![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Auzi nene, te rog ca între două vizionări pe iutub (de care văz că ești amorezat) și alte lecții despre cât de plat sau nu este pământul, spune-mi și mie:
Cum mama ciorilor, în 2004, domnul preȘedinte a putut numi (forțând Constituția până la viol) un prim ministru de la o coaliție care NICI MĂCAR nu câștigase alegerile, iar acum nu s-ar putea? Ce s-a schimbat? Tratamentul? Beuturica? Constituția? Te rog eu frumos, încearcă un răspuns la obiect. Mulțumesc cu drag și cu anticipație.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Degeaba răspund că m-aș mira să am cui... nu să-l bag în capul unora ci să am cui spune... nu că nu se poate pricepe ci din pătimășie prozelmită nu se vrea. Dacă ai fi citit articolul 103 punctul 1, și articolul 2, și articolul 8 cu luare aminte, dar și articolul 90, și mai ales articolul 59, ți-ar fi foarte ușor ca să-ți răspunzi singur că doar nu e mare lucru să pricepi niște fraze cu logica lor cu tot. E util și articolul 81 aliniat 1 și 85 aliniat 1. Oare v-a dus în eroare Băsescu atunci când a desemnat primul ministru de la alianța DA?.. și nu de la alianța Ba! Păi așa a motivat el, dar nu-l obliga constituția decât să cheme la consultări pe toate partidele întrucât niciun partid nu oținuse peste 50%+1. Constituția însă nu zice nimic de alianțe politice sau electorale ci zice dacă poporul a decis un partid(ideologie) sau multipartitism în alegerile respective, deci e sau unul sau toți la consultări! Nu e vorba de nicio alianță iar alianța politică chiar înscrisă la tribunal nu are o putere de partid politic ci ea rămâne tot alianță multipartită în fața legii și nu are tratament preferențial. Dar în cazul USL deja nu mai poate fi vorba de alianță politică chiar dacă o înscriu la tribunal ca alianță politică întrucât au doctrine divergente și singura politică pe care o au în comun este ideea ''jos Băsescu''... De ce? Se înțelege... Dar te rog arată-mi unde scrie că e obligat să desemneze primul ministru de la partidul cu cel mai mare număr de parlamentari dacă nu a obținut niciun partid peste 50%+1? Este scris că se consultă cu toate și el desemnează, deci e la mâna lui oricât se miorlăie unii pe TV că vor suspenda președintele... paăi dacă-l suspendă, atunci să treacă la referendum: Președintele sau parlamentul și să vedem ce iese! Iar dacă iese parlamentul ca suspendat atunci să urmeze alegeri anticipate. Așa a motivat că PDL are cei mai mulți parlamentari, atunci când l-a pus pe Boc și că poporul a votat cu dreapta, dar nu era obligat de nimic, putea să puie pe cine vroia el dar consultându-se cu toate partidele politice în speranța că va găsi apoi primul ministru calea spre o majoritate prin negocieri deși e clar că președintele trebuie să facă negocierile întrucât consultările asta înseamnă, că nu le pot face politicienii fără președinte. Căci președintele ca ales de popor e pus deasupra tuturor dar fiind de partea executivului mai mult, nu ca judecător ci ca jucător în echipa executivului, căci țara trebuie condusă și nu judecată, deci echilibrul se face prin joc pentru țară și nu doar stând pe banca de rezerve în tribuna oficială. Dacă nu acceptau parlamentarii propunerea președintelui în ceea ce-l privește pe Tăriceanu sau pe Boc atunci urmau noi consultări și noi negocieri și așa la nesfârșit, dar e obligat de constituție ca cel puțin două consultări să facă, dar el poate face zece, și iată are și forță asupra parlamentului, căci îi dă constituția acest drept în a le putea impune cu forța prin posibilitatea dizolvării parlamentului, pe cine să accepte ca prim ministru... dar dacă iar îi alege poporul pe proaspeții dizolvați atunci nu mai poate iar dizolva parlamentul decât la anul, deci poate să meargă la infinit cu desemnări așa cum vrea el și în cine are el încredere. USL-ul amenință că dacă vor câștiga alegerile vor suspenda președintele și vor pune primulministru pe cine vor ei. Asta nu se cheamă lovitură de stat după mintea ta? Păi tocmai acest lucru Constituția a încercat să-l evite ca să nu se poată provoca mereu lovituri de stat pentru desemnarea primului ministru, în contra președintelui și a poporului care l-a ales, dar băieții buni au găsit o cale, ca șeful senatului să-i fure prerogativa pe timpul suspendării și să poată ei impune ce să scrie la referendum pe buletinul de vot. Deci dacă USL vor obține 50%+1, vor putea parlamentar suspenda președintele și preluând șeful senatului prerogativa și atribuțiile, mai puțin 88 și 90 își vor putea pune ei pe primul ministru al lor și să scrie pe buletinul de vot ce vor ei. Deși nu pare a fi corect deoarece dacă revine pe funcție va trebui să facă echipă cu primulministru și cum nu e desemnat de el poate cere ca prin referendum să se pronunțe poporul și să demită pe primul ministru la voința populară! Deci iată cum președintele are împreună cu poporul putere și împotriva parlamentului și a executivului și a justiției, căci prin referendum poate demite toată curtea constituțională dacă dorește. Asta e constituție făcută de Iorgovan care s-a inspirat după constituția Franței și Austriei și a României și aia Americană... a furat de pe la alții și a croit-o pentru prietenii lui, Năstase și Iliescu... dar n-a fost să fie și acum nu le convine. Last edited by vsovivi; 05.08.2011 at 14:01:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Am înțeles.
Interpretezi Constituția ca și Biblia. Cum îți convine ție. Nu-i bai, mulțumesc pentru lămuriri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu ai vrea ca: alianță=partid și ce este scris = 0 ca să fie așa cum vor băieții buni care s-au săturat să respecte constituția pe care ei au născocit-o și au scris-o și apoi ei au umblat din casă în casă ca să fie validată în referendum după ce au prelungit termenele și iată că tot ei nu vor s-o respecte... pe motivul că e chestiune de interpretare... Un copil debil o poate pricepe că e vorba de câteva propoziții. Și ce e de interpretat? La lege e vorba de literă și de spiritul ei, și nu de ceea ce ar vrea unii sau alții să fie scris acolo sau să reiasă de acolo prin jonglerii sau ipoteze sau speculații fanteziste. De ce nu le convine? Păi pentru că nu le-a ieșit președintele lor și primul lor minsitru... și acum după tăieri salariale susțin că au și poporul de partea lor. Dar poporul a ales de două ori, și odată la referendum cu ocazia suspendării deci poporul= Băsescu prin confirmare de 3 ori... sau de 4 dacă ne gândim și la referendumul cu ocazia alegerilor prezidențiale turul I... căci el a făcut propunerea pentru că simțea că poporul cere și avea perfectă dreptate. Poporul era sătul de țânțari și căpușe! deci ei nu sunt poporul, ei care viclenesc interpretarea constituției ca să-i fure președintelui prerogativa de a desemna el pe primul ministru chiar dacă au sondaje din alea care-i îndeamnă să creadă că poporul s-a răzgândit... Au o singură șansă dacă speră la 50%+1, USL să devină noul partid de stânga liberal și nu alianță! Altfel trebuie să aștepte până în 2014, căci dacă îl vor suspenda pe Băsescu, el după ce revine pe funcție poate face referendum contra primului ministru ca să fie dat jos și voința poporului e obligatorie și nu trebuie pereu modificată constituția pentru a o pune în aplicare imediat, parlamentul apoi. Căci suveranitatea aparține poporului român creștin! Dar o vor fura și pe asta, căci găsesc ei portițe viclene de pe unde să se strecoare și apoi găselnițe amăgitoare cu care să ne mituiască... ori pot crea dezastre sau provocări sau vor urla cu criza și cu sărăcirea... deși v-am demonstrat cine sunt autorii ei și de unde se trage ea... încă din 89 s-a început furtul și minciuna și diversiunea... iar acum la final hoțul strigă hoții sau hoața sau hoțul înrolându-se în lupta împotriva ''dictatorului''. Așa au făcut și cu Carol al II-lea de l-au batjocurit și alungat din țară pe unsul Domnului, pe cel care a construit România modernă, ca să se erijeze ei la merite... Last edited by vsovivi; 05.08.2011 at 14:24:13. |
|
||||
|
||||
![]()
Și vrei să ai și ultimul cuvânt!
Pace!
|
||||
|
||||
![]()
Eu astept o confruntare intre the_Listener si vsovivi
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pică serverul frate!
![]() Văd că încă se evită.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci Băsescu e obligat de Constituție să desemneze premierul de la un singur partid (nu alianțe, electorale sau politice) numai dacă are partidul nu alianța un scor de peste 50%+1 în alegeri parlamentare, căci altfel el desemnează primul ministru consultându-se cu toate partidele parlamentare, deci din orice partid poate desemna și poate face asta la nesfârșit dacă nu-l demite poporul prin referendum. Deci e voința lui! Dar să vă mai zic o chestie beton-armat ce rezultă din constituție: Băsescu poate propune pe cine vrea el de la partidul cu pricina și nu e obligat de nimeni ca să pună neapărat pe cine propune partidul unic. Deci dacă USL se fac partid și câștigă cu 50%+1 alegerile parlamentare, Băsescu poate să-l desemneze pe Vanghelie sau pe Tăriceanu sau în cine are le încredere de la partidul câștigător căci este scris că: președintele desemneză pe primul ministru!!! Deci USL s-a lăudat cu ponta prim ministru... Dacă nu vrea Băsescu și poporul atunci ''Pe aici nu se trece!'', dar asta era pe vremea regilor, acum e altceva... e mai puțină onoare și mai multă lăudăroșenia cu ea la moda sau modul cel mai nesimțit, căci toți suntem politicieni de mucava, că suntem împătimiți de pofta prozelmită cu care ne promite bani și femei ușoare și privilegii. Last edited by vsovivi; 05.08.2011 at 15:02:55. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu, eu îs harap negru... Albă ca zăpada va fi partidul lui Dan Diaconsecu și Lavinia Șandru care o să ia 20% în alegeri de pe la USL... și ce o să mă mai distrez.
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
Cine are nevoie | laurschepsis | Umanitare | 2 | 24.02.2011 23:01:53 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
Cine stie? | KKokos | Generalitati | 2 | 02.12.2009 18:24:33 |
Eu cu cine votez? | ClaudiuT | Stiri, actualitati, anunturi | 81 | 02.08.2009 23:22:27 |
|