![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Stai linistit si eu cred in asa ceva si prin urmare au dracii de unde alege.Mi s-a parut de un umor,desi nu stiu daca asta a fost intentia,colosal postarea ta.Bafta omule.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si unii de prin Imperiul Bizantin credeau asemenea absurditate(in predestinare,normal dracii ii inselau sa creada aceste absurditati),neintelegand sa citeasca la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul si au fost mustrati de Sfantul Simeon Noul Teolog care le-a zis ,cu o mustrare glumeata,ca Dumnezeu Iisus Hristos cand a propovaduit nu a zis unora:
"Pe voi v-am prestiut,pocaiti-va" si altora "pe voi nu v-am prestiut ,nu va pocaiti" ci le-a zis tuturor "Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor". ("17. De atunci a început Iisus să propovăduiască și să spună: Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor. Sfanta Evangheli dupa Matei,capitolul 4).
|
|||
|
|||
![]()
Magii care au venit la Dumnezeu Iisus Hristos sa il cinsteasca ca Imparat nu erau din religia zoroastriana,nu erau persi,cum dracii inseala pe unii sa zica,nu "citisera in stele" ca se va naste un Imparat ci taoisti sau budisti sau ceva religie de aceea din Asia.
S-a vazut pe alt topic ce mult seamana budismul autentic cu crestin ortodoxia,iar alti parinti din BO de acum zic de taioism ca seamana si mai mult. Acei oameni duhovnicesti au fost inspirati de Duhul Sfant sa mearga sa se inchine la Dumnezeu Iisus Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
"Pentru că Dumnezeu a împodobit pe om în chip natural cu voință liberă, i-a dat poruncă să nu mănânce din pomul cunoștinței. Dar despre pom am vorbit după puterea noastră destul în capitolul despre paradis. Dumnezeu
i-a dat această poruncă făgăduindu-i că dacă va păzi vrednicia sufletului, dând victorie rațiunii, cunoscând pe creator si păzind porunca Lui, va participa fericirii veșnice, va trăi în veci, ajungând mai presus de moarte. Dar dacă va supune sufletul corpului, dacă va prefera plăcerile corpului, neținând seamă de vrednicia lui, asemănându-se animalelor neînțelegătoare, scuturând jugul creatorului si neglijând porunca Lui dumnezeiască, va fi responsabil de moarte și va fi supus stricăciunii si ostenelii, ducând o viață nenorocită." Unde e aci vorba de predestinare,cand zice ca Dumnezeu a pus un daca in planul Sau?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ | Ana-Maria N | Generalitati | 0 | 22.04.2012 11:04:14 |
Inceputul credintei... | Man Teo | Generalitati | 143 | 10.09.2011 09:52:42 |
a inceputul razboiul | lore86 | Generalitati | 14 | 25.11.2010 19:03:47 |
Patriarhia Constantinopolului intoarce spatele BOR | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 24 | 26.06.2008 01:18:40 |
MAICA DOMNULUI numita INTOARCE-TE INAPOI | sofiaiuga | Intamplari adevarate | 5 | 09.03.2008 20:01:10 |
|