Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2011, 22:15:16
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ne-ai cerut un site cu predicile Pr. Nichita Pascan; noi nu stim nici un site, in schimb ne dam cu parerea, contrazicandu-ne, despre Pr. Nichita Pascan.
Oare asta ai cerut? Ma indoiesc; dar noi asa ne ajutam aproapele, care are o nevoie: ii sugeram ce are voie sa isi doreasca si ce nu, adica controlam!
Nu numai ca suntem off-topic - lucru care nu deranjeaza pe nimeni din administratia forumului, in ciuda faptului ca regulamentul de functionare spune altceva - dar uitam in final de tot de ce a fost deschis topicul.
Lucrul acesta a devenit aproape o regula, nu o exceptie; si asta pur si simplu pentru ca avem impresia ca stim mai bine decat altul ce ii trebuie acestuia, ce are voie sa-i placa sau sa ii displaca, de parca ar fi disparut liberul arbitru.

Frate Zaharia, daca ai un site cu aceste predici, fii amabil si posteaza-l, caci am cautat si nu am gasit pe net.
Pt. ca nu este o buna alegere sa fi rezervat fara rost va informez ca detin citeva CD-uri cu predicile parintelui . Nu stiu daca le am in aceasta locatie in care ma aflu acum dar detin asemenea sursa.
Minastirea a editat o serie de 12 CD-uri (nu sunt sigur dar asa cred) dar eu am doar 4-5. Oricum este suficient pt. a ne folosi de cel ce a fost parintele Nichita .
Transmiterea lor insa este supusa unor rigori .
Vechi 14.09.2011, 22:26:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Da, a fost un mare duhovnic.
Termenul de ,,credincios ortodox" este rezervat mirenilor si nu duhovnicilor .
A ales insa o alta cale , la un moment dat ! Si sfintul Ioan Maximovici si toti cei din ROCOR au ales la un moment dat altceva decit Biserica Rusa din Uniunea Soviatica, este un exemplu .
Eu , personal, ii urmaresc evolutia si alegerile in ciuda oricaror pareri .
A fi schismatic o fi o cale, dar nu spre mantuire.
Iar comparatiile in cauza cred ca nu sunt tocmai inspirate.

Urmareste-i cum sa nu ..e ca la fotbal, fiecare urmareste echipa favorita, mai facem si putina galerie..
Reply With Quote
Vechi 14.09.2011, 22:38:46
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
A fi schismatic o fi o cale, dar nu spre mantuire.
Iar comparatiile in cauza cred ca nu sunt tocmai inspirate.

Urmareste-i cum sa nu ..e ca la fotbal, fiecare urmareste echipa favorita, mai facem si putina galerie..
Asa e..la fotbal nu e sufletul nostru in joc...aici, insa, din pacate, este...cand ai intors spatele Bisericii, i-ai intors spatele Harului. Asa e la noi, la voi, fratii ortodocsi, la nestorieni, la miafiziti... la toti care luam notiunea de Biserica Apostolica si Sfanta Traditie in serios...
Reply With Quote
Vechi 14.09.2011, 23:04:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Dragi colegi, recititi va rog din cand in cand prima postare a topicului, ca sa avem in fata ochior despre ce se discuta aici.
Se cere un site.
Il aveti? Postati-l.
Nu il aveti, nu postati off-topic, ca sa nu ajungem sa vorbim despre fotbal si monofiziti, acolo unde se cere un simplu site; ADICA UN LINK.
Ma iertati, dar trebuie sa ne mai disciplinam putin din acest punct de vedere.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 19:21:21
duhovnicesti duhovnicesti is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.05.2012
Implicit Raspuns la intrebare

Citat:
În prealabil postat de bysnow Vezi mesajul
Imi poate oferi cineva site-uri sau surse unde pot gasi predici sau orice cuvantare a parintelui Nichita Pascan? mi-ar face o deosebita favoare, multumesc!
Nu stiu daca ai gasit pana la urma predicile parintelui Nichita, insa te pot ajuta eu cu vreo 11 cd-uri (7gb), plus alte 3 cd-uri cu cantari duhovnicesti de la Manastirea Brancoveni.

Doamne-ajuta.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 18:44:00
jumpper jumpper is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2010
Implicit Vreau si eu niste predici cu Pr Nichita Pascan

Va rog daca se poate as dori predicile Pr Nichita Pascan. Am incercat linkurile de mai jos insa nu mai sunt actuale. Daca le are cineva sa le posteze aici sau sa imi trimite-ti pe email la adresa ortodoxplus@yahoo.com. Chiar daca Pr Nichita nu mai este in tara totusi ele au fost la vremea aceea foarte puternice ca impact in randul credinciosilor. Multumesc. Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2014, 19:41:24
popescumarian27 popescumarian27 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Nu cred ca poti gasi; tipul este un ultraschismatic, un dezertor la stlisti. Asa ca o fi avut, foarte probabil or fi fost sterse din momntul in care a devenit apostat si fugar.
unde pot gasi pe parintele nichita pacan?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2014, 01:10:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de popescumarian27 Vezi mesajul
unde pot gasi pe parintele nichita pacan?
Desi inca multi il mai vad si in ziua de astazi sunt deosebit de putini cei care stiu unde sa il caute.
Dar daca tot este un super, extra, mega,high... schismatic, ce treaba sa mai aiba un ortodox cu el?
Nu-l mai cautati, este un proscris,un fugar, un dezertor, un tradator !
Degeaba ajunsesera ce ajunsese, ca a sfirsit in mocirla !
Nu? si fariseul, ca si noi, multumea la altar Domnului ca nu este ticalos si pacatos ca vamesul acela ...!
Multumim si noi, astia bunii, valorosii, ca nu suntem atit de tradatori ca el...si raminem cu gura cracanata la citiva, 2-3 apucati, gata-gata sa cada si ei, doamne fereste, care cica urasc doar pacatul aproapelui, nu si pe el insusi si inca il mai privesc cu dragoste pe acest monah.
Ce oameni ?!
Ei, sa ii lasam incolo ca astia nu au inteles nimic din ortodoxie iar noi sa ne pastram puritanismul !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Nichita Marturisitorul sorinzaj Intrebari utilizatori 0 03.04.2012 08:04:46
Parintele Parintele Iustin Parvu ClauCioc1969 Intrebari utilizatori 2 10.02.2010 14:10:10
Atelier Iconografic "Sf. Nichita" cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 12.11.2009 20:28:43
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47