![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Când m-am rugat lui Hristos, cu ultima fărâmă de credință, să mă ajute și să nu mă lase pradă disperării, nu mi-a răspuns. Atunci am înțeles, după o serie de oscilații, faptul că singurul lucru care mă va determina să lupt în continuare, va fi doar tăria voinței mele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine ai venit pe forum!
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că am ales să cred în mine și în puterea mea de izbândă, nu înseamnă că Hristos mi-a răspuns. Pentru că dacă îmi răspundea, astăzi nu eram chinuit de demoni - cu care mă lupt clipă de clipă - ci fericit.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai venit Marcus A! acum se face curatenie in tine si sigur ca e dureros. cu totii trecem prin astfel de lupte la un moment dat, mai ales cand vrem sa ne apropiem de Hristos. asta nu inseamna ca El nu iti raspunde, ci poate chiar iti raspunde...trebuie sa te bucuri ca ai ocazia sa lupti cu ce este in tine si sa lepezi ceea ce nu te apropie de El. apoi, totul o sa fie cristalizat si sigur ca unde este curat poate sa intre si lumina. e doar parerea mea.
|
|
|||
|
|||
![]()
cat despre fericire sau nefericire, Hristos este dincolo de toate astea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca acestea ar fi intrebari pentru o intreaga dezbatere... Deocamdata subscriu cu bucurie la raspunsul tau. |
|
|||
|
|||
![]()
@Dobra Daniela
Cu stereotipurile religioase (creștin-ortodoxe, în cauză) sunt obișnuit de câțiva ani. @ioan cezar Când m-am rugat pentru un răspuns, am așteptat... exact acel răspuns. Niciodată nu am înțeles, în pofida amalgamului de interpretări primite, de ce Dumnezeu, în atotcunoașterea și atotputernicia Sa, preferă să ne lase pradă suferinței crunte; pentru mine, simbolistica pildei lui Iov este probă incontestabilă în acest sens, numai că uneori, la finalul drumului anevoios, Iov-ul zilelor noastre moare fără să fi primit vreodată răsplata mult așteptată. De asemenea, nu am înțeles de ce Acesta își tratează discreționar propria creație, oferindu-le câtorva totul, iar celorlalți nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La unii le ofera totul pe acest pamant si nimic dincolo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos a spus :"fara Mine nu puteti face nimic" Hristos ,Dumnezeu , nu ne ajuta cand vrem noi ci cand considera El.Fiind o persoana primim ajutor daca suntem vrednici. Sa-i cerem ajutorul rugandu-ne cu cele cateva cuvinte "Doamne Isuse Hristoase ,fiul lui Dumnezeu ,miluieste-ma pe mine pacatosul!" Noi ,ortodocsii gasim multa alinare cu aceasta rugaciune spusa cat mai des cu putinta. Sectantii cred ca numai credinta ii mantuieste ,dar nu e suficient. E necesara o conlucrare cu Dumnezeu prin faptele credintei:Post ,milostenie ,spovedanie ,impartasanie,sfintele slujbe . Avand sufletul curatat de patimi prin sfanta spovedanie Dumnezeu e mai aproape de noi si ne asculta. |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai de aceea m-am rugat Lui, în speranța că mă va ajuta, însă în afara durerii și a tribulațiilor, nu s-a întâmplat nimic. Există poate și o altă explicație pentru acest lucru, exceptându-le pe cele de genul "voia Domnului", "Dumnezeu are un plan cu tine" sau "Necunoscute sunt căile Domnului", care fac parte dintr-un anumit tipar?
Citat:
Știu că pentru unii, Paradisul se concretizează aici, pe pământ, în timp ce altora nu le rămâne decât incertitudinea unui Eden dincolo de mormânt. Și acest fapt nu este corect. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima | ioan cezar | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 84 | 06.06.2013 22:05:48 |
Rugaciunea din inima | alexina | Rugaciuni | 10 | 17.10.2011 00:01:21 |
De la inima la inima | eduardd | Umanitare | 6 | 14.08.2011 09:23:30 |
cu ce se ocupa un centru cultural-social? | o copila | Generalitati | 2 | 12.08.2010 08:37:13 |
Va rog din inima !!! | SimonaP | Umanitare | 4 | 04.07.2010 19:35:38 |
|