Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2011, 19:29:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniel_7 Vezi mesajul
ceasul e bun,ca te face mai ordonat.nu e de vina ceasul ,daca ne uitam la el sau nu,ci pregatirea noastra duhovniceasca.nu consider ca e un impediment la rugaciune.
cu ce te ajuta ceasul , in biserica , la sf. Slujbe ?
Vechi 20.07.2011, 11:42:52
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Pe mine personal nu ma ajuta ceasul la nimic,insa nu pot nega ca uneori mai ma uit sa vad cat e ceasul.Nu stiu daca e neaparat tic,cat imprastierea gandurilor,nerabdare sau plictiseala.Insa asta e realitatea de pe teren...

Pe preot e posibil sa il ajute in desfasurarea Liturghiei,din momemnt ce in fiecare Biserica este prezent ceasul.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:03:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Pe mine personal nu ma ajuta ceasul la nimic,insa nu pot nega ca uneori mai ma uit sa vad cat e ceasul.Nu stiu daca e neaparat tic,cat imprastierea gandurilor,nerabdare sau plictiseala.Insa asta e realitatea de pe teren...

Pe preot e posibil sa il ajute in desfasurarea Liturghiei,din momemnt ce in fiecare Biserica este prezent ceasul.
Daniele , nu vreau sa te contrazic , dar eu personal n-am vazut ceas in Biserica unde merg frecvent , si am intrat si in Sfantul Altar , si n-am vazut . O fi , nu neg , dar eu nu l-am zarit ! O sa ma uit ceva mai atent , iar de-l vad iti spun . Apoi , nici la Parinte n-am vazut ceas la mana , si doar am contact frecvent cu mainile lui cand dau pomelnicul , prescurele , lumanarile , painea si alte cele , plus ca-i sarut mana si n-am observat daca are ceas la mana . La mobil am vazut ca mai raspunde in afara Sf. Slujbe , ba o inmormantare , un botez , un om bolnav , probleme curente . . . Cel putin Duminica , renunt complet la ceas sau la mobil , efectiv le las toate acasa , inclusiv grijile , mahnirea si alte cele . Sunt satul de ceas si de mobil in cursul saptamanii , pentru ca efectiv ma streseaza urmarirea asta a timpului ce trece de la un timp infiorator de repede . Acum , ce sa-ti mai spun , ca atunci cand bate toaca , bat clopotele , si la toate momentele liturgice in desfasurare , cam stiu cat e ceasul aproape la secunda , stiu ca intru la 7 , si plec cam pe la 12 -12:30 , asta Duminica , ca in restul saptamanii programul este mereu in desfasurare la aceleasi ore , si chiar nu vad utilitatea ceasului , dar acum fiecare decide pentru el , ce si cum !
Doamne ajuta !
Vechi 20.07.2011, 19:15:33
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Probabil ca e nevoie sa stie ora exacta in considerentul ca mai are planificate si alte activitati si drumuri de facut.
Si apoi toaca, clopotele dupa care ceas se bat?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:23:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Question

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Probabil ca e nevoie sa stie ora exacta in considerentul ca mai are planificate si alte activitati si drumuri de facut.
Si apoi toaca, clopotele dupa care ceas se bat?
O fi domnule si ceas , dar nu la vedere , si nu acesta este scopul nostru al mirenilor : cronometrarea , tinerea evidentei , si alte cele !
Te intreb pe dumneata : cand iti vine in casa un prieten drag si de incredere , te uiti mereu la ceas ? Nu , nu cred , ca aceasta-i necuvinta , si cam semnifica nerabdare in a-l vedea plecat cat mai repede pe " prietenul " tau ! Intelegi ce vreau sa spun ?
Vechi 20.07.2011, 19:33:36
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
cu ce te ajuta ceasul , in biserica , la sf. Slujbe ?
uneori ar prinde bine.
ma refer la situatiile in care preotul uita ca predica trebuie sa se mai si termine si o lungeste uneori peste o ora ...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:38:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
uneori ar prinde bine.
ma refer la situatiile in care preotul uita ca predica trebuie sa se mai si termine si o lungeste uneori peste o ora ...
Bun , sa zicem , dar cu ce rezolva ceasul aceasta problema ? Apoi , un Preot ce o lungeste , precum spui , e cu adevarat Parinte , ca de rasoleala suntem satui in fiecare zi . Cine nu are rabdare , pleaca , avem aceasta "libertate " . . . !
Vechi 20.07.2011, 19:44:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bun , sa zicem , dar cu ce rezolva ceasul aceasta problema ? Apoi , un Preot ce o lungeste , precum spui , e cu adevarat Parinte , ca de rasoleala suntem satui in fiecare zi . Cine nu are rabdare , pleaca , avem aceasta "libertate " . . . !
ti se pare ok ca predica sa tina mai mult decat Liturghia?
la biserica unde mergeam eu asa se intampla.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:45:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ti se pare ok ca predica sa tina mai mult decat Liturghia?
la biserica unde mergeam eu asa se intampla.
Esti tare simpatic ! Inseamna ca acolo Sfanta Liturghie era scurtata la maxim ! Nu , nu mi se pare normal , daca tot vrei un raspuns !
Vechi 20.07.2011, 19:53:15
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Esti tare simpatic ! Inseamna ca acolo Sfanta Liturghie era scurtata la maxim ! Nu , nu mi se pare normal , daca tot vrei un raspuns !
nu, nu era scurtata, din contra.
utrenia, de ex, era lungita la maxim.
se cantau aproape toate cantarile din Minei si din Catavasier.
iar dupa Liturghie cineva citea vietile sfintilor din Minei, apoi se citea predica zilei a lui X parinte, apoi predica propriuzisa a parintelui, minim 30-45 de minute.
cu alte cuvinte incepeam la 7.00 si terminam dupa 13.00.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? patinina34 Generalitati 1 22.04.2009 11:00:54
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii podolski_2 Rugaciuni 3 04.12.2008 23:58:19