Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2011, 19:21:07
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cam întortocheată filiera aceasta a "urmașilor" lui Petru, nu crezi? Urmașii lui Ioan nu erau mai vrednici? Ori ai lui Pavel...
Bineinteles ca erau. Dar asa a vrut Domnul: sa-i lase NUMAI lui Petru cheile imparatiei cerurilor. De ce a vrut Domnul asa? De ce a ales aceasta cale? Cred ca asa e mai bine pentru noi, insa cine sintem noi sa comentam deciziile Domnului?

Si pina la urma, ajungem la aceiasi concluzie: sinteti urmasul si adeptul a " de ce asa si nu altfel", cum sint indeobste protestantii. Daca Domnul a spus simplu si fara nici un ocolis "acesta este Trupul meu" dumneavoastra spuneti ca e prea simplu, nu are cum sa fie asa. Daca Domnul a spus "ceea ce vei dezlega pe pamint va fi dezlegat si in cer..." dumneavoastra spuneti ca e prea pe ocolite, putea sa fie mai simplu...
Vechi 23.08.2011, 19:51:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bineinteles ca erau. Dar asa a vrut Domnul: sa-i lase NUMAI lui Petru cheile imparatiei cerurilor.
Interpretați prea simplist cuvintele Mântuitorului și tot pe mine mă acuzați... Păi dumneavoastră credeți că erau niște chei literale pentru zăvorul porții Raiului? "Cheile" la Împărăția Cerurilor sunt cuvintele lui Hristos (conform Ioan 1,12; 17,3). Este important de observat că Hristos Însuși vorbește despre „cheia” la care se face referire aici ca fiind „cheia cunoștinței” cu privire la felul cum să se intre în Împărăție (Luca 11,52). Cuvintele lui Iisus sunt „duh” pentru toți aceia care le primesc (Ioan 6,63). Cuvintele lui Hristos sunt cele care aduc viața veșnică (Ioan 6,68). Cuvântul lui Dumnezeu este cheia la experiența nașterii din nou (1 Petru 1,23).

După cum cuvintele rostite de Iisus au convins pe ucenici de divinitatea Sa, la fel, repetarea din partea lor a cuvintelor Sale către alți oameni, ca ambasadori ai Săi, urma să-i „împace” cu Dumnezeu (Corinteni 5,18-20). Puterea mântuitoare a Evangheliei este singurul lucru care admite bărbați și femei în Împărăția Cerurilor. Hristos doar a acordat lui Petru și celorlalți ucenici (Matei 18,18; Ioan 20,23) autoritatea și puterea de a aduce oameni în Împărăție. Înțelegerea din partea lui Petru a adevărului că Iisus este într-adevăr Hristos a pus „cheile” Împărăției în posesia lui și îl lasă să intre în Împărăție, și același lucru se poate spune despre toți urmașii lui Hristos până la sfârșitul timpului.

Argumentația dumneavoastră simplistă și literalistă că Hristos a acordat lui Petru o măsură de autoritate mai mare sau diferită de aceea pe care a dat-o celorlalți ucenici, este fără bază biblică. Ca o realitate, între apostoli Iacob și Petru au exercitat funcții administrative asupra Bisericii Primare din Ierusalim (vezi Fapte 15,13.19; cf. cap. 1,13; 12,17; 21,18; 1 Corinteni 15,7; Galateni 2,9.12). Cel puțin într-o ocazie Pavel i-a stat „împotrivă” lui Petru „în față” cu privire la un fel greșit de acțiune (Galateni 2,11-14), lucru pe care cu siguranță el nu l-ar fi făcut dacă ar fi știut ceva despre faptul că Petru s-ar fi bucurat de drepturile și prerogativele pe care le pretindeți acum "NUMAI" pentru el pe temeiul lui Matei 16,18.19.
Vechi 24.08.2011, 07:05:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Interpretați prea simplist cuvintele Mântuitorului și tot pe mine mă acuzați... Păi dumneavoastră credeți că erau niște chei literale pentru zăvorul porții Raiului? "Cheile" la Împărăția Cerurilor sunt cuvintele lui Hristos (conform Ioan 1,12; 17,3). Este important de observat că Hristos Însuși vorbește despre „cheia” la care se face referire aici ca fiind „cheia cunoștinței” cu privire la felul cum să se intre în Împărăție (Luca 11,52). Cuvintele lui Iisus sunt „duh” pentru toți aceia care le primesc (Ioan 6,63). Cuvintele lui Hristos sunt cele care aduc viața veșnică (Ioan 6,68). Cuvântul lui Dumnezeu este cheia la experiența nașterii din nou (1 Petru 1,23).

După cum cuvintele rostite de Iisus au convins pe ucenici de divinitatea Sa, la fel, repetarea din partea lor a cuvintelor Sale către alți oameni, ca ambasadori ai Săi, urma să-i „împace” cu Dumnezeu (Corinteni 5,18-20). Puterea mântuitoare a Evangheliei este singurul lucru care admite bărbați și femei în Împărăția Cerurilor. Hristos doar a acordat lui Petru și celorlalți ucenici (Matei 18,18; Ioan 20,23) autoritatea și puterea de a aduce oameni în Împărăție. Înțelegerea din partea lui Petru a adevărului că Iisus este într-adevăr Hristos a pus „cheile” Împărăției în posesia lui și îl lasă să intre în Împărăție, și același lucru se poate spune despre toți urmașii lui Hristos până la sfârșitul timpului.

Argumentația dumneavoastră simplistă și literalistă că Hristos a acordat lui Petru o măsură de autoritate mai mare sau diferită de aceea pe care a dat-o celorlalți ucenici, este fără bază biblică. Ca o realitate, între apostoli Iacob și Petru au exercitat funcții administrative asupra Bisericii Primare din Ierusalim (vezi Fapte 15,13.19; cf. cap. 1,13; 12,17; 21,18; 1 Corinteni 15,7; Galateni 2,9.12). Cel puțin într-o ocazie Pavel i-a stat „împotrivă” lui Petru „în față” cu privire la un fel greșit de acțiune (Galateni 2,11-14), lucru pe care cu siguranță el nu l-ar fi făcut dacă ar fi știut ceva despre faptul că Petru s-ar fi bucurat de drepturile și prerogativele pe care le pretindeți acum "NUMAI" pentru el pe temeiul lui Matei 16,18.19.
Eu v-am dat un raspuns in trei propozitii si mi-ati spus ca e intortocheat. Vi se pare ca demonstratia de mai sus e simpla?

Oricum, deja m-am obisnuit cu dumneavoastra (iar strategia dumneavoastra face parte din viclenia sectantilor, fie ca realizati sau nu lucrul asta): vorbiti vorbe jumatate de pagina ca sa demonstrati ceea ce NU s-a intimplat. Toti apostolii erau de fata; Domnul Isus a vorbit NUMAI cu Petru. Dumneavoastra incercati sa demonstrati mai sus ca de fapt a vorbit si cu Pavel. Adriana 3 ar spune ca si ea era de fata.... Iata unde duce lipsa de ascultare fata de biserica.

Last edited by nutucutu; 24.08.2011 at 07:10:12.
Vechi 24.08.2011, 09:08:56
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu v-am dat un raspuns in trei propozitii si mi-ati spus ca e intortocheat. Vi se pare ca demonstratia de mai sus e simpla?

Oricum, deja m-am obisnuit cu dumneavoastra (iar strategia dumneavoastra face parte din viclenia sectantilor, fie ca realizati sau nu lucrul asta): vorbiti vorbe jumatate de pagina ca sa demonstrati ceea ce NU s-a intimplat. Toti apostolii erau de fata; Domnul Isus a vorbit NUMAI cu Petru. Dumneavoastra incercati sa demonstrati mai sus ca de fapt a vorbit si cu Pavel. Adriana 3 ar spune ca si ea era de fata.... Iata unde duce lipsa de ascultare fata de biserica.
Eu nu am spus ca as fi fost de fata, iti place sa faci misto? Sau vrei sa spui ca Papa Benedict ar fi fost de fata? Sau poate vrei sa spui ca daca noi, cei din secolul XXI nu am fost de fata, putem atunci arunca Evanghelia la cos gandind ca Domnul a vorbit numai cu cei care erau de fata?
Vechi 24.08.2011, 10:09:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Eu nu am spus ca as fi fost de fata, iti place sa faci misto? Sau vrei sa spui ca Papa Benedict ar fi fost de fata? Sau poate vrei sa spui ca daca noi, cei din secolul XXI nu am fost de fata, putem atunci arunca Evanghelia la cos gandind ca Domnul a vorbit numai cu cei care erau de fata?
Nici vorba ca nu fac misto. Eu sustin ca Domnul nostru Isus Cristos a ales 12 alostoli, dintre ei un conducator, iar conducatorului i-a dat puterea si responsabilitatea de a fi preot. Responsabilitate si putere care s-a transmis de-a lungul generatiilor, prin punerea miinilor, asa cum ne spun Faptele APostolilor si scrisorile apostolilor. Lucrul aesta ni-l spun si sfintii Parinti si traditia bisericii. Avind in vedere ca dumneavoastra considerati ca puteti si ar trebui sa fiti preot, mi se pare ca aveti aceiasi atitudine ca protestantii/neoprotestantii care arunca la gunoi tot ceea Dumnezeu a revelat bisericii de-a lungul secolelor si considerati ca viziunea dumneavoastra, proprie, e cea corecta si reala. De vreme ce considerati ca ORICINE poate fi preot inseamna ca Domnul, atunci s-a adresat tuturor, nu numai lui Petru. In consecinta si dumneavoastra, ca si cum ati fi fost de fata.
Vechi 24.08.2011, 13:06:53
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nici vorba ca nu fac misto. Eu sustin ca Domnul nostru Isus Cristos a ales 12 alostoli, dintre ei un conducator, iar conducatorului i-a dat puterea si responsabilitatea de a fi preot. Responsabilitate si putere care s-a transmis de-a lungul generatiilor, prin punerea miinilor, asa cum ne spun Faptele APostolilor si scrisorile apostolilor. Lucrul aesta ni-l spun si sfintii Parinti si traditia bisericii. Avind in vedere ca dumneavoastra considerati ca puteti si ar trebui sa fiti preot, mi se pare ca aveti aceiasi atitudine ca protestantii/neoprotestantii care arunca la gunoi tot ceea Dumnezeu a revelat bisericii de-a lungul secolelor si considerati ca viziunea dumneavoastra, proprie, e cea corecta si reala. De vreme ce considerati ca ORICINE poate fi preot inseamna ca Domnul, atunci s-a adresat tuturor, nu numai lui Petru. In consecinta si dumneavoastra, ca si cum ati fi fost de fata.
Este exact pe dos. In Biblie toti crestinii sunt numiti preoti, nu am inventat eu asta. Eu vreau sa descopar ceea ce a lasat cu Adevarat Domnul si sa descopar in care moment al crestinatatii s-a produs devierea spre ceea ce este astazi in Bisericile Traditionale pentru ca Biblia contrazice in parte practica de azi. Eu suspectez ca deviatia s-a produs in momentul in care politicul (Imparatul Constantin) s-a amestecat cu sacrul. A fost si momentul in care s-a pierdut idea de martiriu, ori in Apocalipsa sfintii sunt denumiti martiri, si cred ca multe sunt de descoperit pe aceasta tema, numai sa avem acces la documente. Faptul ca cel rau nu va reusi sa distruga Biserica in ciuda politicizarii sale este doar pentru faptul ca nazuitori vor fi tot timpul, si in ciuda apostaziei partiale a Bisericii de la ceea ce trebuia sa fie, ea va triumfa pentru ca Domnul nu a incetat sa fie prezent in Euharistie, ca atare Adevarul va invinge si Evanghelia va fi propovaduita la toti oamenii. Cei care evanghelizeaza la ora actuala sunt protestantii si catolicii mai ales cei harismatici, si ordinele primite au fost de a-l vesti doar pe Iisus, fara nici o referire la confesiune, iar daca vor fi din cei care vor incepe sa puna intrebari despre diferentele dintre catolici si protestanti, sa stim ca este inselaciune de la diavol care vrea sa deturneze misiunea de evanghelizare. O sa particip si eu maine, inca nu stiu pe ce pozitie pentru ca sunt incepatoare, este prima oara ca merg cu un grup de misionari, insa unul dintre ei, catolic, stii ce a zis? Ca Papa nu este in Biblie, din fericire. Presedintele de anul asta este un anglican, iar in grup era inclusiv un catolic care trecuse la anglicani dupa ce a descoperit aceasta Biserica in Anglia, spre nemultumirea mamei lui care nu numai ca este practicanta catolica convinsa, dar este responsabila cu catehizarea copiilor si responsabila cu femeile catolice imigrate din zona. Tu crezi ca totul este rigid si batut in cuie dupa formulele oficiale si comunicatele de presa partinitoare, realitatea insa este cu totul alta.
Vechi 24.08.2011, 15:13:16
Senior Member

Implicit

Citat:
Este exact pe dos. In Biblie toti crestinii sunt numiti preoti, nu am inventat eu asta.
unde mai exact? Apostolul Pavel ii spunea doscipolului sau, Timotei, sa nu se grabeasaca sa-si puna miinile peste ceilalti.
Citat:
Eu vreau sa descopar ceea ce a lasat cu Adevarat Domnul si sa descopar in care moment al crestinatatii s-a produs devierea spre ceea ce este astazi in Bisericile Traditionale pentru ca Biblia contrazice in parte practica de azi. Eu suspectez ca deviatia s-a produs in momentul in care politicul (Imparatul Constantin) s-a amestecat cu sacrul. A fost si momentul in care s-a pierdut idea de martiriu, ori in Apocalipsa sfintii sunt denumiti martiri, si cred ca multe sunt de descoperit pe aceasta tema, numai sa avem acces la documente. Faptul ca cel rau nu va reusi sa distruga Biserica in ciuda politicizarii sale este doar pentru faptul ca nazuitori vor fi tot timpul, si in ciuda apostaziei partiale a Bisericii de la ceea ce trebuia sa fie, ea va triumfa pentru ca Domnul nu a incetat sa fie prezent in Euharistie, ca atare Adevarul va invinge si Evanghelia va fi propovaduita la toti oamenii. Cei care evanghelizeaza la ora actuala sunt protestantii si catolicii mai ales cei harismatici, si ordinele primite au fost de a-l vesti doar pe Iisus, fara nici o referire la confesiune, iar daca vor fi din cei care vor incepe sa puna intrebari despre diferentele dintre catolici si protestanti, sa stim ca este inselaciune de la diavol care vrea sa deturneze misiunea de evanghelizare. O sa particip si eu maine, inca nu stiu pe ce pozitie pentru ca sunt incepatoare, este prima oara ca merg cu un grup de misionari, insa unul dintre ei, catolic, stii ce a zis? Ca Papa nu este in Biblie, din fericire. Presedintele de anul asta este un anglican, iar in grup era inclusiv un catolic care trecuse la anglicani dupa ce a descoperit aceasta Biserica in Anglia, spre nemultumirea mamei lui care nu numai ca este practicanta catolica convinsa, dar este responsabila cu catehizarea copiilor si responsabila cu femeile catolice imigrate din zona. Tu crezi ca totul este rigid si batut in cuie dupa formulele oficiale si comunicatele de presa partinitoare, realitatea insa este cu totul alta.
Va doresc ca ceeia ce faceti sa fie spre mintuirea dumneavoastra. Cred ca in ziua aceea, cind ne vom afla fata in fata cu Domnul nostru Isus Cristos, El ne va intreba cit de mult am iubit. Nu cred ca vom avea vreun merit pentru ca am combatut bine pe forumuri, sau ca am citit biblioteci.

PS Faptul ca nu stiu ce catolic spune nu stiu ce despre papa nu are nici o relevanta pentru mine. Cred ca orice structura este functionala daca e bine organizata si daca respecta regulile. Asa a alcatuit Dumnezeu lumea (e suficient sa observam natura si vom vedea ca Domnul a creat ordine) si asa si-a lasat si Biserica. Eu cred in ordine si nu cred in anarhie. Atiti la nivel micro cit si la nivel macro.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38