Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2011, 16:56:12
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
16. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

17. "Priviti pe madianiti ca vrajmasi si ucideti-i;
Aici cine a mai vorbit? ca sa iti susci erezia sau ca sa nu arati ca ai gresit continui sa ma amuzi!
Poti sa te amuzi in continuare, dar nu a fost Dumnezeu. Dumnezeu a zis sa ne iubim vrajmasii si sa ne rugam pentru ei pentru ca asa face Tatal Ceresc, iar El nu se contrazice niciodata, la El nu exista adevar amestecat cu minciuna. Oamenii au luat drept porunca a lui Dumnezeu si ceea ce nu venea de la El, oamenii au amestecat totul, adevarul cu minciuna. Iar Dumnezeu a incercat mereu sa-i indrepte prin profeti dar profetii au fost luati drept vrajmasi si ca atare au fost omorati.
Vechi 05.08.2011, 16:58:16
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Deci biblia minte! In acest caz a vorbit altcineva nu Dumnezeu! Interesant...Mai esti ortodoxa sau mai te crezi cand scrii astfel de lucruri?
Vechi 05.08.2011, 17:03:08
Senior Member

Implicit

Traducerea corecta din partea Adrianei ar fi asa : x sau un inger demonic sau chiar diavolul a vorbit lui Moise si a zis: 17. "Priviti pe madianiti ca vrajmasi si ucideti-i;
Aici cine a mai vorbit? ca sa iti susci erezia sau ca sa nu arati ca ai gresit continui sa ma amuzi
Ma intreb daca nu sunt eu prea naiv ca sa mai dialoghez cu tine care nu crezi nici in scrierea corecta a bibliei!
p.s cu o astfel de gandire inteleg de ce unii se duc la iehovisti, mormonisti etc etc (sa nu zic si adventisti ca sa nu supar pe cineva!)
Vechi 05.08.2011, 17:15:36
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Deci biblia minte! In acest caz a vorbit altcineva nu Dumnezeu! Interesant...Mai esti ortodoxa sau mai te crezi cand scrii astfel de lucruri?
Biblia nu minte ci Biblia spune ce anume au crezut acei oameni. Asta nu inseamna ca TOT ceea ce au crezut ei este adevarat. Este sigur ca Dumnezeu a zis sa nu ucizi pentru ca El insusi a scris pe piatra pentru ca oamenii sa nu mai creada gresit ca pana atunci, sa nu mai ia drept cuvantul Sau ceea ce nu venea de la El. Stii cand a scris Dumnezeu pe piatra?
Biblia nu este altceva decat o povestire a celor intamplate asa ca iacata ca printre altele s-a intamplat ca oamenii sa creada ca Dumnezeu le-ar fi poruncit sa ucida. Si iacata ca nici vorba sa fi fost porunca Lui pentru ca El a scris pe piatra: sa NU ucizi PUNCT. Nu a scris nici o exceptie la porunca gen "pana la noi ordine".

Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 17:19:21.
Vechi 05.08.2011, 17:36:57
Senior Member

Implicit

Deci adriana cine i-a vorbit atunci lui Moise? Deci dupa parerea ta biblia e plina de greseli...
1 Nu am chef domnule adventist sa ascult legendele adventiste. Si asa imi pierd destul de mult timp pe aici. Biserica este adevarul si ea este calauzita de Duhul Sfant. Cum a fost calauzita aceasta biserica? Prin invatare de erezii? A sarat o sare proasta? Daca sarea isi pierde gustul Dumnezeu isi incalca ce a spus cu privire la biserica si o pune pe White sa sareze din nou cu sare adevarata?
2 Nu stiu de ce biserica face slujba la ora 12 dar nu se stie cand a inviat sigur Iisus la ce ora anume! Probabil s-a fixat o ora anume ca sa nu fie confuzie!
3 legea data de Constantin nu se aplica bisericii. Legile bisericesti erau date de sinoade! Si ziua de duminica era deja respectata majoritatea crestinilor exceptand cate-va fractiuni sectare! Daca Basescu proclama ziua de sambata zi de odihna e treaba lui sau ziua de duminica. lucrurile nu se schimba in biserica!
in evrei cap 4 se vorbeste despre o schimbare a zilei de odihna ! Porunca nu e incalcata asa cum am mai zis tot din 7 in 7 zile respectam odihna
4 biserica ortodoxa a numit (sau ceva de genul asta) ziua de duminica ca fiind ziua numarul 1. dar asta era si in trecut. Era denumita si ziua a opta! Chestia asta nu implica o schimbare ! Apoi chestia asta e pe plan local si nu implica o schimbare a legii! Plan local insemnand BOR! Din cate stiu eu. Oricum tot Duminica respectam ziua Domnului!
Martirii din primele secole respectau duminica ca zi de odihna . Daca Dumnezeu nu a luminat biserica de ce sa mai credem in Dumnezeu sau in puterea bisericii?

Last edited by bairstow; 05.08.2011 at 17:44:38.
Vechi 05.08.2011, 18:12:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
1 Nu am chef domnule adventist sa ascult legendele adventiste. Si asa imi pierd destul de mult timp pe aici.
Uite că eu am răbdare să ascult legendele, basmele și tradițiile ortodoxe. Dacă aveam această atitudine , plecam de mult de aici...

Citat:
Biserica este adevarul si ea este calauzita de Duhul Sfant. Cum a fost calauzita aceasta biserica? Prin invatare de erezii? A sarat o sare proasta? Daca sarea isi pierde gustul Dumnezeu isi incalca ce a spus cu privire la biserica si o pune pe White sa sareze din nou cu sare adevarata?
Acum sper că nu-L învinovățiți și pe Dumnezeu pentru ereziile ce s-au ridicat în Biserică. Apropos, nu White a redescoperit adevărata închinare în sabat. Primul care a scos sâmbăta de sub molozul tradițiilor fariseice a fost Hristos, apoi în fiecare veac al erei creștine au existat păzitori ai sâmbetei.

Citat:
2 Nu stiu de ce biserica face slujba la ora 12 dar nu se stie cand a inviat sigur Iisus la ce ora anume! Probabil s-a fixat o ora anume ca sa nu fie confuzie!
Păi vedeți? Dar vă erijați în judecătorul pionierilor adventiști care începeau sabatul cu un decalaj de 2-3 ore! Ei măcar au redescoperit sfințenia sabatului și-l păzeau... așa cum știau.

Citat:
3 legea data de Constantin nu se aplica bisericii. Legile bisericesti erau date de sinoade!
Nu se aplica, dar sinoadele obediente au trecut imediat la aplicarea ei. Doar doar nu se cădea ca Basilica să facă urât după ce a fost invitată în basilica basileului. Ave Caesar Imperator, episcopis te salutant!

Citat:
Si ziua de duminica era deja respectata majoritatea crestinilor exceptand cate-va fractiuni sectare!
Nicio problemă... securea gâdelui a rezolvat și inconvenientul acesta... La urma urmei nu era greu să se ștanțeze pe ea lângă acvila romană o cruce.

Citat:
in evrei cap 4 se vorbeste despre o schimbare a zilei de odihna !
Fals! Mai aruncați un ochi și peste original s-ar putea să vă surprindă sensul total schimbat în versiunea ortodoxă.

Citat:
4 biserica ortodoxa a numit (sau ceva de genul asta) ziua de duminica ca fiind ziua numarul 1. dar asta era si in trecut. Era denumita si ziua a opta!
Mda, ceva de genul ăsta... Când întâia, când a opta (de parcă ar fi octomână, nu septimână), doar a 7-a cum a poruncit Dumnezeu să nu fie! Și se mai pretinde girul Duhului Sfânt... Biblia are un cuvânt dur pentru o asemenea "jertfă":

"Dacă cineva își întoarce urechea ca să n'asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scîrbă." (Proverbe28,9)
Vechi 05.08.2011, 19:01:17
Senior Member

Implicit

Va raspund la raspunsuri dar fara sa va mai citez.
1 aveti rabdare deoarece asta va e meseria. Nu sunteti pastor? Si ca o faceti din buna voie sau nu vreti sa corupeti oameni de aici!
2 ereziile sunt in afara bisericii deoarece aceasta este adevarul! Cand un om expune o erezie el paraseste biserica datorita acelei erezii. Cf biblie care spune aproximativ: daca ar fi fost ai nostri ar fi ramas cu noi! Cat despre respectarea sabatului in istorie exceptand biserica etiopiana ortodoxa se gaseste respectat in anumite secole fara legatura intre ele si la dominatiuni sectare! Oricum diferite de biserica adventa! Chiar biserica adventa nu se trage din acestea!
3 raspunsul e banal. Slujba se face la ora 12 nu e nici o confuzie! La noi litera ucide duhul da viata! Nu facem tam tam ca cineva a muncit duminica cu 5 minute de a se intuneca!
4 Au hotarat asa ceva sinoadele? prezinta dovezi!
5 la aceasta postare nu stiu la ce te referi. Biserica adventista m-a mintit ca aceia care ii omora biserica catolica erau niste crestini adevarati. Din pacate erau niste sectanti care atacau biserica catolica si de aceea erau casapiti!
6 textul nu a fost tradus corect dar el dovedeste ca biserica a avut dreptate. Te referi la faptul ca Iosua ar trebui scris Iisus?!? daca Iisus (Dumnezeu) le-ar fi dat o odihna nu ar mai fi vorbit de o alta zi!
7 la 7 e simplu. Litera ucide Duhul da viata!
P.s deci dupa parerea Adrianei sau asa cel putin inteleg eu, Moise a fost sfatuit de diavol ca sa faca lucrarea lui Dumnezeu! Iar Adriana e mai presus de biserica in care se afla(asa crede ea ca daca sta pe un scaun in biserica si crede in astfel de lucruri este si ortodoxa). Pe bune Adriana imi fac a mea culpa si te las oricum dar spune :tu te spovedesti te impartasesti?

Last edited by bairstow; 05.08.2011 at 19:07:31.
Vechi 05.08.2011, 19:21:53
Senior Member

Implicit

Sinodul 2:
Tot cu acest prilej s-au adoptat și 20 de canoane care s-au referit la (pe canoane):

1. cei care se mutilează sau cer să fie mutilați să nu fie primiți în cler;
2. cei de curând botezați să nu fie promovați de îndată la Ordul sacru (i.e. în cler);
3. viața clandestină a clericilor;
4. cerințe pentru a fi consacrat episcop;
5. situația celor excomunicați și datoria de a ține sinod de două ori pe an în fiecare dioceză;
6. precedența anumitor sedii episcopale; consensul mitropolitului pentru a fi consacrat episcop;
7. episcopul Ierusalimului;
8. atitudinea față de catari;
9. promovarea la preoție fără examenul recerut;
10. cei care și-au renegat credința în timpul prigoanei și apoi admiși între clerici;
11. renegarea propriei credințe de către mireni;
12. cei care au părăsit lumea pentru viața consacrată și apoi s-au întors la ea;
13. penitenții care cer Euharistia pe patul morții;
14. despre catecumenii lapși (care au cedat în timpul prigoanei);
15. despre clericii care se mută din loc în loc;
16. despre clericii care nu locuiesc în bisericile pentru care au fost aleși;
17. despre clericii cămătari;
18. locul diaconilor la celebrările liturgice și rândul lor la împărtășanie;
19. despre cei care vin în Biserica catolică de la eroarea ([[erezia) lui Paul din Samosata și despre diaconese;
20. în zilele de duminică și în perioada Cincizecimii nu trebuie să se facă rugăciuni în genunchi.
Data celebrării Paștilor.
Mărturisirea de credință a celor 318 Părinți prezenți în Conciliu.

Last edited by bairstow; 05.08.2011 at 19:24:02.
Vechi 05.08.2011, 19:31:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
1 aveti rabdare deoarece asta va e meseria. Nu sunteti pastor?
Nu.

Citat:
Si ca o faceti din buna voie sau nu vreti sa corupeti oameni de aici!
O fac de bună voie și vreau să "corup" la ascultarea de Dumnezeu.

Citat:
2 ereziile sunt in afara bisericii deoarece aceasta este adevarul!
Cuvântul lui Hristos este Adevărul (Ioan 17,17; 14,6), o biserică spune adevărul doar în măsura în care ascultă de Cuvântul lui Hristos. Deci se poate verifica simplu cu Biblia în față.

Citat:
Cand un om expune o erezie el paraseste biserica datorita acelei erezii. Cf biblie care spune aproximativ: daca ar fi fost ai nostri ar fi ramas cu noi!
Aproximativ, așa este. Cum am spus mai sus, cine rămâne cu Iisus, e "de-al nostru" adică creștin.

Citat:
Cat despre respectarea sabatului in istorie exceptand biserica etiopiana ortodoxa se gaseste respectat in anumite secole fara legatura intre ele si la dominatiuni sectare!
Istoria creștinismului e plină de excepții dintr-astea. Că au fost catalogate "denominațiuni sectare", ori că nici nu se mai știe de ele fiind înnăbușite în sânge, erau tot "de-ai noștri", că doar nu erau budiști ori musulmani.

Citat:
Oricum diferite de biserica adventa! Chiar biserica adventa nu se trage din acestea!
Biserica adventă se trage din toate denominațiile creștine. La fondare ca și în prezent, vin creștini din toate confesiunile.

Citat:
3 raspunsul e banal. Slujba se face la ora 12 nu e nici o confuzie! La noi litera ucide duhul da viata! Nu facem tam tam ca cineva a muncit duminica cu 5 minute de a se intuneca!
Știu. Văd chiar la țară (acolo unde e inima ortodoxiei) cum ortodocși muncesc toată duminica fără nicio problemă.

Citat:
4 Au hotarat asa ceva sinoadele? prezinta dovezi!
Nici nu e nevoie. M-aș bucura să n-am eu dreptate și să nu mai urmați acele hotărâri ale "presupuselor sinoade".

Citat:
5 la aceasta postare nu stiu la ce te referi. Biserica adventista m-a mintit ca aceia care ii omora biserica catolica erau niste crestini adevarati. Din pacate erau niste sectanti care atacau biserica catolica si de aceea erau casapiti!
Dacă vă referiți la cruciada împotriva valdenzilor (păzitori ai sabatului din Mții Piemont) da... "sectanții" aceia femei și copii au atacat armatele regulate ale principelui, aruncându-se în halebardele lor...

Citat:
6 textul nu a fost tradus corect dar el dovedeste ca biserica a avut dreptate.
Halal dreptate! Prin fraudare...

Citat:
Te referi la faptul ca Iosua ar trebui scris Iisus?!? daca Iisus (Dumnezeu) le-ar fi dat o odihna nu ar mai fi vorbit de o alta zi!
7 la 7 e simplu. Litera ucide Duhul da viata!
Nu, nu despre aspectul acesta e vorba. O să revin după ce ajung acasă. Acum plec la Biserică. O seară plăcută!
Vechi 05.08.2011, 17:03:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Poti sa te amuzi in continuare, dar nu a fost Dumnezeu. Dumnezeu a zis sa ne iubim vrajmasii si sa ne rugam pentru ei pentru ca asa face Tatal Ceresc, iar El nu se contrazice niciodata, la El nu exista adevar amestecat cu minciuna. Oamenii au luat drept porunca a lui Dumnezeu si ceea ce nu venea de la El, oamenii au amestecat totul, adevarul cu minciuna. Iar Dumnezeu a incercat mereu sa-i indrepte prin profeti dar profetii au fost luati drept vrajmasi si ca atare au fost omorati.
Biblia minte? sau cei ce au scris-o au inventat?

Last edited by Dumitru73; 05.08.2011 at 17:06:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38