![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 01.08.2011 at 21:30:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt subiecte cu adevarat de folos pe acest forum . . .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Familia lui Iisus sunt toti oamenii, n-a favorizat pe nimeni, deci de ce sa stabileasca o legatura speciala cu unii? Ar mai fi fost atunci drept fata de ceilalti? Dumnezeu e nepartinitor. In Biblie scrie clar cine e Mireasa lui Hristos :) Last edited by ioanna; 01.08.2011 at 21:53:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scopul general: ajutor pentru mântuire Scopurile specifice sunt trei, unul principal și două secundare -principal: facerea de prunci și creșterea lor în Cristos -secundar 1: ajutorul mutual -secundar 2: remediu al concupiscenței. Să le luăm pe rând: Isus nu necesita să primească ajutor pentru mântuire, deoarece în cazul Lui problema mântuirii nu se pune. Isus nu a avut copii după sânge (fiindcă în caz contrar descendeța Lui ar fi fost o descendență de supra-oameni. Există totuși unii care cred în așa ceva: iehoviștii). După spirit, suntem cu toții copiii lui Isus. Isus nu are nevoie să fie ajutat spre mântuire (vezi mai sus). De ajutat El pe altcineva, ne ajută pe toți la fel de mult. Dacă ar fi avut o soție, ar fi apărut un fel de inegalitate în lume. În sfârșit, Isus nu suferea de concupiscență (aplecarea spre păcat), deoarece aceasta este urmarea păcatului ancestral. Or, El a fost liber de păcatul ancestral, deci liber de urmările lui dezastruase.
|
||||
|
||||
![]()
tara tara vrem ostas ti-ai satisfacut curiozitatea? raspunsul dlui Mihnea e edificator:) Totusi, cum de ti-a venit o asemenea idee? cum sa-l unesti pe Iisus (om desavarsit + Dumnezeu desavarsit) de o femeie ,stiind ca taina casatoriei e o uniune vesnica in fata lui Dumnezeu? Il unim pe Dumnezeu de femeie? E o favorizare clara a femeii in fata barbatului ,nu? :) Dumnezeu nu mai e impartial, nu e desavarsit, nu mai e perfect, deci nu e Dumnezeu. Intrebarile tale si le pun doar cei care nu cred in natura divina a lui Iisus si-l considera un om obisnuit. Daca-l vezi om si Dumnezeu in acelasi timp, ai constientiza ca mariajul Sau cu o singura persoana e imposibil. Mireasa lui Hristos e Biserica , cu toate madularele ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum explici legatura asta asa de stransa intre Maria Madgalena si Iisus?A fost la El la cruce, a fost prima care a mers la mormant, l-a propovaduit in Imperiu si a fost prima caruia i s-a aratat.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Luca 7
29. Și tot poporul auzind, și vameșii s-au încredințat de dreptatea lui Dumnezeu, botezându-se cu botezul lui Ioan. 30. Iar fariseii și învățătorii de lege au călcat voia lui Dumnezeu în ei înșiși, nebotezându-se de el. 31. Cu cine voi asemăna pe oamenii acestui neam? Și cu cine sunt ei asemenea? 32. Sunt asemenea copiilor care șed în piață și strigă unii către alții, zicând: V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și n-ați plâns. 33. Căci a venit Ioan Botezătorul, nemâncând pâine și negustând vin, și ziceți: Are demon! 34. A venit și Fiul Omului, mâncând și bând, și ziceți: Iată un om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor! 35. Dar Înțelepciunea a fost găsită dreaptă de către toți fiii ei. 36. Unul din farisei L-a rugat pe Iisus să mănânce cu el. Și intrând în casa fariseului, a șezut la masă. 37. Și iată era în cetate o femeie păcătoasă și, aflând că șade la masă, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. 38. Și, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început să ude cu lacrimi picioarele Lui, și cu părul capului ei le ștergea. Și săruta picioarele Lui și le ungea cu mir. 39. Și văzând, fariseul, care-L chemase, a zis în sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar ști cine e și ce fel e femeia care se atinge de El, că este păcătoasă. 40. Și răspunzând, Iisus a zis către el: Simone, am să-ți spun ceva. Învățătorule, spune, zise el. 41. Un cămătar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celălalt cu cincizeci. 42. Dar, neavând ei cu ce să plătească, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult? 43. Simon, răspunzând, a zis: Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat. 44. Și întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta și apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele și le-a șters cu părul ei. 45. Sărutare nu Mi-ai dat; ea însă de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele. 46. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea însă cu mir Mi-a uns picioarele. 47. De aceea îți zic: Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puțin, puțin iubește. 48. Și a zis ei: Iertate îți sunt păcatele. 49. Și au început cei ce ședeau împreună la masă să zică în sine: Cine este Acesta care iartă și păcatele? 50. Iar către femeie a zis: Credința ta te-a mântuit; mergi în pace. -------------------------------------------------------------------------------------- Ioan 2 1. Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. 2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. Cantarea Cantarilor cap 1(cititi intreaga carte) : 1. Sărută-mă cu sărutările gurii tale, că sărutările tale sunt mai bune ca vinul. 2. Miresmele tale sunt balsam mirositor, mir vărsat este numele tău; de aceea fecioarele te iubesc. 3. Răpește-mă, ia-mă cu tine! Hai să fugim! - Regele m-a dus în cămările sale: ne vom veseli și ne vom bucura de tine. Îți vom preamări dragostea mai mult decât vinul. Cine te iubește, după dreptate te iubește! 4. Neagră sunt, fete din Ierusalim, dar frumoasă, ca sălașurile lui Chedar, ca și corturile lui Solomon. 5. Nu vă uitați că sunt negricioasă că doar soarele m-a ars. Fiii maicii mele s-au mâniat, trimisu-m-au să le păzesc viile, dar via mea nu mi-am păzit-o! 6. Spune-mi dar, iubitul meu, unde-ți paști tu oile? Unde poposești tu la amiază? De ce oare să rătăcesc zadarnic pe la turmele tovarășilor tăi? |
|
|||
|
|||
![]()
in acelasi ton tot adresata lui Mihnea : De ce este Maria Magdalena Egala cu Apostolii?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? | cocacoc | Generalitati | 524 | 25.01.2011 10:30:59 |
Femeile din N.T - confuzii teologice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 01.08.2010 18:51:53 |
Femeile diaconite | sophia | Preotia (Hirotonia) | 13 | 29.06.2009 08:27:00 |
|