a trimis si un pictor pt a realiza o imagine a lui Iisus Hristos. Iisus Hristos s-a spa at pe fata, a sters fata pe o mahrama, iar sfantul chip s-a intiparit pe ea. Apoi a trimis lui Avgar mahrama cu chipul lui, iar acesta s-a inchinat icoanei si s-a vindecat de lepra cu exceptia fruntii. Vindecarea completa i-a venit mai tarziu, in urma primirii Sfantului Botez. Citat:
|
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|