![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine nu mă crede... să fie atent la declarațiile ateiste ale lui Stephen Hawking. :) Argumente tipic ateiste: Dumnezeu nu există, pentru că unii dintre preoți sunt imorali (sofism); Viața veșnică nu există, pentru că nu s-a întors nimeni de acolo (Învierea lui Hristos, evident, este contestată de către atei); Religia este contrară științei (de unde și până unde?); Dumnezeu nu există, pentru că nu L-a văzut nimeni . Exemplele pot continua... Și, repet, sunt preluate din discursurile unor atei inteligenți, capabili de a-și argumenta corect ideile. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Credinta este o binecuvintare , certitudinea este si mai valoroasa.
Nici eu nu am crezut pina nu am primit prima certitudine. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asadar, or fi negat zeii, dar comunistii au avut multe alte manifestari cu logica religioasa si, in niciun caz atee. Crezi ca daca, dupa cum spun unii, sunt crestin pentru ca am fost botezat, eu chiar sunt crestin? Mi se pare imposibil ca in totalitatea actiunilor si ideilor vreo persoana, si cu atat mai putin un grup, sa fie 100% conform vreunei ideologii. Doar negarea divinitatii este un argument foarte slab in favoarea catalogarii comunistilor ca atei. Sunt multe alte actiuni si idei mult mai apropiate de religie. Si sa nu uitam ce a zis un mare patriarh: Iisus a fost sovietic. Sa nu uitam nici eficienta colaborarii dintre preoti si securitate, in urma careia unii au ramas cu impresia ca sistemul persecuta crestinii. Sa nu uitam ca bisericile au fost daramate cu acordul patriarhilor. Iar unele mutate. Pai daca era sa le darame, de ce s-au mai obosit sa le mute? cam multa grija pentru un sistem nereligios. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, trebuie citite.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel, oricate argumente as insirui, tu tot nelamurit te vei declara, pentru ca asta ti-e structura intelectuala - nelamurita. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by cocacoc; 26.07.2011 at 19:34:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce ai sa recunosti ca un inginer te invata gramatica, poate revii la discutia initiala. Last edited by ai2; 26.07.2011 at 19:37:59. |
|
||||
|
||||
![]()
ma alatur si eu Coralinei in a-ti multumi pentru raspunsurile tale; acest topic care se umpluse la un moment dat de postari "de umplutura" care repetau obsesiile ateismului a devenit, si datorita explicatiilor tale, un loc de unde aflam repede si la obiect lucruri privitoare la teologia crestina. Acesta este si motivul pentru Forumul este valoros si, in pofida unor voci care considera frecventarea lui drept o pierdere de vreme, eu cred ca multi sporim "venind pe aici". As fi putut sa iti scriu acest mesaj pe "privat", dar am ales raspunsul public pentru ca as vrea sa incurajez astfel discutiile de acest tip si perpetuarea polemicilor inteligente.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Care din cele zece porunci nu se potrivește?" - scrierea corecta a acestei propozitii
In rest, cauta sa pricepi. NU te atacam personal. Nu te cunosc, deci persoana ta mi-e indiferenta. Gramatical, acest enunt este corect scris in forma de mai sus. Pentru explicatii detaliate ti-am recomandat sa apelezei la un meditator. Nu vtreau sa-ti ofer mura-n gura ceea ce am invatat in ani, doar pentru ca asa vrei tu. Iar printre altele aceasta este painea mea, deci de ce sa ti-o ofer gratis cand esti capabil sa muncesti. In cazul in care ai vreun handicap, ma anunti si gasim o solutie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Biserica Ortodoxa primeste plocon de la Statul ateu bisericile greco - catolice. Si zice "spasiba". Bisericile respective nu se inchid. Preotul greco-catolic e inlocuit de un preot ortodox, pasele magice continua, in alta uniforma. 2. Cardinalului Iulian Hossu i se ofera Mitropolia Moldovei, in schimbul convertirii la ortodoxie. E clar, astia erau atei get-beget. 3. Patriarhul Justinian vorbeste despre Iisus. Si iata ce zice: "Cristos este Omul Nou. Omul Nou este omul sovietic. Prin urmare, Cristos este sovietic!". Sa intelegem si ca si Iisus era ateu? 4. In 1965, Gheorghe Gheorghiu Dej moare, si e inmormantat cu slujba religioasa, de Stat. (tot ateu) 5. Statul (ateu) finanteaza seminariile teologice din Romania, de unde ies preoti al caror salariu e platit de acelasi Stat (ateu). 6. Cuplul Ceasusescu si familia, se pare, tin post, vopsesc oua si mananca cozonac. Parintii lui Ceausuescu (conducatorul Statului ateu) sunt inmormantati cu slujba religioasa. 7. Biserica Ortodoxa Romana nu are nici o problema in a colabora cu acest Stat ateu, multi preoti punandu-si la dispozitie talentele de turnator. Statul le multumeste, dupa '90 Biserica ii ascunde, ba chiar ii promoveaza. 8. Tot in timpul Statului ateu, bebelusii erau mai toti botezati. Eu am avut colegi de clasa, copii de cadre "inalte" in Partid, erau botezati si aia. Probabil erau si ei atei undercover, si nu o stiau inca. Daca ma gandesc bine, nu stiu pe nimeni nascut inainte de '89 care sa nu fie botezat. Deci, spune-ne, te rog, unde e ateismul ala de care tot vorbiti, care cica era "religie" de Stat. Si unde e opresiunea aia de care va tot plangeti? Daca vreti poze cu Ceausescu in biserica, spuneti-mi, ca am. Pentru cei pe care ii intereseaza (si care nu cred ca stiu chiar tot), va rog cititi mai jos de ce sistemele totalitare erau orice, numai atee nu: http://en.wikipedia.org/wiki/Political_religion Citat:
Citat:
Citat:
Serios acum, in afara de a aborda un aer de superioritate lovita, de ce te-ai obosit sa postezi? Doar ca sa spui "eu stiu, dar nu va spun, naaaanaaaanaaaanaaaa"? Foarte matur din partea ta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 26.07.2011 at 20:53:19. |
|