Citat:
În prealabil postat de Adriana3
In Romania nu se marturiseste alt Crez decat cel Niceo-Constantinopolitan. Deci continui sa sustii ca ar fi un altul.
Despre Botez eu marturisesc in Crez: "marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor" si exact asta cred cu toata convingerea ca Botezul era spre iertarea pacatelor, de aceea se facea la adulti. Sfantul Ioan Botezatorul, premergatorul Domnului, chema oamenii la pocainta si cei care acceptau sa se pocaiasca primeau Botezul lui cu apa, ca semn al acestei pocainte zicandu-le ca el boteaza doar cu apa dar ca dupa el vine un Altul care va boteza cu Duh Sfant. Acesta era Botezul dat noua de Domnul prin Duhul Sfant. Ca atare, cand i-a trimis pe apostoli sa evanghelizeze neamurile le-a spus foarte clar sa ii boteze doar pe cei care vor crede Evangheliei. Exact la fel marturisesc si eu. Botezul cu apa trebuie dat doar celor care hotarasc sa ii urmeze Domnului crezand prin puterea primita de la Duhul Sfant ca Iisus este Domnul si mantuitorul nostru prin care pacatele ne sunt iertate. Deci Botezul este spre iertarea pacatelor. Botezul copiilor insa nu, nu respecta nimic din ceea ce a cerut Domnul ci respecta precepte omenesti ulterioare tocmai pentru ca un copil nu are pacate si nici nu este inca capabil sa decida daca vrea sau nu sa il urmeze pe Domnul. Dovada: numarul mare de copii botezati care sunt atei si raman atei la varsta adulta.
|
sectaro ,
hai sa vedem ... CUM A SCRIS DUMNEZEU legea noua in inimile oamenilor? ca pina acum dadeai versete si te/am lasat sa aberezi .... acum hai la puricat ca sa demonstrez din nou ca nu esti ortodoxa

multa iubire
ps vorbesti timpenii foarte mari

multa iubire