![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca doar sfintii au reusit sa fie simpli. Restul, toti, ne complicam existenta inutil...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fara sa ne dam seama ca acest confort nu face decat sa ne subjuge, sa ne determine sa devenim dependenti de el. Asta in ceea ce priveste simplitatea spatiului de locuit, a vestimentatiei. In ceea ce priveste si simplitatea sufletului, cea pe care ti-o da credinta.....aici sunt multe de spus. si totusi, daca observam atent copiii, observam ca la ei aceasta simplitate, sinonima partial cu curatia exista(si ce minunata e!) sa incercam, asadar sa fim asemenea lor!
|
|||
|
|||
![]()
Omului care traieste cu adevarat in Hristos nu-i este deschisa decat calea simplitatii. O alta cale nu exista pentru el, pentru ca ar insemna indepartarea de Adevar, de Viata, de singura Cale. Ar reprezenta o piedica in a se asemana cu Dumnezeu, care este simplu, sau, mai bine spus, este Izvorul simplitatii.
Last edited by Marius22; 13.09.2011 at 10:41:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Paisie Aghioritul a vazut in lipsa simplitatii si in alipirea de lux cauza nelinistii de care sufera omul.
"Cu cat oamenii resping viata cea fireasca, simpla, si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca. Si cu cat inainteaza in politetea lumeasca, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului." "Trebuie sa ne simplificam viata, caci luxul il oboseste pe om. Sunt unii oameni care doresc continuu bunuri materiale. Alearga dupa aceea sa scoata mai multi bani si astfel isi inmultesc si mai mult nelinistea." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
simplitate si modestie | candles in the wind | Generalitati | 6 | 28.10.2011 18:46:28 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|