![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Deocamdată, până când femeile vor putea primi ordinarea sacră în BO, ele pot face destule lucruri. De exemplu, de obicei ele fac prescurile. Ați făcut vreodată o prescură ? V-a trecut prin gând să mergeți la preotul paroh și să spuneți: "părinte, eu aș vrea să fac prescuri, dați-mi sigiliul Domnului să îl imprim pe ele !" De obicei, femeile se ocupă de cateheza copiilor. Ați fost la preotul paroh să-i spuneți: "părinte, eu cred că aș putea face mult pentru a le transmite copiilor credința. Dați-mi binecuvântare ca să formez un grup de copii în parohie !". De obicei, femeile sunt nașe de botez. Când ați fost la preot să îi spuneți: "părinte, eu aș vrea să botez un copil sărman, care nu are pe nimeni să-i fie nașă !" De obicei, femeile se ocupă mai mult de activitatea socială dintr-o parohie. Ați fost să-l întrebați pe preot: "părinte, dați-mi o listă a bătrânilor și celor nevoiași din parohie, ca să merg să îi ajut !"
Sau, încă și mai bine: când ați fost la preotul pe care vi l-a rânduit Domnul să-l întrebați: "părinte, eu simt o nevoie irepresibilă să ajut în parohie. Ziua și noaptea eu mă gândesc cum aș putea să slujesc mai mult oamenilor, până acolo încât mă obsedează ideea că nu pot sluji ca preot. Ce aș putea face mai bine și mai folositor nu mie, ci parohiei ?" Sunt atâtea de făcut, ca femeie, într-o biserică ! Sunt atâția pomi în grădina Domnului ! Gustați și vedeți cât de bun este Domnul ! Dar nu, dv vreți să mergeți direct la singurul pom oprit. Dacă dv credeți în Dumnezeu și credeți că Isus a fost și este Dumnezeu întrupat, atunci desigur că sunteți la curent cu faptul că El a întemeiat Biserica și că a promis că o va asista neîncetat. Nu ar fi ciudat ca Dumnezeu să nu își țină promisiunile ? El, vorbind apostolilor Săi, le-a spus: "cine vă va asculta pe voi, pe Mine Mă va asculta!" Desigur, nu S-a referit numai la persoanele aflate fizic de față, fiindcă ar înseamna să credem că Biserica a încetat odată cu moartea lui Ioan, ultimul apostol. Dar Isus a vorbit despre o Biserică pe care nici porțile iadului nu o pot dărâma. S-a referit la urmașii apostolilor, investiți de Petru și de ceilalți prin ordinare sacră, dintre care primul a fost Matia, într-un lanț neîntrerupt până azi. În ce fel dv Îl ascultați pe Isus, ascultând de apostolii de azi ai Lui ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.08.2011 at 09:30:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Adriana: citatul respectiv nu l-am dat pentru a bate un apropo in privinta credintei tale,ci sa subliniez ca mai exista oameni care au aceasta atitudine de vesnica nemultumire, care comenteaza si vocifereaza, insa care nu se implica, prefera sa ramana spectatori. ( dai senzatia ca te asemei cu ei, ma refer strict la atitudinea de vesnica nemultumire) Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 12:06:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Botezul unui copil, am vrut sa fac asa ceva si slava Domnului ca m-a oprit printr-un complex de situatii ca abia apoi am inteles ca Botezul trebuie facut la varsta adulta, din ravna personala pentru Domnul, pentru a-i urma lui. Iar teoria de la sfarsit este foarte frumoasa. Insa avand in vedere ca sunteti un ortodox trecut la BC, nu cred ca aveti autoritate sa vorbiti de ascultarea de preot acolo unde vi se pare nedrept pentru ca altfel ati fi fost in continuare ortodox. Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 12:57:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand ma rog "Faca-se voia Ta" stiu ca Dumnezeu este drept si nu iubeste nedreptatea facuta in numele Lui ci dimpotriva, pe crestini ii vrea curajosi, vrea ca ei sa aiba curajul sa afirme dreptatea si adevarul. Ori discriminarea in numele Lui nu este dreapta. Sfintii de care vorbesti, majoritatea lor au fost neintelesi in timpul vietii lor, au primit suturi peste suturi, iar sfintenia lor a fost cunoscuta in timpul vietii lor doar de cei umili care au avut ochi sa vada. Rugaciunea se face in camara inimii nu la vedere in piete, deci nu puteti sa va dati cu parerea asupra ei. In Biblie toti crestinii erau preoti, iar preot sacramental niciunul cu exceptia lui Iisus, singurul care a jertfit pentru iertarea pacatelor. Cine nu jertfeste pentru iertarea pacatelor, nu poate fi preot, ori preotul sacramental nu jertfeste El ceva, ci cel care se jertfeste ramane Domnul la fiecare Liturghie. Batranul nu este tot una cu preotul. Este un abuz de putere facut si chiar as vrea sa stiu de cand, care este primul text care in loc de batran spune preot. Asa o sa inteleg mai bine ce anume a determinat acest abuz. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|