Citat:
osutafataunu:apropos, nu știu cum stați cu pH-ul. Astăzi îmi păreți ceva mai acră de cum vă știam(...)
|
Domnule
osutafaraunu, d-voastra aveti talentul de a scoate ironia si sarcasmul din fiecare om. Replicile de genul "
un simplu tâmplar ortodox care nu face niciun efort misionar, pe el nu-l interesează decât mântuirea proprie", sunt edificatoare in acest sens. Noe e un pretext pentru a arunca inca o sageata in ortodocsi. Din pacate, inca nu m-am obisnuit cu stilul d-voastra, de aceea replic uneori, desi n-ar mai trebui sa iau in seama ceea ce spuneti, sa va ignor, asa cum au ales sa faca si altii. Spuneti ca poporul s-a emancipat, corect, deci nu e nevoie sa nuantati dumneavoastra Cuvantul Sfintei Scripturi, doar Biblia vorbeste de la sine. Dumneavoastra strigati: jos cutumele, jos traditia patristica, interpretati Biblia dupa traditia hermeneutica adventa, ca-i versiunea mai noua:) Numai bine!
p.s am observat ca mi-ati transat postarea, sarind peste acel pasaj cu
101 reguli de "vraja lexicala" (brosura best seller a congregatiei). Interesant. Ma mir ca n-ati avut nimic de comentat si despre acea parte, cum sunteti invatati sa 'agatati' ... pardon, dialogati cu oamenii. Se pare ca n-ati prea invatat din brosura si manualul bisericii, altul era tonul recomandat; insa inteleg, d-voastra preferati sa-i "invatati" pe altii, decat sa va autoeducati. Nu este nevoie sa faceti niciun efort si nici sa alocati timp pentru nuantarea in maniera adventa a Cuvantului Sfintei Scripturi, doar nu suntem pe un forum adventist. Ortodocsii care doresc sa afle punctul de vedere adventist, intra pe site-ul d-voastra. Eu am mai postat linkul catre interpretarile si nuantarile versetelor Biblice, il reiau:
http://www.adventist.ro/index/materi...i-biblice.html