![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Dumnezei sunteti si toti fii ai celeui Preainalt", nu?
dar asta cere Dumnezeu mireanului de rand? sincer |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mam suparat pentru ca atunci meas atrage osInda care o cer In rugaciunea Tatal nostru si ne iarta noua precum si noi iertam gresitilor nostri , Insa aici nui vorba de gresala din partea fratiei tale este vorba de a Intelege ca eu sami spuna toata omenirea ca sunt bun si curat eu nu as recunoaste ce as fugi sa nu aud aceste vorbe , eu ma smersc si ma caiesc de or ce vorba iesita din gura mea ne dreasa cu sare si ne rumegata bine, si de toate faptele bune pe care les fi putut face si din lene sau comoditate nu leam facut dealungul vieti mele ,Ž sau as fi mai bun dac as spune ca eu nu am pacate oare nu as fi ca fatarnici si ca fariseu, dar eu vin Inaintea ta Dumnezeul meu si recunosc neputinta si pactele si saracia faptelor bune de ajutor si de iubire de Tine si de aproapele meu iartama si nu ma pedepsi dupa multimea pacatelor mele din tinerete si din toata veata mea amin amin amin. Dragul meu te rog sa ma pomenesti si fratia ta in rugaciunitle fratiei tale ca Domnul sa ma ierte si sa ma Intelepteasca sa fac voia lui amin amin amin Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin amin amin |
|
|||
|
|||
![]()
,,Complexitatea sfinteniei si a trasaturilor sfantului este evidenta. Sfantul nu este nicidecum un fugar din lume, ci un alergator catre Hristos, catre Dumnezeu, in mijlocul lumii, in vazul si cu stiinta tuturor. El nu este o fiinta ascunsa, ci una care infrunta toate asprimile vietii vanzolita de realitatile timpului, pe fata, fara insolenta ci cu calm sau indelunga-rabdare. Iar fiindca nu urmareste un scop material, imediat si pamantesc, un scop egoist si stramt cum obisnuiesc unii dintre oameni sa urmareasca, sfantul ramane in primul rand un slujitor al lui Dumnezeu (v. 4), inzestrat cu harul lui Dumnezeu. Comportarea sfantului fata de semeni pare ciudata, straina de maniera obisnuita: el nu renunta nicidecum la curatia sufletului, adica "nu se intineaza" cu foloase necuvenite din partea semenilor, este constient de locul sau in fata lui Dumnezeu si inaintea oamenilor, se manifesta cu bunatate fata de oricine, in dragoste sincera, ca vietuitor in Duhul Sfant. El nu minte pe aproapele sau, nu-l inseala si nu-l tradeaza pentru ca puterea lui Dumnezeu il intareste spre a sta drept in fata valurilor vietii.''
Sursa: Sfinti si sfintenie in ortodoxie (Primul link postat) Lepadarea de sine este o prima conditie a sfinteniei, iar urmarea lui Hristos este a doua. (Asa cum reiese din al doilea link postat anterior) |
|
||||
|
||||
![]()
sfinti putem fi cu totii numai daca DUMNEZEU ne va randuii.altfel noi nu ne putem considera sfinti sau ca am ajuns la sfintenie. crezi ca sfintenia este pe grade?unul este sfant altul mai putin sfant? nu inteleg
|
|
||||
|
||||
![]()
in nici un caz nu putem considera sfinti.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:00:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„sa va sfintiti”-atingerea sfinteniei presupune o dezvoltare graduala,urmand calea implinirii si desavarsirii, cunoasterea selfului. Prima treapta a acestui urcus duhovnicesc consta in pocainta. „sa fiti sfinti”- realizarea sinelui, desavarsirea personalitatii ”va sfintesc”- deschiderea fiintei spre starea de sfintenie. Fiecare percepem intr-un anumit mod sfintenia. Prin stare de sfintenie eu inteleg o stare de lupta continua pentru eliberearea de patimi si cultivarea virtutilor ,ca forme ale frumosului spiritual, iar prin sfintenie ,asa cum am spus, desavarsire, momentul in care nu mai exista riscul ruperii echilibrului sufletesc. Nu-i consider pe Sfinti supra-oameni, din contra in consider oameni normali, doar sfintenia e starea normala a sufletului; noi ne-am abatut de la normalitate. Last edited by ioanna; 09.08.2011 at 08:38:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by gdf-fdc; 09.08.2011 at 08:44:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 09.08.2011 at 08:50:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|