Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 15:20:58
Adriana Cluj
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Toți cei din Cluj au meșteșugul acesta de a face din negru alb?
Mai, mai, de ce te iei de clujeni? Ca Mircea Badea! Ce crezi ca pe toti ne cheama intr-un fel si avem 1.50 m? Eu am mai mult: 1.57m.
Nu am posibilitatea sa pun emoticoane de alea smechere.... Sper ca stii de gluma...
Da' vezi sa nu-ti fi prins urechile in discutia asta... nu stiu cum o scoti la capat........Mai trecem peste vreo saptamana, te gasim tot aici? Gluma.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 15:23:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Sper ca stii de gluma...
Evident, evident, stai liniștită.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 15:34:02
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Citat:
Deci nu cred că mai ascultă de BOR... și cred că nici n-ar trebui să asculte, ci mai degrabă BOR și Sfântul Sinod ar trebui să asculte de ei. Mie așa mi se pare că ar fi normal...

Îți mulțumesc pentru răspunsurile pe care le intuiam.
Să mă ierți te rog dacă te-am tulburat.

Doamne ajută!
Și cum să mai poată cineva asculta dacă a fost osândit de BOR și i-a scos sectanți sau eretici sau mișcare culturală sau altceva și apoi i-a blestemat de i-a alungat cu pietre? Dar ai văzut pe cine a căzut blestemul?.. Deci ai scos din context, reieșind ceva care nu reflectă realitatea și speri că va fii ceea ce îți închipui dumneta, căci nu ierarhul Irineu Pop a greșit și nici ei, ci au fost osândiți pe nedrept, deci ai scos în evidență ceva cu care ai vrea să dovedești neascultarea lor... dar ei sunt cei care au ascultat dintotdeauna, din anul 1955, pe când ceilalți au fost care din obediență față de politic și de frica massmediei, i-a osândit... invocând așa ca tine neascultarea față de Sfântul Sinod... și că ar fi vorba de un fenomen neânțeles.

Păi nu v-am întrebat? A ascultat Sfântul Sinod de Dumnezeu când l-a osândit pe Irineu Pop și pe credincioșii de la Glodeni? Nu, fiindcă i-a osândit pe nedrept, iar acum după împăcare și întronizarea lui Irineu Pop la Alba Iulia a văzut o lume întreagă același curcubeu pe cer ca și cel de la moartea părintelui Galeriu, curcubeul circular în jurul soarelui, că... deci era complet nevinovat și Dumnezeu a lucrat prin el de fiecare dată... căci nu a apărut curcubeul decât din pricina sfințeniei Martorului Irineu Pop, care a fost martor al Lui Dumnezeu la zidirea și sfințirea Cetății Noului Ierusalim.

Astfel că ai priceput din nou viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc stop, scoțând din context mesajul meu, ca să scoți că nu e ascultare acolo ci pootoare.

Deci tu te afli în neascultare căci persiști în a osândi pe sfinți și pe prooroci și pe Arhiereii ce ascultă de Sfânta Treime împreună lucrătoare cu toți sfinții și îngerii, și pilele domniei tale din Sfântul Sinod... dacă mereu invoci că tu asculți de ceva pilă pe care o ai acolo și pe care o ai fi mituit-o căci altfel nu-mi explic de ce ceri dumneata ascultare de Sfântul Sinod când Domnul a zis mereu:

DUPĂ ROADE ÎI VEȚI CUNOAȘTE!!! pe fiii Împărăției: mila și dreptatea, dragostea, credința, fapta bună venită din credință, smerenia, umilința, cuviința, neviclenia și sfatul cel bun și ziditor de frate.

Dumneata văd că insinuezi la nesfârșit neascultarea lor...

Chiar nu preicepi că ei au ascultat de la început pe Dumnezeu și ascultă până azi fără greșală? Domnul e cu ei.

Sau o să-mi repeți întrebările la nesfârșit ca să scoți din răspunsuri ce vrei tu să pricepi: Viceversa... așa cum m-ai obijnuit mereu.

Ai văzut dragul meu că tu ești defapt cel rătăcit? Căci ascultai de Sfântul Sinod!.. dar ai lepădat pe prooroci și pe trăitorii Cuvântului...

Așa că cine sapă groapa altuia musai el cade în ea. Este Scris la Psalmi sau la proverbe... din pobor.

Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 15:45:18.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 15:38:51
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
A ascultat Sfântul Sinod de Dumnezeu când l-a osândit pe Irineu Pop și pe credincioșii de la Glodeni?
Nu știu, eu n-am căderea să judec hotărârile Sfântului Sinod.
Scuză-mă că nu-ți pot răspunde astfel încât să te satisfacă.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 15:51:57
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu, eu n-am căderea să judec hotărârile Sfântului Sinod.
Scuză-mă că nu-ți pot răspunde astfel încât să te satisfacă.
Păi văd că ai căderea să judeci pe Dumnezeu, deci de ce să te mai încurci cu hotărârile Sfântului Sinod? Sau n-ai scos în evidență că Moise și Proorocii nu ascultă ei de Dumnezeu... dacă nu ascultă de Sfântul Sinod? Proorocii sunt toți la fel, spun Cuvântul lui Dumnezeu.

Păi nu de la faraon i-a scos Domnul pe evrei? Așa și azi, i-a scos din sinodurile gLumii căci au fost alungați ei, de care gLumea nu era vrednică.

Și nu ți-am cerut eu să judeci pe cineva, hotărârile Sfântului Sinod, dar fiind viclean ai scos că eu le-aș fi judecat hotărârile... dar eu am prezentat faptele și am arătat unde se află Adevărul pe Cale, ca să nu ajungem ca cei ce au răstignit a doua oară pe Hristos.

Pe când dumneata aprobând judecățile nedrepte, iată ai judecat și ai osândit mai rău decât Sfântul Sinod, căci îndreptățind răul comis nu faci altceva decât să dai dreptate rătăcirii celor rătăciți. Căci eu ți-am prezentat argumente, dar Sfântul Sinod a judecat repede atunci și ca să se scape de massmedia, dar și-a îndreptat greșala din moment ce l-a reprimit pe Irineu Pop ca să poată intra în Sfântul Sinod.

Deci vezi dragul meu prieten ce anume faci lovind în țepușă? Îți rănești tot maimult piciorul și orbești, căci viclenia te orbește.

Nici eu nu judec hotărârile Sfântul Sinod, dar nici nu pot fi nedrept și orb față de nevinovați cu atât mai mult cât până și Cerul i-a mărturisit pe ei ca sfinți și nu pe voi care i-ați osândit și blestemat. Căci datorie avem să ascultăm de Dumnezeu și nu de cei ce fac nedreptate, oricine ar fi ei... căci ce părtășie are minciuna cu Adevărul? Ori Mamona cu Dumnezeu?

Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 16:02:52.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:01:19
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Sțiu frate, tu nu zici da' spui (asta apropo că tu nu judeci hotărârile Sfântului Sinod).

Ți-am mai spus azi, hai s-o lăsăm așa, cu tine nu prea se poate ajunge la un liman. E vicevercea.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:09:59
Banned

Implicit

Citat:
Sțiu frate, tu nu zici da' spui (asta apropo că tu nu judeci hotărârile Sfântului Sinod).

Ți-am mai spus azi, hai s-o lăsăm așa, cu tine nu prea se poate ajunge la un liman. E vicevercea.

Dragul meu, oricum am lăsa-o dumneata tot judeci mereu pe Dumnezeu și vrei să facă alții ascultare de Sfântul Sinod... nu-i bai, cu toții o pățim și hulim...

Dar chiar dacă judecă, Fiul Omului nu caută să facă pofta Sa, ori să facă voia Sa ci a Celui Carele L-a Trimis, adică a lui Tata, ei bine tot așa și eu, dacă judec nu caut să fac voia mea și de aceea judecata mea este dreaptă... dar cine m-a pus pe mine judecător peste Sfântul Sinod?

Deci nu judec, fiindcă Tatăl nu judecă pe nimeni ci toată puterea a dat-o în mâna Fiului și Sfântului Duh...

așa că o lăsăm așa dar nu eu sunt în problema asta cel ce o să aibă nevoie de pocăință... Căci eu m-am pocăit ca să cred și ascult pe sfinți și pe prooroci, și să nu lepăd pe Sfântul Sinod... căci este scris:

„cele mari trebuia să le faceți și pe cele mici să nu le lăsați, voi fariseilor fățarnici”... deci vezi eu recunosc că sunt și fariseu dar și fățarnic... dar voi vă autoîndreptățiți mereu, nu-i bai.

Hai să-ți pun o melodie, ca să-ți treacă frica și jalea, că de viclenie o să te vindeci singur.

Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 16:21:37.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:11:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Poate ai vrut să zici pleonasm, și trebuia să articulezi, curată cacofonie, sau curat pleonasm, adică ceva gen curat murdar... dar cum nu e vorba de gramatică...

Deci tu crezi că nu din prozelitism sunteți cu toții ca niște cățele viteze ce-și apără puii? Așa, pe voi nu vă vedeți, decât alții sunt de vină... înțeleg, la ortodoxie nu poate fi vorba de minteresuri părozelmituitoare... nu poate fi, bine, deci e cacofonie.

Păi dragul meu, e același minteres la toți, căci toți v-ați rupt de Una sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică... de frica pierderii oilor negre, căci voi vă credeți musai oile albe.
Nu, asa am vrut sa spun, pleonasm era prea rigid.
Deci tu spui ca noi ne-am rupt de Biserica, adica de grupul de la Pucioasa. ASadar micul grup de la Pucioasa e Biserica si noi un fel de secta? Multumesc de lamurire, nu intelegeam pana acum.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:12:07
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Lucrările Sfântului Sinod al B.O.R.

(19-23 ianuarie 1993)

(extras)

Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.

……………………………………………

Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.

În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:

Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință.

– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.
etc, etc.

De ce tot târăști numele Sfinției sale în GloduLeni, nu știu. (na, că m-am molipsit!)
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:35:29
Banned

Implicit

Citat:
etc, etc.

De ce tot târăști numele Sfinției sale în GloduLeni, nu știu. (na, că m-am molipsit!)
Vezi că persiști nu numai că întrebi și că insiști nu ca să te lămurești ci nu te lași și vii acum cu semnarea de către Irineu Pop a declarației că a ascultat și că v-a asculta și în continuare de Sfântul Sinod... vezi ce fel de om ești?

Și cu asta vrei să scoți că ce? În câte țepușe vrei dumneata ca să lovești? Nu vezi că ești înconjurat de țepușe și în toate vrei să te înfigi?

Ce vrei deci să dovedești?

Ți-am zis dar nu mă crezi, tu ești cel rătăcit și căzut în fundul fântânii secate și strigi RĂTĂCIRE, dar nu vrei să ieși dacă ți-am aruncat scara ci strigi mai tare ca să vie spânul și să pună bolovanul pe gura fântânii.

Păi sărmanul Irineu Pop a fost silit să declare și el a recunoscut că el e greșit ca să evite cearta căci ei nu puteau să creadă, nu puteau, nu vroiau, nu știu de ce au procedat așa... deci a luat vina asupra lui dar el nu era vinovat și nici pucioșii, și apoi Cerul a recunoscut sfințenia cu care a lucrat dintotdeauna, sau crezi că apar curcubee la întronizarea celor ce sunt greșiți?

Tu poate vrei să scoți securitatea și partidul comunist și pe Ceaușescu, cum că ei au făcut bine băgând pe unii în pușcării și pe alții în casele de nebuni și pe alții ucigându-i mișelește sau reeducându-i prin lagărul de la Pitești sau Aiud sau prin alte locuri...

Da, susțin că Sfântul Sinod a greșit și da, Irineu Pop s-a lăsat silit și a luat toată „vina” asupra Sa... ca și cum ar fi fost fecioara Maria vinovată că a venit îngerul Gavriil ca să-i vestească Mântuirea... A acceptat că el este cel vinovat și a semnat ascultare după ascultare. Și voi chiar credeți că era vinovată fecioara doar pentru că s-au găsit sectanții să afirme că a mai avut fii și că e o femeie oarecare fostă fecioară?.. Căci umblă ei din casă în casă ca să te facă să crezi minciuna asta pe bază de text. Dar atunci Domnul ce sens avea să o încredințeze pe ea lui Ioan și pe Ioan ei dacă ea mai avea fii? Deci nu e clar pentru toată gLumea? „Iată fiul tău”, „iată mama ta”, ceea ce înseamnă că Ioan era și el orfan și nu avea mamă și Maria nu mai avea alt fiu. Tot așa și Irineu Pop, după ce i-a binecuvântat pe prooroci și pe credincioși i-a lăsat în seama Domnului și a viitorului Ierarh al locului, căci pe el l-au răstignit zicând că a călcat el canoanele...

De ce oare nu vreți să credeți și de ce nu vreți ca să fiți drepți? Ce aveți voi de câștigat persistând după tot felul de minteresuri viclene?

Eu pentru ce crezi că vă repet despre Adevărul? Fiindcă sper că o să aveți voi cât mai repede ceva de câștigat, căci Împărăția Cerurilor se ia cu năvală, și numai cei ce se silesc pun mâna pe ea.

Dar tu vrei să scoți că atunci s-o fi luminat Irineu Pop și că abea atunci a priceput că sunt sectă rea și că de aia a semnat căci aveau dreptate?

Oare să fi fost atât de fără Duh Sfânt Arhiereul Hrineanu și atât de ușor de păcălit un om ce a umblat în toată gLumea și a luat numai premii peste tot? Nu vezi cum vă autoamăgiți mereu?

Arhiereul pe care dumneata îl lingușești zicând că eu îl târăsc ce știu eu pe unde, el nu s-a lepădat de Cuvântul lui Dumnezeu căci nu cu inima a semnat și nu cu inima a rostit „sectă rea” dând cu pietre după cum l-a târât arhiereul locului ci a fost obligat de maimari... și apoi a fost băgat în „pușcărie”... dar El a citit din Cuvânt și s-a documentat și a priceput minunea... și a fost ales Martor al Lui Dumnezeu, chiar dacă acum s-a întors cu spatele... că doar ce era să facă printre atâția lupi în blană de oaie?

Ce crezi că i-ar fi făcut lui satana gLumii ăsteia?

Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 17:07:50.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57