Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2011, 09:04:32
Melissa
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
“Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită."
Arsenie Boca -"Cararea Imparatiei" ( daca nu m-a lasat memoria)

Oricum atunci cand dai citate, scrie te rog si sursa .Astfel, daca citatul place, omul va cauta sa citeasca si cartea de unde l-ai extras..:-)Deci faci un dublu bine..:-)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 03:12:40
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul

Oricum atunci cand dai citate, scrie te rog si sursa .Astfel, daca citatul place, omul va cauta sa citeasca si cartea de unde l-ai extras..:-)Deci faci un dublu bine..:-)
..............................

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 00:51:54
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
nu ma, de ce sa te iert , tu mie nu imi gresesti cu nimic
pe cine intrebi ? pe mine ? sau pe cea careia i-am scris ? ....
nu de alta dar daca e pe mine , atunci poti sa imi aduci vreo proba unde am spus eu impotriva a ce spui tu ? hmmmm ... sa imi fie cu iertare , ( m-am molipsit ) ca am pus aceste intrebari ca nu inteleg .... din nou iertare .. cred ca m-am timpit ca nu stiu de ce imi ceri iertare , ma ajuti ?
multa iubire
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++

Am Inteles ca nu team suparat sau smintit multumesc mult pt. rabdarea de a citi si a raspunde celor scrise de mine despre iertare spun ca meam ceruto de la toti acei care citesc ce scriu si sar putea sa fie nedreptatiti de mine pacatosul In vreun fel sau altul.
Deaceia caut sa fiu iertat si sa nu fac nimic care sa aduca sminteala sau pacat din partea mea

Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 19:09:40
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
“Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită."
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++

Ovidiu Intru totul deacord ca pe acestia Ii meritam, PIna aici ai dreptate, Insa nu tu sau eu am trimis pe nimeni la aceasta Slujba si nu este nimeni obligat sa ia crucea si sa urmeze Lui Hrisotos.
Omul care a ajuns la convingerea sa se faca preot trebuie sa stie ca la aceasta cruce nu este usor si ca mare sarcina Isi asuma .
CInd se duce sa se Inscrie la scoala cred ca Inainte acel om a stat bine si sa gandit ce face mai ales astazi cInd sunt atItia care nu au posturi.
Nu cred ca cineva garanteaza ca dupa terminarea scoli o sa aiba o parohie cu oameni cu dare da mIna si care o sa fie saritori la toate cele ce se fac Intro parohie.
Iara daca acestia sunt Parinti duhovnicesti care Ii meritam si tu spui ca asa iam crescut noi si daca dorim sa avem Parinti Duhovnicesti buni autnci sai nastem eu as spune ca acest lucru se poate spune si Invers si mai presus de toate mare parte din vina o au si uni dintre Parinti . de ce? pentru ca nu stiu sa atraga spre ei pe pastoriti lor.
Eu cu urechile mele am ascultat ce mea zis mie cineva ca pt. dumnealui este acest post de parinte un servici ca si pt mine soferia sau or ce alt servici, atunci sa am iertare nu cred ca numai noi cei prosti suntem de vina sa fim seriosi fiecare parte are vina ei si vom da socoteala fiecare la timpul nostru.
Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin amin amin

Last edited by ioan_strainul; 10.08.2011 at 19:12:33.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 23:50:14
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
crezi cumva ca oameni judeca perotia sau nelegiuirea ce se vede si striga de se aude de la o posta

Daca este si asa ar tebui sa fie reprezentantul LuI Dumnezeu si este sarac moral atunci nu avem dreptu al ocoli bun ne unim cu el si facem ce face el pt ca el este reprezentantu Lui Dumnezeu nu si conducatorul si pastorul nostru duhovnicesc ce parere ai ????

Te Intreb crezi ca numai noi suntem de vina sarmani si oropsti oare nu prima data un copil Invata abecedaru si pe urma stie sa citeasca si sa scrie tot asa si cu poporul pe care tu Il condami prima data ar trebui sa fie invatat si condus la pasune buna si cu Duhul dragoste si al blIndeti si pe urma dac sa IncapatIneaza sa fie mustruluit si certat dar aici se vine dupa cum tu spui numai cu datorii si Indatorir si obligati drepturi In lumea cea de apoi unde nu este partinire si mistocareala si sarcini grele de purtat de catre prostime si de catre cei multi si far de minte.
cred ca intelege fratia ta ca nu este corect sa judeci numai Intro parte si In cealalta sa dai cu paru si cu batjocora si mustruluiala . iartama si nu te supara pe mine ca sunt unul din cei multi si porsti si far de minte roagate si fratia ta pentru noi cei multi ca si noi ne rugam pentru fratia ta si pentru cei ce ne conduc spiritual si lumeste amin amin amin

Last edited by ioan_strainul; 15.08.2011 at 23:54:56.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 23:54:19
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Ioane, atenție că nu conversezi cu un user (ovidiu b) ci chiar cu părintele Arsenie Boca căruia îi aparține fraza.
Vechi 16.08.2011, 00:04:24
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca noi am fi mai buni si Dumnezeu ne-ar trimite preoti buni.
Imi povestea cineva de un preot dintr-un sat de munte.
Mai venea la noi la biserica la sf.Maslu ,un preot foarte ravnitor.
Mi-a povestit de oamenii din acel sat ,unde este el preot ,cum au ajutat cu totii la renovarea bisericii ,au dat pe rand mancare la muncitori ,au contribuit cu bani etc.
Daca noi suntem iubitori de bani si preotul este asemenea noua.
Nu este bine sa povestim la altii pentru a nu sminti oamenii si a nu-i indeparta de biserica.
Sa le gasim scuze si sa ne para rau pt.preot.
Eu stiu pe cineva ,o credincioasa ,care i-a spus preotului la spovedanie un neajuns al lui ,l-a atentionat.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++

Draga mea nu are nimeni nimic cu parinti buni si sunt 99.9% sau mai multi si sunt rIvnitori si iubitori si iubiti de popor pentru ca fpta lor si comportamentul lor vorbeste si se vede lucrarea lor. noi vorbim de uni care ar trebui sa judece bine la ce sau Inhamat si ce raspundere sau luat ImbracInd haina Preotiei. pentru ca nimeni nu ia obligat dar daca au vrut sa fie doctori ai sufletului omenesc asa sa fie si sa nu otraveasca izvorul din care ei sau adapat ce sal curate si sal sfinteasca pentru ca la asta ia chemat Dumnezeu.

Slavit sa fie Domnul Dumnezeul Nostru acum si In veacul veacului amin amin amin
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 00:11:45
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ioane, atenție că nu conversezi cu un user (ovidiu b) ci chiar cu părintele Arsenie Boca căruia îi aparține fraza.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++ Dragul meu eu nu lam contrazis pe parintele Arsenie , nici pe ovidiu am intrbat oare numai noi cei multi si prosti si ne Intelepti avem vina ????
nu te supara pe mine dar eu sunt slb de minte si asa vad lucrurile mai prin ochi lumi din care fac parte si cum si se spune noi am aduso instarea de acum cu faptele nostre.

Slavit sa fie Domnul Dumnezeu In veacul veacului amin amin amin
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 12:02:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul

"Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi"...mutumesc de sugestie....am omis sa citez si sursa
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 13:01:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
crezi cumva ca oameni judeca perotia sau nelegiuirea ce se vede si striga de se aude de la o posta

Daca este si asa ar tebui sa fie reprezentantul LuI Dumnezeu si este sarac moral atunci nu avem dreptu al ocoli bun ne unim cu el si facem ce face el pt ca el este reprezentantu Lui Dumnezeu nu si conducatorul si pastorul nostru duhovnicesc ce parere ai ????

Te Intreb crezi ca numai noi suntem de vina sarmani si oropsti oare nu prima data un copil Invata abecedaru si pe urma stie sa citeasca si sa scrie tot asa si cu poporul pe care tu Il condami prima data ar trebui sa fie invatat si condus la pasune buna si cu Duhul dragoste si al blIndeti si pe urma dac sa IncapatIneaza sa fie mustruluit si certat dar aici se vine dupa cum tu spui numai cu datorii si Indatorir si obligati drepturi In lumea cea de apoi unde nu este partinire si mistocareala si sarcini grele de purtat de catre prostime si de catre cei multi si far de minte.
cred ca intelege fratia ta ca nu este corect sa judeci numai Intro parte si In cealalta sa dai cu paru si cu batjocora si mustruluiala . iartama si nu te supara pe mine ca sunt unul din cei multi si porsti si far de minte roagate si fratia ta pentru noi cei multi ca si noi ne rugam pentru fratia ta si pentru cei ce ne conduc spiritual si lumeste amin amin amin
Vezi ca faci confuzii si nu ai inteles esenta paragrafului...unde scie in paragraf ca trebuie sa faci ce face el (preotul)? uite iti recitez ca sa-ti fie clar "Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de a te îndrepta."
Preotii slabi sunt rezultatul trairii noastre in desfranari, patimi, in necuratie sufleteasca si trupeasca...deci nivelul nostru de degradare la care am ajuns se reflecta inclusiv in preoti, in calitatea lor.

"Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu?" ...de aici poti observa si indemnul parintelui Arsenie de a cere lui Dumnezeu copiii care sa fie slujitori lui Dumnezeu (adica preoti buni)... Cati dintre noi facem asta cand ne gandim sa facem un copil?...poate daca am face-o mai des am avea si preoti mai buni.

"Credeți că vina o poartă numai ei, preoții?" ...de aici reiese foarte clar ca si preotii isi au vina lor (cei care sunt slabi)...dar nu trebuie ca noi sa le gasim vina pentru ca ei sunt roadele noastre (trairii noastre) "Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți".

Se spune ca daca vezi un preot baut cazut in sant...sa-l ridici si sa-l duci acasa, iar a doua zi sa mergi sa te spovedesti la el. Aceasta este adevarata credinta...nu ceea ce facem noi...judecam imediat orice cadere.

eu nu dau parul ... nu am de ce sa ma supar pe tine (eu te inteleg perfect) ...departe mi-e gandul ...eu incerc sa pun in lumina invataturile ce ne-au fost daruite de Dumnezeu prin marii nostri parinti (preoti, calugari).

ps Daca ai citi cartea "Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi" - ti-ai schimba un pic viziunea... vezi si "Cararea Imparatiei", "Ridicarea casaroriei la rangul de Taina" si multe alte carti cu invataturi ale Parintelui Arsenie Boca. Pe youtube gasesti documentare despre viata parintelui (ca sa te convingi si cine a fost) http://www.youtube.com/watch?v=XjL0f...eature=related
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba costel Preotul 61 20.10.2015 09:20:28
Noi marturii supuse dreptei judecati Lucian_craciunescu Teologie si Stiinta 2 21.01.2012 16:08:20
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Duminica Infricosatei Judecati VLAHOPOL Intrebari utilizatori 1 27.02.2011 19:45:11
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit flying Generalitati 4 20.05.2010 14:22:30