Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2011, 19:04:34
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Da... Și mai ilogic este faptul că unul dintre ateii de pe forum l-a numit pe acel criminal "terorist creștin". Deja încep să-mi pun întrebarea dacă nu cumva ei scriu intenționat astfel de sintagme... deși li s-a explicat, în nenumărate rânduri și sub diverse forme, că nu există "teroriști creștini" sau "fanatici creștini". Cei care devin teroriști și fanatici își pierd demnitatea de creștini.
Mă rog... Personal m-am plictisit să repet aceeași idee, așa că, din partea mea, pot să strige toți ateii în cor că lumea e plină de "teroriști creștini", că eu nu mă mai implic! :)
Aș dori o discuție mai inteligentă cu ateii de pe forum, ceva bazat pe argumente pertinente, nu așa. Dar cum existența lui Dumnezeu nu poate fi contestată prin argumente pertinente... dorința mea va rămâne neîmplinită. :) :)

Doamne ajută!

P. S. Apreciez mesajul tău. Bine ai venit pe forum! :)
Și observ că, în general, ateii au tendința de a-și susține ideile prin câteva argumente (clișee, de fapt), într-un "limbaj de lemn", astfel încât, uneori, încep să cred că misiunea teologului contemporan este aceea de a răspunde, la nesfârșit, acelorași obiecții. Am observat acest fapt inclusiv în discuțiile cu atei foarte inteligenți (de exemplu, câțiva atei de pe forum care, se observă clar, știu să se exprime elevat și să-și argumenteze opiniile), ceea ce îmi întărește convingerea că existența lui Dumnezeu nu poate fi tăgăduită decât prin argumente naive. Oricât de inteligentă și cultă ar fi o persoană, nu are cum să susțină cel mai evident neadevăr (ideea inexistenței lui Dumnezeu) decât apelând la idei copilărești sau, în cel mai fericit caz, la sofisme.
Cine nu mă crede... să fie atent la declarațiile ateiste ale lui Stephen Hawking. :)

Argumente tipic ateiste: Dumnezeu nu există, pentru că unii dintre preoți sunt imorali (sofism);
Viața veșnică nu există, pentru că nu s-a întors nimeni de acolo (Învierea lui Hristos, evident, este contestată de către atei);
Religia este contrară științei (de unde și până unde?);
Dumnezeu nu există, pentru că nu L-a văzut nimeni .
Exemplele pot continua... Și, repet, sunt preluate din discursurile unor atei inteligenți, capabili de a-și argumenta corect ideile.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:11:20
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Credinta este o binecuvintare , certitudinea este si mai valoroasa.
Nici eu nu am crezut pina nu am primit prima certitudine.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:16:51
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
O caracteristică specifică tuturor regimurilor totalitare este existența cultului personalității dictatorului. De aceea, unele practici comuniste vă par religioase.
Ateismul (a nu se confunda cu ideea de cult al personalității) este concepția potrivit căreia Dumnezeu nu există. Negarea Divinității (ateismul) constituie una dintre principalele caracteristici ale ideologiei comuniste.
O postare putin contradictorie. Ateismul neaga divinitatea (si alte forme de paranormal/supranatural). Drept urmare, corecta este formularea "... ca niciun D-zeu nu exista". E o diferenta de nuanta care in cazul scris de tine lasa impresia unui atac orientat special catre un anumit D-zeu, ori noi ii negam pe absolut toti.

Citat:
Astfel, așa cum v-a atras atenția și un alt creștin de pe forum, aveți tendința de a confunda credința religioasă cu manifestările tipice oricărui regim dictatorial caracterizat prin practicarea cultului personalității conducătorului. Ideea de religie - dacă ne gândim în special la credințele monoteiste - presupune credința într-o Ființă supremă transcendentă, iar cultul personalității dictatorului este doar o practică politică, total diferită de credința în Divinitate. Conducătorii partidelor politice extremiste, chiar dacă erau lingușiți și venerați prin manifestări "religioase", nu se considerau drept divinități.
Ce considerau ei este irelevant. Si terorache din Norvegia considera ca nu a gresit cu nimic. Ramane totusi un criminal.
Citat:
Ei nu pretindeau că ar deține vreunul dintre atributele specifice Divinității (atotputernicie, ubicuitate etc), ci doar cereau să fie elogiați, să li se dedice acel cult al personalității și, în primul rând, să fie recunoscuți drept conducători politici.
Din nou, e irelevant ce pretinzi. Falsa modestie nu tine loc realitatii. Aveau o serie de atribute supraumane.
Citat:
Așa cum am mai spus și așa cum știți prea bine, ideologia comunistă este fundamental atee, negând orice formă de credință religioasă. Potrivit acestei ideologii ilogice și antiumane, religia ar constitui doar un "opium al popoarelor" (Marx), o stare de ignoranță opusă științei.
Pe aceeasi logica, comunismul din Rusia a fost religios, negand genetica, o dovada a evolutiei. E clar ca niciun lider comunist nu a spus clar ca e zeu, dar este irelevant. Actiunile lor sunt mult mai apropiate de cele religioase, decat de cele atee. Iar religia, dpdv ateist, este mai degraba cianura decat opium :)
Citat:
Chiar și în școli, educația religioasă era, în perioada dictaturii comuniste, strict interzisă, iar copiilor li se inocula ideea potrivit căreia religia ar fi contrară științei.
Existau totusi facultati de teologie.
Citat:
Ei erau îndoctrinați, de la cea mai fragedă vârstă, cu "ateismul științific" și cu materialismul.
Nu tot ce scrie pe eticheta gasesti si in ambalaj. Puteau sa-i spuna fizica nucleara ca tot nu era stiinta. Uita-te putin la topicurile de stiinta sa vezi cum folosesc unii cuvinte cu rezonanta pentru a da importanta celor spuse dar, de fapt, afirmatiile lor sunt ilogice. Este aceeasi situatia si in cazul "inteligent" "design". Doar pentru ca ii spui inteligent nu este suficient sa nu fie tampit. Imi scriu si eu pe frunte "cel mai inteligent". Crezi ca o sa reflecte realitatea? Un sistem mult mai apropiat de "stiintific" este capitalismul pe care comunistii il negau cu aceeasi fervoare cu care religiosii neaga evolutionismul.

Citat:
Propaganda ateistă și persecuția împotriva creștinilor era atât de puternică în acea perioadă, încât unii dintre părinții credincioși se temeau să le vorbească propriilor copii despre Dumnezeu, pentru ca aceștia să nu spună la școală că sunt educați în spiritul creștinismului.
Persecutia impotriva crestinilor, cel putin in Romania a adus castiguri imense BOR-ului. Procentual, numarul de ortodocsi a crescut, cei cu adevarat persecutati fiind catolicii. S-au daramat cateva biserici pentru ca stateau in calea faraonului si a piramidei sale popular denumita casa poporului, dar multe au si fost furate de la catolici si oferite ortodocsilor de un sistem cica ateist. Ortodocsi nu au fost niciodata persecutati pentru ca au fost ortodocsi, in schimb, catolicii da.Ori nu vad cum un sistem ateu ar persecuta selectiv religiile. Iar sa persecuti niste credinciosi, nu te face neaparat ateu. In tarile musulmane crestinii sunt persecutati de musulmani.
Citat:
Slavă lui Dumnezeu că acele vremuri s-au sfârșit!
Intr-o oarecare masura ai dreptate, doar ca gandirea religioasa este inca mult prea prezenta intr-o tara pretins seculara. De aceea conteaza mai putin ce scrie pe fruntea regimului, si mai mult actiunile sale. Apropo de vremuri, limitarea libertatii de opinie, eventual pana la extrem, este mai degraba o manifestare religioasa. Nu degeaba popii au fost cei care au cerut de curand lege care sa interzica denigrarea religiei, asa cum nu aveai voie sa denigrezi partidul. Ori ateismul este deschis argumentelor.

Asadar, or fi negat zeii, dar comunistii au avut multe alte manifestari cu logica religioasa si, in niciun caz atee. Crezi ca daca, dupa cum spun unii, sunt crestin pentru ca am fost botezat, eu chiar sunt crestin? Mi se pare imposibil ca in totalitatea actiunilor si ideilor vreo persoana, si cu atat mai putin un grup, sa fie 100% conform vreunei ideologii. Doar negarea divinitatii este un argument foarte slab in favoarea catalogarii comunistilor ca atei. Sunt multe alte actiuni si idei mult mai apropiate de religie. Si sa nu uitam ce a zis un mare patriarh: Iisus a fost sovietic. Sa nu uitam nici eficienta colaborarii dintre preoti si securitate, in urma careia unii au ramas cu impresia ca sistemul persecuta crestinii. Sa nu uitam ca bisericile au fost daramate cu acordul patriarhilor. Iar unele mutate. Pai daca era sa le darame, de ce s-au mai obosit sa le mute? cam multa grija pentru un sistem nereligios.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:18:56
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
Da, aceste texte vechi-testamentare trebuie înțelese și interpretate
Nu, trebuie citite.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:24:59
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ti-era greu sa explici? Daca tot esti expert, arata-ne si noua. Pozand in semidoct esti penibil si nimic mai mult. Ti-am dat argumente pentru care formularea mea este corecta.
Vrei mura-n gura, asa ca para malaiata? Pune burta pe carte, mai tzaca, pentru ca numai asa ajungi sa pricepi cu mintea "ta proprie si personala".

Altfel, oricate argumente as insirui, tu tot nelamurit te vei declara, pentru ca asta ti-e structura intelectuala - nelamurita.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:28:36
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
Și observ că, în general, ateii au tendința de a-și susține ideile prin câteva argumente (clișee, de fapt), într-un "limbaj de lemn", astfel încât, uneori, încep să cred că misiunea teologului contemporan este aceea de a răspunde, la nesfârșit, acelorași obiecții. Am observat acest fapt inclusiv în discuțiile cu atei foarte inteligenți (de exemplu, câțiva atei de pe forum care, se observă clar, știu să se exprime elevat și să-și argumenteze opiniile), ceea ce îmi întărește convingerea că existența lui Dumnezeu nu poate fi tăgăduită decât prin argumente naive. Oricât de inteligentă și cultă ar fi o persoană, nu are cum să susțină cel mai evident neadevăr (ideea inexistenței lui Dumnezeu) decât apelând la idei copilărești sau, în cel mai fericit caz, la sofisme.
Cine nu mă crede... să fie atent la declarațiile ateiste ale lui Stephen Hawking. :)

Argumente tipic ateiste: Dumnezeu nu există, pentru că unii dintre preoți sunt imorali (sofism);
Viața veșnică nu există, pentru că nu s-a întors nimeni de acolo (Învierea lui Hristos, evident, este contestată de către atei);
Religia este contrară științei (de unde și până unde?);
Dumnezeu nu există, pentru că nu L-a văzut nimeni .
Exemplele pot continua... Și, repet, sunt preluate din discursurile unor atei inteligenți, capabili de a-și argumenta corect ideile.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Ca de la ateu la ateu. Numaram cati sunt acolo? http://www.rationalresponders.com/a_...ar_all_of_them Ii iei pe fiecare in parte (fara God) explicati la fiecare motivele pentru care considerati ca nu exista , si continuam dialogul pe urma.

Last edited by cocacoc; 26.07.2011 at 19:34:17.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:34:41
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Vrei mura-n gura, asa ca para malaiata? Pune burta pe carte, mai tzaca, pentru ca numai asa ajungi sa pricepi cu mintea "ta proprie si personala".

Altfel, oricate argumente as insirui, tu tot nelamurit te vei declara, pentru ca asta ti-e structura intelectuala - nelamurita.
Zi-mi totusi pe ce carti ai pus tu mana. Ca sa le ocolesc, evident, pentru ca atacurile la persoana nu sunt argumente si nu releva o structura intelectuala de dorit. Ce am scris mai sus, am scris dupa ce m-am documentat. Si am facut un efort sa-ti dau mura-n gura. Tu ai venit cu tot felul de jigniri, ceea ce imi spune ca am dreptate.

Dupa ce ai sa recunosti ca un inginer te invata gramatica, poate revii la discutia initiala.

Last edited by ai2; 26.07.2011 at 19:37:59.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:39:50
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Draga Laura,

ma alatur si eu Coralinei in a-ti multumi pentru raspunsurile tale; acest topic care se umpluse la un moment dat de postari "de umplutura" care repetau obsesiile ateismului a devenit, si datorita explicatiilor tale, un loc de unde aflam repede si la obiect lucruri privitoare la teologia crestina. Acesta este si motivul pentru Forumul este valoros si, in pofida unor voci care considera frecventarea lui drept o pierdere de vreme, eu cred ca multi sporim "venind pe aici". As fi putut sa iti scriu acest mesaj pe "privat", dar am ales raspunsul public pentru ca as vrea sa incurajez astfel discutiile de acest tip si perpetuarea polemicilor inteligente.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:43:33
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit pentru ai2

"Care din cele zece porunci nu se potrivește?" - scrierea corecta a acestei propozitii

In rest, cauta sa pricepi. NU te atacam personal. Nu te cunosc, deci persoana ta mi-e indiferenta.

Gramatical, acest enunt este corect scris in forma de mai sus.

Pentru explicatii detaliate ti-am recomandat sa apelezei la un meditator. Nu vtreau sa-ti ofer mura-n gura ceea ce am invatat in ani, doar pentru ca asa vrei tu. Iar printre altele aceasta este painea mea, deci de ce sa ti-o ofer gratis cand esti capabil sa muncesti. In cazul in care ai vreun handicap, ma anunti si gasim o solutie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:42:29
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Negarea Divinității (ateismul) constituie una dintre principalele caracteristici ale ideologiei comuniste.
Sigur ca da. Hai sa vedem ce s-a intamplat in Romania in timpul comunismului ateu, total anti-religie, Biserica si Dumnezeu:

1. Biserica Ortodoxa primeste plocon de la Statul ateu bisericile greco - catolice. Si zice "spasiba". Bisericile respective nu se inchid. Preotul greco-catolic e inlocuit de un preot ortodox, pasele magice continua, in alta uniforma.
2. Cardinalului Iulian Hossu i se ofera Mitropolia Moldovei, in schimbul convertirii la ortodoxie. E clar, astia erau atei get-beget.
3. Patriarhul Justinian vorbeste despre Iisus. Si iata ce zice:
"Cristos este Omul Nou. Omul Nou este omul sovietic. Prin urmare, Cristos este sovietic!".
Sa intelegem si ca si Iisus era ateu?
4. In 1965, Gheorghe Gheorghiu Dej moare, si e inmormantat cu slujba religioasa, de Stat. (tot ateu)
5. Statul (ateu) finanteaza seminariile teologice din Romania, de unde ies preoti al caror salariu e platit de acelasi Stat (ateu).
6. Cuplul Ceasusescu si familia, se pare, tin post, vopsesc oua si mananca cozonac. Parintii lui Ceausuescu (conducatorul Statului ateu) sunt inmormantati cu slujba religioasa.
7. Biserica Ortodoxa Romana nu are nici o problema in a colabora cu acest Stat ateu, multi preoti punandu-si la dispozitie talentele de turnator. Statul le multumeste, dupa '90 Biserica ii ascunde, ba chiar ii promoveaza.
8. Tot in timpul Statului ateu, bebelusii erau mai toti botezati. Eu am avut colegi de clasa, copii de cadre "inalte" in Partid, erau botezati si aia. Probabil erau si ei atei undercover, si nu o stiau inca. Daca ma gandesc bine, nu stiu pe nimeni nascut inainte de '89 care sa nu fie botezat.

Deci, spune-ne, te rog, unde e ateismul ala de care tot vorbiti, care cica era "religie" de Stat. Si unde e opresiunea aia de care va tot plangeti? Daca vreti poze cu Ceausescu in biserica, spuneti-mi, ca am.

Pentru cei pe care ii intereseaza (si care nu cred ca stiu chiar tot), va rog cititi mai jos de ce sistemele totalitare erau orice, numai atee nu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Political_religion

Citat:
NU te atacam personal.
Sigur ca nu. O adresare gen "mai tzaca" este, se stie, apogeul deferentei. La fel ca si aluzia la prezenta unui handicap de natura intelectuala.

Citat:
Nu te cunosc, deci persoana ta mi-e indiferenta.
Trebuie ca esti cel mai ocupat om de pe Pamant, daca scrii atat de mult tuturor celor care iti sunt indiferenti.

Citat:
Iar printre altele aceasta este painea mea, deci de ce sa ti-o ofer gratis cand esti capabil sa muncesti.
Da, si in momentul in care am avea toti acces la explicatia gramaticala de mai sus, ti-ai pierde automat painea.

Serios acum, in afara de a aborda un aer de superioritate lovita, de ce te-ai obosit sa postezi? Doar ca sa spui "eu stiu, dar nu va spun, naaaanaaaanaaaanaaaa"? Foarte matur din partea ta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 26.07.2011 at 20:53:19.
Reply With Quote
Răspunde