![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|||||||||
|
... deci mă văd nevoit să postez pentru a treia oară un verset în versiune ortodoxă, nebăgat în seamă până acum:
"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare"..." (Isaia 65,8) Deci în accepțiunea Bibliei mustul este rodul viței/strugurelui, nu vinul fermentat, poșirca, oțetul, ori vinarsul. Ca să fie clar. Citat:
Citat:
Citat:
"... aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19) "... Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea." (1 Cor.11,25) Porunca Lui se referea la o comemorare, la un act de imaginație "ori de câte ori", nu la un ritual antropofagic. Asta înseamnă pomenire: "POMENÍR//E ~i f. 1) v. A POMENI. 2) Comemorare a amintirii unei persoane decedate sau a unui eveniment istoric." (DEX). Bineînțeles... ca să fie clar! Citat:
Citat:
Citat:
Nici nu este nevoie. Natura aceasta pervertită de urmările păcatului creează singură "drojdiile". Mărul rupt din pom după o vreme putrezește, iar mustul proaspăt stors din struguri după o vreme fermentează. Fără a adăuga drojdie. Citat:
Citat:
"... fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii." (Luca 16,8) Răspunsul dv. ignoră cu desăvârșire întrebarea mea. O repostez: "Credeți că Hristos a fost mai prejos decât un nazireu?" Citat:
"Ce se putea face pentru via [M]*mea și n-am făcut [E]*eu? Pentru ce atunci când nădăjduiam să-mi rodească struguri, mi-a rodit aguridă?" (Isaia 5,4) Dar pentru a recunoaște acest trist adevăr nu e nevoie să ne uităm doar la Israel...
Last edited by osutafaraunu; 06.08.2011 at 13:19:38. Motiv: * E vorba de Dumnezeu |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E cazul sa nu mai exagerati! Dispretuiti cele ce nu stiti! In rest impartasiti-va cu fratii(???) si cu Domnul; si lasati-i pe ortodocsi sa se impartaseasca asa cum i-au invatat Sfintii Parinti ai Bisericii. |
|
|
|||
|
|||
|
Ei bine, asta e problema: că se face. De ce să-l prelucrăm? De ce nu l-am lăsa în stare naturală așa cum a creat Dumnezeu? Și din prune se face țuica, și din mac se face opium-ul, și din cânepă se face marijuana. Omul face cam multe... și apoi Îl acuză pe Dumnezeu că aduce nenorociri pe capul lui.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ce are vinul cu tuica sau cu opiumul?!? Cam ciudat acest mod de a gandi... cam copilaresc. Pacatele omului sunt fara numar. A ne lipsi de vin nu este egal cu a fi lipsiti de pacate. Ganditi-va la acest lucru! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
multa iubire |
|
|
|||
|
|||
|
Și tot de atunci sunt cunoscute și efectele lui dezastruoase. În fapt, blestemul care rămâne peste milenii până azi: discriminearea între rase.
Citat:
Citat:
Incontestabil. Mai mult, consider că un abstinent de la alcool nu este automat un om sfânt, dar acesta poate fi un [mic și insuficient] pas spre atingerea sfințeniei. |
|
|
||||
|
||||
|
ce intelegi prin "om sfant"?
|
|
|
|||
|
|||
|
Exact ce înțelege Biblia prin acest termen (pus deoparte, consacrat pentru o lucrare specială, un om deosebit în calități pozitive). Rămânând la ultimul exemplu, Ioan Botezătorul este incontestabil considerat sfânt și de către Biserica Ortodoxă. Reținem că el nu a băut niciodată vin ori băutură spirtoasă.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
si aia se sfintesc in teoria darwinista , ca voi in minciuna diavolului ... ti-am spus si repet ... VOI VA VINDETI SUFLETUL pe oprirea unor pacate de catre diavol ..... nu ati fost in stare cind erati ortodocsi ( IN DREAPTA CREDINTA ) sa va opriti , caci diavolul nu putea sa intervina ca era tinut la distanta DE DUHUL SFINT , dar V-ATI LEPADAT DE DUHUL SFINT si atunci diavolul ŽŽva luatŽŽ pacatul dindu-va mandria in schimb ... ... mediteaza bine la ce am spus , iar cei care inca mai au dubii sa isi exprime parerea in legatura cu sectele .... ca sa va arat oricind cit de inselatoare sunt si pe cine slujesc .... multa iubire |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
acolo zice Domnul daca strugurele are must NU IL RUPE .... asadar cum poti tu sa spui sa il bei , si cum il bei daca nu il rupi? .... hai sa fim seriosi ca si cu versete in fata nu pricepi ce zice ... ba din contra zice SA NU BEI MUST in cinstea lui caci spune clar NU-L RUPE .... multa iubire Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 04:54:37. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 18:02:34 |
| L-am visat pe Domnul Iisus Hristos | alexandra28again | Intamplari adevarate | 30 | 19.04.2010 23:39:35 |
| Cand nu avem voie sa coasem | marinmagda18 | Generalitati | 13 | 03.03.2010 16:15:58 |
| Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 09:36:51 |
|
|