Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2011, 17:56:15
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Este o diferenta intre cruce si crucifix.

Crucifixul nu este crestinesc fiindca crestinii nu si-ar rastingi Parintele.
Insa crucea cu brate inegale simbilizeaza echilibrul spiritual pe drumul cel drept catre desavirsire, simbilizeaza poarta si drumul cel ingust catre aflarea pacii interioare desavirsite.
Vechi 26.07.2011, 18:16:17
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

? Nu am vorbit de crucifixuri! Apoi noi ne rastignim cu bucurie noi crestinii adevarati! Dar nu era vorba despre asta...
Vechi 26.07.2011, 18:51:41
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Apoi noi ne rastignim cu bucurie noi crestinii adevarati!
Unii pe altii, Neaguule, unii pe altii, maică...
Vechi 27.07.2011, 10:09:54
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Daca vrei sa ma rastignesti e treaba ta dar tot crestin eretic esti (Maica)...
Vechi 27.07.2011, 13:41:56
Banned

Implicit

Cine are unitatea de masura a deplinului adevar sa spuna ca altul este eretic rastgnindu-l cu vorba?, in biserica primara nimeni nu avea voie sa critice pe altul daca existau diferente de intelegere si nici Iisus nu a vb de rau pe cei care in ciuda faptului ca nu erau cu apostolii faceau fapte si vindecari in numele lui Iisus.

Care este cu adevarat prooroc?
Vechi 28.07.2011, 08:26:10
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

De unde le scoti frate? Mai bine te faci adventist decat sa ramai penticostal pe bune... Pai Pavel nu l-a mustrat pe Petru?
Ce idei diferite? Daca aveau idei diferite ajungeau la comun prin chemarea Duhului Sfant! Vezi primul sinod din Ierusalim! Pai ce rost mai avea sa ne spuna ca de omul eretic sa ne ferim ? Omul eretic cei drept are si idei eretice dar e si rupt de biserica de comunitatea crestina! Prin asta observam ca biserica este vizibila! Ce succes ar mai fi avut biserica primara daca ea ar fi degenerat dupa moartea apostolilor? Oamenii nu stiau sa citeasca si nu aveau ce sa citeasca. De aceea credinta crestina era pastrata prin ascultare de oamenii pusi de apostoli asa cum e si in ziua de azi in biserica ortodoxa. Ascultarea nu este insa oarba iar invatatura este sanatoasa. De exemplu sa luam cea mai importanta sau una din cele mai importante crezuri crestine. Sfanta Treime! Ea in biserica ortodoxa mereu a fost o dogma de necombatut. Daca biserica ar fi degenerat nu ar fi fost normal ca si aceasta intelegere sa degenereze? Insa in protestantism intalnim aceasta degradare...
Vechi 28.07.2011, 09:08:52
Banned

Implicit

Intotdeauna cei care au condus biserica au fost alesi dintre cei care stiau sa citeasca iar daca nu stiau erau invatati.
Nu contest transmiterea unei cunoasteri strict prin viu grai (taine ale bisericii la care mirenii nu au acces).
Eu spun ce spune Pavel cu referire la credinciosi nu cu referire la cei din afara bisericii care nu credeau in Iisus.
Sa fie intelegere intre frati chiar daca nu sint intelese deplin toate (cine oare le intelege deplin?) si sa se tina lucrurile la care au ajuns impreuna de acord.
In rest nu sint nici penticostal nici adventist desi am vizitat la fata locului mai toate comunitatile ramurilor crestine.
Insa eu nu sint convins ca dogma actuala crestina -indiferent care ar fi ea- corespunde intru totul adevaratelor interpretari si intro imbinare necesar mai strinsa intre VT si NT.
Nu sint convins din doua motive
-nu am dovezi ca membrii sinoadelor in nr lor mjoritar au putut purta atita cit au putut si revelat proorocii crestini (cunosti vreun prooroc ortodox cu proorocii implinite? capabil sa interpreteze chiar si apocalipsa?)
-si apoi nu sint convins ca toate grelele adevaruri au fost introduse in dogma -dogma care trebuie sa fie pe masura puterii de a purta a norodului nestiutor de carte. Nici macar apostolii nu au putut purta tot ce ar fi putut spune Iisus.
faptul ca Dumnezeu face sfinti intro ramura sau alta a crestinatatii nu inseamna automat si ca dogma sau sinoadele de deasupra lor sint desavirsite.
In timp ce unii calugari se sfinteau de ex in catolicism in acest timp sinoadele catolice faceau inchizitie prigonind, tilharind si ucigind "eretici".
Asta demonstreaza ca si sinoadele pot fi oricind eretice la rindul lor chiar daca credinta in Iisus va dainui vesnic..
Judecata nu se face dupa erezii sau credinta dreapta ci dupa Lege.
Vechi 28.07.2011, 09:34:30
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Mai bine te faci adventist decat sa ramai penticostal pe bune...
Vezi ca ai incurcat borcanele. Mihai36 nu e penticostal.
Citat:
Omul eretic cei drept are si idei eretice dar e si rupt de biserica de comunitatea crestina!
Nu stiu altii cum sunt dar eu una stiu:
- NU am idei eretice - daca am afirmat vreo erezie, selecteaza frumusel si pune-o pe forum
- NU sunt rupt de Biserica - Fac parte din Biserica lui Hristos nevazuta.
- Nu sunt rupt de comunitatea crestina - Fac parte dintr-o biserica locala: Biserica Penticostala Betel Constanta.
Asadar acuzatia ta cum ca as fi un crestin eretic e rastignitoare, gratuita si aiuritoare.
Citat:
Ce succes ar mai fi avut biserica primara daca ea ar fi degenerat dupa moartea apostolilor?
La ce te referi cand spui „succes”? Cum evaluezi tu succesul?
Citat:
Oamenii nu stiau sa citeasca si nu aveau ce sa citeasca. De aceea credinta crestina era pastrata prin ascultare de oamenii pusi de apostoli asa cum e si in ziua de azi in biserica ortodoxa.
Ascultarea nu este insa oarba iar invatatura este sanatoasa.
Pana la urma tot ca protestantii spui: nu biserica, nu episcopul ci „invatatura sanatoasa” e autoritatea cea mai inalta.
Doar ca la protestant „invatatura” e Biblia iar la tie „invatatura” e Biblia + Sfanta Traditie.

In rest nicio diferenta: ascultarea ta e limitata. Cand consideri TU ca ierarhul greseste, nu mai faci ascultare.
Vechi 31.07.2011, 01:06:56
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Cine are unitatea de masura a deplinului adevar sa spuna ca altul este eretic rastgnindu-l cu vorba?, in biserica primara nimeni nu avea voie sa critice pe altul daca existau diferente de intelegere si nici Iisus nu a vb de rau pe cei care in ciuda faptului ca nu erau cu apostolii faceau fapte si vindecari in numele lui Iisus.

Care este cu adevarat prooroc?
amice , sa fim seriosi ----DE CE nu erau cu apostolii? si DE CE INCA nu ii vorbea de rau ? si CINE nu ii vorbea de rau? asadar DUPA ce raspunzi la aceste intrebari o sa pricepi CA NU POTI COMPARA ce facea iisus cu toti sectarii ....( orice cult vrei ) ... IISUS -APOSTOLI -PREOTI -CREDINCIOSI -BISERICA -ORTODOXIE .... ERETICII unde se situeaza ? NICAIERI ... asadar voua , oricarui sectar II SE VA SPUNE .... PLECATI DE LA MINE , BLESTEMATILOR , CA NU VA CUNOSC .... asadar ce spuneai ?
multa iubire
ps inapoia mea satana
multa iubire
Vechi 31.07.2011, 21:18:57
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
amice , sa fim seriosi ----DE CE nu erau cu apostolii? si DE CE INCA nu ii vorbea de rau ? si CINE nu ii vorbea de rau? asadar DUPA ce raspunzi la aceste intrebari o sa pricepi CA NU POTI COMPARA ce facea iisus cu toti sectarii ....( orice cult vrei ) ... IISUS -APOSTOLI -PREOTI -CREDINCIOSI -BISERICA -ORTODOXIE .... ERETICII unde se situeaza ? NICAIERI ... asadar voua , oricarui sectar II SE VA SPUNE .... PLECATI DE LA MINE , BLESTEMATILOR , CA NU VA CUNOSC .... asadar ce spuneai ?
multa iubire
ps inapoia mea satana
multa iubire
Blestematii sunt cei care nu lucreaza legea iubirii aproapelui (nu-l imbraca pe cel gol, nu il hraneste pe cel flamand etc).

Pe Iisus nu L-au vorbit de rau, si nu erau impotriva apostolilor pentru ca nici apostolii nu il vorbeau de rau pe Iisus.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38