![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Să sperăm că va fi o imagine mai reușită decât această sculptură din Roma, care e o completă aiureală artistică.
|
||||
|
||||
|
Asteptam cu interes amplasarea bustului unui sfant / patriarh / episcop ortodox, poate chiar si roman, la Roma.
Eu nu vreau sa intru in polemica cu catolicii, nu am nimic cu papa, Dumnezeu sa-l ierte, dar avem atatea personalitati carora nu le-a inaltat nimeni nici un bust. In schimb, cand i-au facut statuie la Boroaia parintelui Argatu, au si inceput sa scrie unii si altii despre idolatrie,despre cultul personalitatii... Dar daca e vorba de ceva din Occident, lucrurile se schimba, in mod inevitabil.
|
||||
|
||||
|
Tot respectul pentru Papa Ioan Paul al II-lea, a fost o figura emblematica in istoria umanitatii, cum spunea Al. Soljenitin: “alegerea lui Karol Wojtyla ca Papă este singurul lucru bun care s-a întâmplat omenirii în secolul XX” :) Roadele activitatii sale cu siguranta nu vor fi uitate niciodata si desi a aparținut Bisericii Catolice , prin mesajul sau de iubire, iertare și pace el a aparținut tuturor, prin activitatea sa punandu-si amprenta asupra schimbarilor politice din ultimile doua decenii ale sec. XX. Totusi , cred ca era mai reprezentativ un moment comemorativ de arta contemporana, care sa aminteasca de acel moment din mai 1999 ,decat bustul sau ca atare, caci el, ca persoana, nu e reprezentativ pentru noi, n-a fost o personalitate pe plan national. E ca si cum i-am face bust lui Shakespeare. Acum vreo trei luni, in perioada beatificarii, niste consilieri locali clujeni au lansat propunerea sa numeasca o piata centrala din Cluj-Napoca tot cu numelele sau. La fel mi s-a parut o actiune nepotrivita, ce legatura sa aiba Papa Ioan Paul al II-lea cu Clujul? mai degraba Cardinalul Iuliu Hossu merita o astfel de onoare (are o strada cu numele sau) ,care a fost clujean si o figura importanta a istoriei transilvane, militant pentru drepturile romanilor etc. deci a avut legatura directa cu noi.
|
|
|
||||
|
||||
|
Doamenelor și domnișoarelor, dacă Mahatma Gandhi are o stradă cu numele său, atunci permiteți-i și lui Ioan Paul al II-lea să aibă un bust.
|
|||
|
|||
|
Citat:
multa iubire Last edited by the_Listener; 01.08.2011 at 03:52:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai grav ar fi daca s-ar face coada la sarutat bustul..mai ales la ala din Roma.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
multa iubire |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar poate ,pe aceasta logica,ar merita si Apostolii niste busturi... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Nu înțeleg care-i problema că se amplasează un bust undeva. Fie el al Papei.
E pe pământul cuiva de aici? Scade credința noastră? Dacă da, nu e vina bustului sau al celor care-l pun, ci vina noastră. E făcut pe banii cuiva? Și ce? Doamne ajută!
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Papa Benedict | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 243 | 30.06.2017 17:53:34 |
| Un fel de statuie in manastire ortodoxa? | Cristina Maria | Generalitati | 5 | 02.06.2011 14:25:30 |
| Bulgarii si papa | Seraphim7 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 1 | 12.11.2010 21:06:24 |
| Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 16:20:47 |
| papa gafeaza precum Bush | urzicuta | Biserica Romano-Catolica | 8 | 23.09.2007 20:19:35 |
|
|