Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2011, 21:49:07
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cred ca mai este o neintelegere aici.
Tu (si altii) spui/spun despre a nu avea relatii zilnic, sau prea des in saptamana, ca atunci nu este nunta curata, sau ca este desfranare.

As vrea sa clarific niste aspecte pe scurt:

1. Relatiile intre cei casatoriti nu sunt murdare, nu sunt impotriva bisericii si nu sunt pacat.
2. Care este de fapt problema la tine (voi): numarul de zile, sau ziua/zilele in care au loc?
Sunt oameni care se intalnesc 1 data in saptamana (maximum), dar asta se intampla atunci cand pot ei, deci nu neaparat in ziua de joi sau marti. Aia nu tin nunta curata?
Poate nu stii/stiti ca relatiile astea nu au loc la apasarea pe buton si sunt influentate de factori externi: boli, necazuri, stres, munca (delegatii, etc.).
Era mai acum cativa ani un caz pe forum cu o femeie a carui sot lucra mult in deplasare si venea acasa sambata. Ea isi dorea copii si intreba daca pot concepe totusi sambata. Parerile au fost impartite.

Iata deci ca sunt situatii cand poti tine nunta curata si altfel decat numai marti si joi. Trebuie discutat cu duhovnicul.
Asa ca notiunea de "nunta curata" este mai larga.
Si in plus Dumnezeu si biserica (scrie asta peste tot) nu se amesteca in familii, si nu sunt date canoane sau legi in acest domeniu, ci doar indicatii, sfaturi.

In alta ordine de idei: eu stiam ca vinerea este pentru Sfanta Fecioara. La unele biserici (in tara) se citeste vineri la vecernie acatistul Maicii Domnului.
Dar poate am inteles eu ceva gresit.
Legat de tine(nu te judec), doar voiam sa-ti spun: cred ca esti o persoana sincera si spui ce gandesti. Si cred ai o relatie foarte stransa cu sotul tau. Ceea ce este un lucru foarte bun si rar.

Nu stiu cum sa-ti raspund la ce mi-ai scris. Ca nu sunt curati daca nu fac asa? Pai cine sunt eu sa judec si sa stiu ce e bine.

Eu asta am citit, asta am inteles ca e bine si imi doream sa fac asa. Ideea era ca cel feciorelnic fuge si celalalt la fel, din diverse motive.

Ca fapt divers: Sa zicem ca am o prietena si ea la inceputul postului tine 3 zile post negru. Eu sa zicem ca incerc o zi. Poate reusesc sau nu. Si vad eu daca merg mai departe. Dar in cazul meu, sa ma duc la servici si sa tin post negru e o prostie. N-am un corp atat de puternic si nu rezist. De a doua zi, nici nu se pune problema. Si obligatia mea e sa lucrez si sa-mi fac datoria cum trebuie la servici, mai presus de mancare, si cred ca fac mai bine voia Lui Dumnezeu asa. Ca postul e important si altul si nu numai de macare. Si sa zicem ca o persoana tine o zi post si de apa si de mancare. Daca eu tin pana la apus de mancare si beau apa(si evemtual sa fiu acasa si nu la servici) ma multumesc si sunt fericita. Nu ma intereseaza ce zic sau fac altii ca eu imi cunosc limitele, si decat sa fac pe grozava, mai bine ma smeresc si zic asta e.
Eu admir o persoana care tine 3 zile post si ma bucur pentru ea. Dar daca ea crede ca eu sunt nu stiu ce pacatoasa, este problema ei si nu a mea si eu imi vad de drumul meu.

" Ceea ce cred altii despre mine este problema lor(nu ma priveste pe mine)" Dintr-o carte
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
Sfântul Ioan Botezătorul, îndemn la viață curată NECTARIE Generalitati 0 03.01.2011 14:29:47
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
campania pt o biserica curata initiata de webmaste sofiaiuga Stiri, actualitati, anunturi 2 08.03.2008 22:00:11
Casnicie curata nicoleta34 Nunta 35 03.07.2007 21:53:44