Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 16:27:59
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Mai au sens rugaciunile noastre pentru cei care nu mai sunt, pomenirea mortilor la rugaciuni, parastase, milostenii, in acest caz si tinand cont de ce este scris mai sus, as fi tentatata sa spun ca nu..dar totusi cred cu tarie ca toate acestea nu se fac intamplator , adica ma refer la pomenirea mortilor.Si ar mai fi aceste lucruri scrise la viata sf. Fanurie, pe care o redau in acest fragment, mai precis finalul :
Sfantul Fanurie a cerut atunci voie sa-si faca ultima rugaciune si s-a rugat astfel: "Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta cu ulei si zahar, sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa."
Si atunci s-a facut tunet din cer si s-a auzit glasul Domnului astfel:
"Fie Fanurie dupa cuvantul tau si tot cel ce te va chema pe tine in ajutor sa fie ascultat de Mine si tu vei fi ajutorul celor din nevoi."
Motto: ,,Toti acestia au murit intru credinta, fara sa primeasca fagaduintele, ci vazandu-le de departe si iubindu-le cu dor si marturisind ca pe pamant ei sunt straini si calatori."(Evrei 11:13)

Doamna,cine stie,este posibil ca lucrurile sa stea cum spuneti dvs.Nu stiu eu judecatile Domnului si nici nu trebuie sa le stiu.Sunt aspecte pe care le vom afla cand vom merge in fata Lui.Nu intentionez sa limitez harul,suveranitatea absoluta si intelepciunea Lui la conceptia mea de cutie de chibrituri.Personal am nadejdea in cele scrise in capitolul 13 (Dragostea) din I Corinteni si capitolul 8 din Romani(Credinta).Poate ca amandoi speram la acelasi lucru intr-un mod diferit,cine stie.Dumnezeu sa va aiba-n paza Sa.

Last edited by Scotland The Brave; 20.07.2011 at 16:37:25.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:25:39
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Invatatura ortodoxa

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Mai au sens rugaciunile noastre pentru cei care nu mai sunt, pomenirea mortilor la rugaciuni, parastase, milostenii, in acest caz si tinand cont de ce este scris mai sus, as fi tentatata sa spun ca nu..dar totusi cred cu tarie ca toate acestea nu se fac intamplator , adica ma refer la pomenirea mortilor.
Si ar mai fi aceste lucruri scrise la viata sf. Fanurie, pe care o redau in acest fragment, mai precis finalul :
Sfantul Fanurie a cerut atunci voie sa-si faca ultima rugaciune si s-a rugat astfel:
"Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta cu ulei si zahar, sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa."
Si atunci s-a facut tunet din cer si s-a auzit glasul Domnului astfel:
"Fie Fanurie dupa cuvantul tau si tot cel ce te va chema pe tine in ajutor sa fie ascultat de Mine si tu vei fi ajutorul celor din nevoi."

http://www.parohiamacin4.org/foloasele_parastaselor.htm

Despre rai si iad - http://luptapentruortodoxie.blogspot...pa-despre.html

Nu mai ascultati elucubratiile sectantilor, e plin internetul de carti ortodoxe despre lucrurile de care intrebati.

Last edited by glykys; 20.07.2011 at 18:29:33.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:08:25
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
http://www.parohiamacin4.org/foloasele_parastaselor.htm

Despre rai si iad - http://luptapentruortodoxie.blogspot...pa-despre.html

Nu mai ascultati elucubratiile sectantilor, e plin internetul de carti ortodoxe despre lucrurile de care intrebati.
Sa-mi fie cu iertare, eu doar intrebam in contextul celor scrise inaintea mea, daca mai au sens ..eu sincer cred ca este posibil mangaierea sau iertarea unor pacate prin rugaciuni si parastase, milostenii si tot atatea cate se mai fac in Biserica ortodoxa pentru pomenirea mortilor. Doamne ajuta si ca toti sa avem posibilitatea chiar si la trecerea noastra in lumea vesniciei sa mai putem fi mangaiati in cazul cand uni dintre noi, nu vom avea fericirea de a ajunge in rai!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:30:12
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Motto: ,,Toti acestia au murit intru credinta, fara sa primeasca fagaduintele, ci vazandu-le de departe si iubindu-le cu dor si marturisind ca pe pamant ei sunt straini si calatori."(Evrei 11:13)

Doamna,cine stie,este posibil ca lucrurile sa stea cum spuneti dvs.Nu stiu eu judecatile Domnului si nici nu trebuie sa le stiu.Sunt aspecte pe care le vom afla cand vom merge in fata Lui.Nu intentionez sa limitez harul,suveranitatea absoluta si intelepciunea Lui la conceptia mea de cutie de chibrituri.Personal am nadejdea in cele scrise in capitolul 13 (Dragostea) din I Corinteni si capitolul 8 din Romani(Credinta).Poate ca amandoi speram la acelasi lucru intr-un mod diferit,cine stie.Dumnezeu sa va aiba-n paza Sa.
Eu sincer nu-mi permit sa fac niste afirmatii, pe care nu le pot sustine cu probe. Dar in contextul in care, toate acestea se intampla in interiorul biserici ortodoxe, atunci tind sa cred ca poate au fost destule probe, astfel incat sfiintii parinti au ajuns sa le promoveze ca pe niste mangaieri de suflete chinuite de pacate.
As zice ca prin cele scrise in 1Corinteni13 i-ar fi suficient oricui sa se mantuie ....Va multumesc si mai ales sper ca dragostea sa ne uneasca pe toti care spunem ca suntem oameni!
...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:38:15
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nu mai retin ce duhovnic vorbea despre acest subiect insa explica ca de fapt rugaciunile pentru morti au un carater de rugaciune pentru viitor caci in prezent ei nu pot beneficia de nimic, de nici o schimbare, abia cind vor invia vor beneficia (sau nu) de rugaciunile noastre dupa cum da Domnul.

Din prezentarea in legatura cu sfintul Pafnutie reiese ca aici este vorba de generozitate si ajutorul celor in lipsuri si suferinte.

Chiar daca ce dam noi este sau nu luat in considerare pentru mort chiar si asa zic ca este ceva bun - fiind generosi primim la rindul nostru liniste si multumire.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mangaiere in necazuri Rodica50 Intrebari utilizatori 0 03.12.2010 19:12:07