![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Vezi rezultatele sondajului: Considerati autoexcitarea: | |||
| La fel de grava ca sexul de placere |
|
14 | 34,15% |
| Mai putin grava decat sexul de placere |
|
13 | 31,71% |
| Mai grava decat sexul de placere |
|
6 | 14,63% |
| Nu stiu |
|
8 | 19,51% |
| Votători: 41. Nu poti vota in acest sondaj | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Omul are "chipul lui Dumnezeu" - adica mai multa minte decat celelalte dobitoace, cel putin teoretic, dar "asemanarea" e un deziderat pe care putini il ating, de regula cei care au (macar) putina educatie. Dar trupul este, insa, de animal. 100%. La unii nici mintea nu e prea departe.
Iar excitarea sexuala, care e o chestie pur fiziologica, putem doar sa ne dorim, sa ne propunem, sa o tinem sub control, asa cum ne propunem, de exemplu, sa nu dam vanturi in public (ma scuzati). Nu ar fi un pacat, dar ar fi rusinos pentru noi si neplacut pentru ceilalti. Controlul mintii asupra trupului tine atat de educatie, cat si de integritatea fiziologica. Copiii pana la o anumita varsta, fac pe ei pentru ca inca nu au invatat sa-si controleze aceste functii; chiar si dupa ce invata exista posibilitatea sa se ia cu joaca si sa uite, pe cand batranii daca o mai patesc, e din cauza degradarii fiziologice a componentelor arcului reflex. Pe de alta parte, un animal matur bine educat, nu isi face nevoile in casa (decat daca uiti de el cateva zile). Ceea ce este insa tragic e ca sunt(inca) oameni pe lumea asta care pur si simplu nu stiu ce e rau si ce e bine. Nu fac rau pentru ca sunt posedati de vreun spirit malefic, ci pentru ca asa cred ei ca e normal. Daca eu n-am rosii in gradina, de ce sa nu iau de la vecinu? De ce sa muncesc eu cand pot sa iau de-a gata de la altul? Unuia care gandeste asa, cine-i poate cere sa se abtina daca ii vine o pofta? Ba mai mult o mai ia si cu japca, daca poate, ce daca are nevasta si copii acasa, nu mai merge inca una? Multi cred ca ce zice popa la biserica, nu se poate aplica in viata reala. Daca ii intrebi de ce cred asta, iti spun ca cine poate sa posteasca sau sa se abtina de la sex nu stiu cate saptamani, ca oamenii trebuie sa munceasca sa aduca bani acasa, nu sa se roage toata ziua. Desigur, adevarule pe undeva pe la mijloc; nu e de ajuns sa te rogi, trebuie sa si muncesti. Dar de ce li se cere oamenilor "imposibilul" cu orice pret (post, rugaciune, abstinenta sexuala) in loc sa se puna accentul pe chestiile de baza - sa nu furi de la aproapele tau, sa nu ravnesti ce nu-ti apartine, sa nu-ti bati joc de alti oameni, de animale si de natura doar ca sa-ti satisfaci propriile pofte. Pana si intr-o comunitate de animale se respecta anumite reguli, nu-si face nimeni e cap, cu totii fac ce e mai bine pentru turma. Daca unul o ia razna, e "mancat". "Animale nebune" au aparut tot ca urmare a interventiei omului; fie ca e vorba de animalele de companie, fie de animale salbatice separate de pui de parintii lor (ucisi de braconieri, de cele mai mult ori), pe care n-a avut cine sa-i mai invete regulile speciei respective. La noi in tara, nu-mi dau seama cine sau ce a cauzat "dezumanizarea" anumitor categorii de oameni, mai ales prin zonele rurale, sau la periferia oraselor, sau in comunitatile de rromi ( sau acolo poate e normal fenomenul?). Am deviat rau de la subiect, dar poate e mai interesant decat ce se discuta inainte. |
|
|
|||
|
|||
|
Tot stau sa ma gandesc, oare cand nu suntem in public, poti sa tragi un vant sau tot rusinos e?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu, dar e preferabil sa nu fii intr-un spatiu inchis
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt fan Austin Powers. Apropo, vad ca esti nou/a. Acesta era un forum despre ortodoxie, in mare parte. Trebuia sa vorbim despre Doamne- Doamne si Sfanta Scriptura. Unii au bagat discutii despre sex, onanie si alte perversiuni sexuale, iar altii ca sa mai destinda atmosfera, au adus in discutie subiecte ca scarpinatul in ureche si trasul vanturilor. Vezi ca s-ar putea sa ne stearga administratorul, care se spune ca e undeva sus si vede tot ce scriem (conform zicalei pana la Dumnezeu ne mananca sfintii), asa ca Domnule Administator, te rugam frumos sa ne ierti de data asta, si promitem ca o sa incercam sa nu mai fim obraznici. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu sunt.
Descriptia subforumului zice "probleme diverse". Despre Doamne - Dpamne si Sfanta Scriptura poti vorbi pe restul forumului. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu ? esti "vechi"? Poate esti chiar administratorul, sub acoperire. Poate ar trebui sa facem o sectiune intitulata "probleme tampite, sex, caterinca si b...ini". Oricum, pe mine ma amuza. Cu totii avem momente de regres intelectual. Si oricum de cand va am pe voi, nu ma mai plictisesc doar cu "prietenii mei imaginari".
|
|
|
|||
|
|||
|
Apropo de treaba asta, daca cineva spune "eu si prietenul meu imaginar am fost saptamana trecuta la Paris" zice lumea ca e nebun, insa daca zice doar "eu si prietenul meu am fost saptamana trecuta la Paris", e doar mincinos.
De multe ori si cu Dumnezeu e la fel ca si cu prietenii imaginari : e mai bine sa-i tii pentru tine. Probabil cu totii avem, sau am avut vreodata, dar e o conventie tacita sa nu vorbim despre asa ceva. Desigur despre Dumnezeu avem voie sa vorbim (inca), dar depinde de context si sa nu exageram. |
|
|
|||
|
|||
|
Ce avem cu totii(sa am avut vrodata)?
|
|
|
|||
|
|||
|
Poti si intr-un spatiu inchis sau public, cu conditia sa fie de fata doar niscaiva afaceristi venali, masoni sau politicieni. Pentru ei e o onoare nemeritata sa traga in piept si flatulentele noastre (inca mai avem ce manca, deci de unde le produce), nu numai pe noi, ca pe "oameni de rand" ce suntem sa ne "traga in piept". Oricum masonii sunt practic satanisti, deci mirosul ar trebui sa le placa (posedatilor le place mirosul si gustul de..., adica Aluia dinauntrul lor). Revenind cu un raspuns direct si on-topic: nu iti face griji, e ceva natural. :) Totul e sa nu se auda, ma intelegi...
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 31.08.2011 at 17:26:49. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce intelegeti dumneavoastra prin desfranare? | AGabriela | Generalitati | 83 | 23.02.2024 20:19:51 |
| Totul despre spovedanie | iosif | Pocainta | 42 | 13.08.2011 01:01:59 |
| Totul despre catolicism | strajeru | Biserica Romano-Catolica | 7 | 15.12.2007 05:48:31 |
| "A intelege totul inseamna a ierta totul" | irina77 | Generalitati | 12 | 21.11.2006 11:31:25 |
|
|