![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"A doua zi, când am mers la Panaguda, după ce Starețul ne-a dat o tratație și înainte de a-l întreba ceva, l-am auzit uimiți spunându-ne: - Ieri au venit la mine doi închinători și au început discuția despre Yannaras. Unul îl lăuda, altul îl osândea. Atunci eu le-am spus: „Măi copii, ce spune Hristos în Evanghelie? Nu spune “și da și nu”, ci spune: «Ce este da, da și ce este nu, nu». Ei, și eu vă spun: «Pe Yannaras nu, nu»”." Vedem cine este teolog si cu fapta, nu doar cu vorba, Par. Paisie stia ce au discutat cei doi si ce il vor intreba fara sa-i spuna. Tot Par. Paisie spune: " - Yannaras, atunci când îi arăți că ceea ce propovăduiește este înșelare și hulă, îți răspunde: „Da, da, aveți dreptate…”. După puțin îți spune iarăși: „Da, da, aveți dreptate…”, dar apoi continuă să scrie și să stăruie în înșelarea sa, însă într-un mod mai „politicos” (adică mai camuflat)” . Din articol: "Fără îndoială că în textele acestui scriitor există și destule elemente pozitive (învățături ale Sfinților Părinți, poziții ortodoxe ș.a.m.d.), dar ele devin astfel și mai periculoase, deoarece sunt o momeală. Momeală care îi atrage chiar și pe cititorii bine intenționați și nebănuitori sau – ceea ce este și mai rău – îi înșală chiar și pe oamenii și povățuitorii duhovnicești, făcându-i astfel să le recomande (!) sau cel puțin să le îngăduie, îndreptățindu-le cu „gândul cel bun”." Asadar e bine sa citeasca cel ce poate discerne ce e bun si ce e mia putin bun. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatorie stil vechi | Andrreea | Nunta | 289 | 06.09.2019 18:44:23 |
| pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 20:29:55 |
| biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 15:03:30 |
| Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 12:20:37 |
| casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 16:06:59 |
|
|