![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Da in ultima vreme unele teorii ciudate apar in crestin ortodoxie,oare de unde vin?
Eu nu stiu. Si ni se cere sa le ascultam fara sa gandim vreo oleaca,fara sa le comparam cu ce era inainte in BO,fara sa vedem daca respectivele teorii sunt in acord cu poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos. Daca nu vrei sa asculti de aceste ciudatenii,esti clasificat ca razvratit,eretic,ca Dumnezeu o sa te pedepseasca si o sa te duci in Iad,etc etc. Adica cu ce se ameninta? Cu frica cea rea de Dumnezeu; nu se zice de duhul temerii de Dumnezeu,care e altceva. Oare nu de la draci vin acestea?
|
|||
|
|||
![]()
Nu e oare uimitor cum tocmai cei care condamna foarte tare regimul de a fost inainte de 89 in Romania ca "satanist" da fara sa aibe vreo baza reala sa faca asta,vin si cu absurditati precum "copii avortati merg in Iad" "oamenii nebotezati merg in Iad" etc etc?
Pentru mine e uimitor,nu stiu cum se explica.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine fratilor. Ia lamuriti-ne ce insemna aceste lucruri:
Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. Ioan3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Marcu 16:16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Sa dea Dumnezeu sa ne mantuim cu totii. Comunismul a fost o pedeapsa. Acum a venit o pedeapsa si mai mare. Uita-te la profetia de la Maglavit: asta e intelegerea mea, si pacatul cel mai mare s-ar parea ca e AVORTUL: 1.Daca se continua cu pacatele Razboiul 2.Daca se continua cu pacatele Comunismul 3.Daca se continua cu pacatele Lipsa de servici 4.Daca se continua cu pacatele foametea Asa ca e prostie sa zici foamete este daca nu e avort. Din contra, s-ar parea foamete va fi daca va fi avort ca foametea e peadeapsa. Avortul e o crima. Nu e bun deloc. Avortul e bine sa fie spovedit. Pai daca avortul este un lucru uimitor de bun cum se face ca situatia de azi cand Romania e campioana la avorturi , la copii trimisi in iad este o situatie rea? Femeile care fac avort azi si noi ce care facem pacate votam pentru lipsa de servici si pentru foametea de maine. Last edited by spre_rasarit; 14.08.2011 at 19:09:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum, ce sa mai discutam. Sa ne rugam sa ne ajute Dumnezeu sa nu mai pacatuim.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate spre_rasarit ti-am mai scris o data ca nu cred de copii avortati ca sunt trimisi in Iad,pot sa fiu amenintat cu ce s-o dori,asta cred si asta zic.
S-a aratat si de la parintele Cleopa si de la pateric de copii respectivi,ca nu sunt in Iad,dar nici in cea mai mare fericire a Raiului. Apoi nu pot sa fiu vreodata de acord cu modul in care sunt invinuiti parintii de fac avorturi,punandu-se toata vina pe ei. Nu exista "purgatoriu" in invatatura crestin ortodoxa ci departarea de Dumnezeu in vesnicie,de e Iadul si apropierea de Dumnezeu in vesnicie care e Raiul. Raiul are foarte multe stari (adica fara sfarsit). Si cu asta am terminat discutia pe acest topic.
|
|||
|
|||
![]()
Uite asta e ce stim despre judecata finala din cartea Cele 24 de Vami si Viata sfantului Vasile Cel Nou:
"Copii cei nebotezati ai crestinilor Si acestea fiind asa inca desparti Domnul din cei de stanga , si iata veni o ceata , si acestia era orbi, si se purta de amenintarea lui Dumnezeu , care nici bine, nici rau , n-au facut, catre care cautand Domnul nu s-a maniat , spre dansii, iara spre parintii foarte mult s-a maniat, caci nu s-au sarguit sa-i lumineze pre ei cu sfantul botez.Drept aceea porunci Domnul sa le dea loc de odihna spre miaza-si, si putintica oaresi ce indulcire de viata in veci, iara ei graira catre Domnul zicand: o Doamne stapane iubitorul de oameni! Ci de vreme ce am fost lipsiti in viata cea trecatoare de bunatatile lumii, invredniceste-ne aici a vedea stralucirea luminii tale, deci nu fu nici un raspuns de catre Domnul la cererea lor , ci mersera la locul cel oranduit." Deci la rugaciune sa ii scoateti de acolo. Sa va rugati sa-i boteze si cuminece Iisus ca sa nu fie orbi. Last edited by spre_rasarit; 14.08.2011 at 20:59:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patericul egiptean e o carte crestin ortodoxa foarte cunoscuta,asupra careia nu exista dubii precum asupra cartii pomenite de fratia ta mai sus. S-a aratat in alt topic ca tot in Pateric nu se pomeneste de invatatura "celor 24 de vami" sau "30 de vami" sau cat s-o mai sustine ca sunt aceste vami. Daca parintele Cleopa a zis despre vami,a zis potrivit intelegerii oamenilor fara prea multa scoala carora le predica,da nu ca ar fi crezut parintele Cleopa in existenta "vamilor". Ca pe unii ii lasa Dumnezeu sa fie ispititi de draci si un pic dupa moarte (precum se vede la viata Sfantului Macarie cel Mare,ca il ispitesc dracii cu mandria,pana ca Sfantul sa ajunga in Rai),sau ca nu lasa Dumnezeu ca sufletul sa fie ispitit dupa moarte,asta e dupa pronia lui Dumnezeu in functie de fiecare suflet.(ca de exemplu Sfantul Sisoe cel Mare e adus direct in Rai,de ingeri). Apoi nici in acea carte,din care citezi fratia ta,care nu prea se stie daca e crestin ortodoxa sau apocrifa,nu zice ca acei copii ar fi fost trimisi in Iad,ca daca zice ca li s-a dat loc spre miazazi insemnand est sau rasarit asta inseamnand in Rai.Adica mai frate chiar aceasta de o citezi contrazice titlul topicului de l-ai deschis.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 14.08.2011 at 21:10:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Topicul e dupa avort pana la judecata finala. Si oricum inainte este asat:
"Amestecare de calugari si de Boeri si de oameni prosti Si dupa aia vazuram ca veni o Cucoana foarte frumoasa si incuviintata , careia ii slujea ingerii inainte viind, statu inaintea Domnului , si facu rugaciune pentru acest sobor , deci se duse inaintea Domnului cu sarguinta foarte, si ajunse pre acei ingeri de foc ce ducea pe calugari in munca, si grai catre dansa zicand: .... sa nu are a se munci acest sobor, iara ingerii cunoscand-o cine este, zisera catre dansa: stikm ca tu esti iubitoare de Dumnezeu milostenia, si altul mai vartos decat tine nu are catre domnul indrasnire, ci noi nu putem trece porunca judecatorului. iar ea a zis, stiu si eu aceea, si m-am rugat mult pentru dansii, si mi-au poruncit sa va intorc pre voi cu dansii, iara ei se intoarsera , si statu inaintea Judecatorului cu mare frica, si indata grai catre dansii judecatorul, iara pentru milostenia voastra v-am izbavit pre voi de focul cel vesnic, iar pentru curvia si pentru alte necuratii ale voastre , nu veti vedea Imparatia mea si porunci sa le dea loc dupa Crivat" Dupa aia urmeaza cu copii nebotezati . deci nu e clar daca intra in rai . Last edited by spre_rasarit; 14.08.2011 at 21:30:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica mai frate fratia ta stii cum va judeca Dumnezeu Iisus Hristos pe toti copii avortati,ca ii va trimite in Iad?
Eu cred ca dracii te inseala pe fratia ta in acest punct de vedere. Vezi incearca si pe alte forumuri,poate acolo merge mai bine cu amenintarile,ca pe aci se pare ca nu prea prind. Forumistii de aci o fi "rau-credinciosi" mai frate.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sufletele copiilor avortati | christie | Pocainta | 62 | 21.11.2013 18:22:48 |
exista loc pt a depune copiii abandonati? | giussy | Generalitati | 1 | 04.10.2011 19:49:22 |
Bine si rau? Exista oare? | Enlightened | Generalitati | 57 | 22.08.2010 23:56:27 |
Cei ca s.o.vantu de ce sunt bine mersi? | annajanette | Generalitati | 5 | 14.02.2010 21:59:55 |
descantecele care fac bine oamenilor sunt pacate? | nutzy | Generalitati | 9 | 01.02.2009 21:38:51 |
|