Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2011, 20:45:27
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc celor trei ortodocși care mi-au răspuns, și ați reușit să mă puneți serios pe gânduri. Mulțumesc și de reamintirea dogmei de la Calcedon, pentru că eu se pare că nu prea reușesc să gândesc în termenii acestei dogme, sau nu pe deplin.

Motivul pentru care am deschis acest subiect a fost acela că am fost șocat de concepția adventiștilor că Hristos ar fi fost inconștient în moarte. Însă este clar că am mers mai departe și iată că m-ați pus serios pe gânduri. Într-adevăr dogma ortodoxă este fascinantă.

Având în vedere teoria adventiștilor a anihilaționismului persoanei în timpul morții, și nu a așa-zisei stări de somn inconștient, începeam să cred că adventiștii gândesc moartea lui Hristos exact în termenii acestui anihilaționism. Ăsta ar fi fost lucrul care m-ar fi șocat cel mai mult, și anume ca ei să considere persoana Mântuitorului, nu doar într-o stare de inconștiență în moarte, ci într-o stare de anihilare existențială, adică într-o stare de anihilare, neantizare a Dumnezeirii. De altfel și varianta cu starea de inconștiență o văd tot ca pe o variantă a tăgăduirii dumnezeirii Fiului.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
Sfanta Cruce impregnata de Sangele lui Dumnezeu facut Om, va fi adusa la Cluj delia31 Stiri, actualitati, anunturi 1 23.03.2012 15:04:13
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19
nu-a-murit-iisus-pe-cruce? Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 18 07.07.2010 20:09:39
A murit Jean Constantin - Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca maria32 Stiri, actualitati, anunturi 24 31.05.2010 14:08:00