Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 15:38:40
EllaTheodora23 EllaTheodora23 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cel avortat tocmai ca nu mai este corpul ei, este o alta fiinta umana.
Asta cred ca ti-a scapat.
O fiinta umana care creste IN corpul ei. Ea trebuie sa treaca prin durerile facerii si de multe ori, ea trebuie sa il creasca singura. Pentru ca in majoritatea cazurilor, cand se ajunge la avort inseamna ca acel copil nu e dorit de parinti sau e o greseala adolescentina, iar parintii nu au posibilitati sa'l creasca. Si bineinteles, unui barbat ii e mult mai usor sa se spele pe maini de problema. Se ia si pleaca si isi vede de treaba. In timp ce femeii nu ii e atat de usor. Asta cred ca ti'a scapat.
Ce surpriza, ca un barbat nu se gandeste si la asta!
Vechi 04.08.2011, 19:11:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EllaTheodora23 Vezi mesajul
O fiinta umana care creste IN corpul ei. Ea trebuie sa treaca prin durerile facerii si de multe ori, ea trebuie sa il creasca singura. Pentru ca in majoritatea cazurilor, cand se ajunge la avort inseamna ca acel copil nu e dorit de parinti sau e o greseala adolescentina, iar parintii nu au posibilitati sa'l creasca. Si bineinteles, unui barbat ii e mult mai usor sa se spele pe maini de problema. Se ia si pleaca si isi vede de treaba. In timp ce femeii nu ii e atat de usor. Asta cred ca ti'a scapat.
Ce surpriza, ca un barbat nu se gandeste si la asta!
1. Nu e obligatoriu sa-l creasca, il poate lasa in grija Statului.
E mai bine decat sa-l omoare, nu crezi?

2. Daca a trecut prin placerile conceptiei, sa treaca si prin chinurile facerii ca asa este normal daca stie ce e aia responsabilitate.
Si acolo unde educatia nu a reusit sa faca pe individ sa-si insuseasca aceasta notiune, trebuie sa intervina legea, nu crezi?

3. Sigur ca ii este mult mai usor barbatului sa se spele pe maini, dar cred ca femeia stia asta si inainte sa se culce cu el, nu-i asa?
Si sper sa nu-mi sevesti textul cu iubirea, ca iubirea e una, pasiunea oarba e altceva.
Vechi 04.08.2011, 20:30:12
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

ca ateu ar trebui sa fiu pro-avort.
dar ratiunea nu ma lasa sa fiu.
avortul nu este ca taierea vitei primavara, cand tai lastarii nefolositori.
e chiar mai mult decat renuntarea la o mana sau un picior.
Vechi 04.08.2011, 20:37:52
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ca ateu ar trebui sa fiu pro-avort.
Nu cred; pentru că un ateu nu e neapărat pentru uciderea de oameni. Nici născuți, nici ne-născuți.
Vechi 05.08.2011, 12:32:05
N.Priceputu
Guest

Implicit

Ca să nu se mai inflameze atât de mult spiritele ar trebui să avem în vedere dreptul la viață al celor concepuți; dacă au sau nu acest drept.

Mi se pare de bun-simț să recunoaștem că îl au. De când îl au (de la concepere, de la 3 luni, de la naștere) cred că nu poate intra în discuție.

E aberant să spui că fătul începe să aibă viață la un moment oarecare după ce a fost conceput; pentru că nu se poate stabili o limită netă până la care nu a fost ființă umană.

Cât privește problema responsabilității, cred că bărbații ar trebui mult mai mult responsabilizați decât femeile care poartă pruncii, pentru că ele sunt mai slabe și sunt lăsate de Dumnezeu în grija bărbaților.

Mereu m-am întrebat cum de tocmai ele, care îmi par atât de neajutorate și fragile de multe ori, să trebuiască să poarte în pântec sarcina timp de 9 luni, să treacă prin durerile nașterii și apoi să alăpteze și să aibă toate grijile creșterii copiilor. E clar că dacă Dumnezeu a lăsat nașterea femeilor, i-a lăsat bărbatului grija de ea și de copii.

E adevărat, preoții repetă lucrul ăsta de multe ori, iar la spovedanie trebuie să mărturisești, ca bărbat, dacă ai îndemnat la avort. Dar, dacă se pune problema unei corecții sociale, trebuie să răspundă în primul rând bărbații care au conceput pruncul și nu s-au îngrijit apoi de mama lui și de el.
Vechi 06.08.2011, 14:17:05
_ruxa_ _ruxa_ is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Mi se pare de bun-simț să recunoaștem că îl au. De când îl au (de la concepere, de la 3 luni, de la naștere) cred că nu poate intra în discuție.
Mi se pare de bun simt sa recunosti si ca o femeie duce o sarcina daca vrea ea. Sunt curioasa cati barbati sunt de acord sa isi doneze, de exemplu, un testicul in numele vreunei cauze de pe lumea asta, asa cum spun si ei ca statul ar trebui sa impuna unei femei cum sa isi foloseasca uterul.

Numero 2, cum spuneam, uterul este la femeie, nu la stat. Daca vrea si isi pune ambitia poate avorta oricum, de la infometare, andrele, pana la epuizare fizica, se gasesc metode, iar toate femeile moarte dupa astfel de avorturi probabil vor crea imaginea unui regim de trista amintire. S-a mai facut, nimic nou sub soare.
Vechi 06.08.2011, 14:32:55
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de _ruxa_ Vezi mesajul
Mi se pare de bun simt sa recunosti si ca o femeie duce o sarcina daca vrea ea. Sunt curioasa cati barbati sunt de acord sa isi doneze, de exemplu, un testicul in numele vreunei cauze de pe lumea asta, asa cum spun si ei ca statul ar trebui sa impuna unei femei cum sa isi foloseasca uterul.

Numero 2, cum spuneam, uterul este la femeie, nu la stat. Daca vrea si isi pune ambitia poate avorta oricum, de la infometare, andrele, pana la epuizare fizica, se gasesc metode, iar toate femeile moarte dupa astfel de avorturi probabil vor crea imaginea unui regim de trista amintire. S-a mai facut, nimic nou sub soare.
dar despre educatie, metode contraceptive, nu ai auzit?
Vechi 06.08.2011, 15:09:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

[quote=_ruxa_;386668]
Citat:
Mi se pare de bun simt sa recunosti si ca o femeie duce o sarcina daca vrea ea.
In aceeasi logica, o femeie da de mancare pruncului si il ingrijeste daca vrea; daca nu, il poate lasa sa moara de foame, nu? De ce sa ii impuna cineva sa-l creasca?

Citat:
Sunt curioasa cati barbati sunt de acord sa isi doneze, de exemplu, un testicul in numele vreunei cauze de pe lumea asta, asa cum spun si ei ca statul ar trebui sa impuna unei femei cum sa isi foloseasca uterul.
Nu cred ca cineva are vreo treaba cu felul in care isi foloseste o femeie uterul propriu. Problema apare daca acel uter contine o fiinta umana vie.

Last edited by N.Priceputu; 06.08.2011 at 15:27:49.
Vechi 06.08.2011, 16:24:24
_ruxa_ _ruxa_ is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
In aceeasi logica, o femeie da de mancare pruncului si il ingrijeste daca vrea; daca nu, il poate lasa sa moara de foame, nu? De ce sa ii impuna cineva sa-l creasca?
Pai asa se si intampla. Femeile care au nascut copii si nu ii vor, ii abandoneaza.
Faptul ca numarul de avorturi este mai mare decat cel de copii abandonati demonstreaza ca femeile nu sunt totusi nerabdatoare sa isi lase copiii sa moara de foame, si cand raman, avorteaza.

Si in plus, ce propui? Vad ca incriminezi avortul, dar spre deosebire de alti crestini care spun "sa-l dea spre adoptie", tu vrei o lege care sa oblige o femeie nu numai sa nasca, dar si sa creasca un copil pe care nu il doreste.

Personal consider s-ar putea merge inspre educare - contraceptie, planificare familiala pentru a nu a se ajunge la avort, dar din cate stiu BOR si crestinii practicanti nu prea sunt de acord cu contraceptia, si nu le-ar conveni nici daca ar aparea niste stiri gen "40000000 prezervative vandute anul acesta". Nu ii multumeste nimic in afara de abstinenta sau incriminarea avortului.

Citat:
Nu cred ca cineva are vreo treaba cu felul in care isi foloseste o femeie uterul propriu. Problema apare daca acel uter contine o fiinta umana vie.
Perfect. Eu o scot si ti-o dau tie. O cresti, daca supravietuieste in afara uterului meu?

Last edited by _ruxa_; 06.08.2011 at 16:30:20.
Vechi 07.08.2011, 05:58:50
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de _ruxa_ Vezi mesajul
Perfect. Eu o scot si ti-o dau tie. O cresti, daca supravietuieste in afara uterului meu?
desigur , numai daca te ŽŽavortamŽŽ pe tine .... nu de alta dar esti nefolositoare si ne incurci planurile sociale , visele , sperantele etc etc etc... ce zici ? nu ti se pare corect ?
multa iubire
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 21:42:21
Istorioara despre avort spre_rasarit Generalitati 53 09.04.2011 22:18:44
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? urzicuta Generalitati 61 03.06.2009 00:26:49