Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Ioana, eu cred in Trinitate, le-am spus ca mi-a ajuns citirea Bibliei pentru a intelege, si le-am zis ca tocmai ca eu prin Biblie am venit la credinta, nu prin Biserica, ca atare nu aveam cum sa fiu indoctrinata de Biserica. Insa dupa cum vezi, eu am ochi si pentru multele altele pentru care multi de aici vad ca doresc sa ii tina inchisi tocmai pentru ca au fost indoctrinati de biserica, ori ei de atitudinea asta inchisa s-au izbit. Cand nu se mai doreste sa se dea raspunsuri si sa se explice, se inchide usa. Iar cautand in Biblie, ar fi vrut sa gaseasca scris negru pe alb ca Iisus este Dumnezeu dar aici intervine modificarea Bibliei.
|
In Ortodoxie totul straluceste de frumusete, iar cand e atata frumusete, cum poti sa te uti la firmituri, avand bucuria integrala a frumusetii? Biserica prezinta adevarul integral, nu se ocupa de firmituri. Opiniile pe bucati pot fi diferite, raportat la functia pe care o indeplineste intregul, noi trebuie sa intelegem prima data aceasta functie. Lumea are ochi, insa unii au depasit faza de cautare pe orizontala, privitul in toate directiile, disecatul fiecarei probleme , „
ruperea firului in patru”, pentru ca ochii nu zaresc decat suprafata lucrurilor. Unii inchid ochii si-i deschid inlauntrul lor, gandul lor merge spre verticala, spre lumina cereasca a cunostintei si atunci vad "negru pe alb", fara echivoc , nu-si mai pierd timpul cu nimicuri si firmituri. Daca faramitam frumusetea, cum vom mai putea face drumul invers? Biserica te pozitioneaza pe drumul cel sigur, drumul nadejdii, calea Adevarului, deci ea te "indoctrineaza" cu Adevar, iti da ceea ce iti este folositor, iar raspunsurile au fost date, trebuie doar intelese. Una e sa critici atitudinea unor enoriasi, chiar si a unor preoti si altceva e sa lovesti insasi in Biserica, sa o desconsideri. Iti lasa un gust amar cand vezi cum chiar unul de al tau o face. O dupa-amiaza placuta.