![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am fost de 2 ori la Istanbul cu intenția de a merge la o slujbă la "patriarhia ecumenică", dar, deși am întrebat 100 de turci care păreau intelectuali pe străzi, am nimerit la o biserică armenească. Este MULT mai ușor să găsești în Istanbul Hipodromul bizantin decât Patriarhia Ecumenică. Întrebați la Roma pe oricine de pe stradă unde este Vatican-ul, și veți primi un răspuns lămuritor, presupunând că nu vedeți binecunoscuta cupolă pe colină. Pe urmă, cui totul altă atitudine au ortodocșii față de episcopii lor, decât au catolicii. Pentru noi, episcopul este Cristos în Biserica Locală, iar Papa este Cristos la nivelul Bisericii Universale. De aceea, pe episcopul nostru îl întâmpinăm cu bucurie, strigând în calea lui "Osana, fiule al lui David !" De aceea, e normal ca, mai ales în state cu majoritate catolică precum Spania, sau în state în care catolicismul a devenit recent religie majoritară precum Germania, Cristos să fie întâmpinat cu oarecare demnitate când merge în pastorație să vorbească liderilor acelor țări.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| vizita la muntele Athos | marius din | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 31.10.2012 13:09:44 |
| Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 22:04:03 |
| Primul tweet al Papei | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 0 | 29.06.2011 21:49:28 |
| Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 14:54:27 |
| Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 21:48:00 |
|
|