Citat:
În prealabil postat de GLAdoS
Aveti dreptate dar doar infractiunile de lovire sau vatamare corporala grava necesita plangerea prealabila a victimei... pe cand vatamarea corporala grava care ar putea fi cazul dumneavoastra cand va jucati cu biciul nu necesita o plangere prealabila deci oraganel statului se pot autosesiza. Satatul are cea mai mare traba, cand e vorba de familie, prin toate institutiile sale specializate, asigurand respectarea codului familiei si codului penal in toate raporturile sociale ale familiei.
|
Asa "ar putea fi cazul" dar nu am spus nici unde ca "asa este cazul". Deci este o asumare fara baza, din partea dumneavoastra.
De la principiul de symphonie intre stat si biserica, deducem ca jurisdictia asupra familiei apartine Bisericii. Ca representantii statului au ales sa incalce in domeniul moral este alta treaba. Eu personal nu recunosc autoritatea statului in acest domeniu.
Citat:
O căsătorie, pentru a fi legitimă, avea nevoie așadar de sancțiunea formală a Bisericii care considera de datoria ei nu doar să transmită valorile creștinești ci să și vegheze la modul în care acestea erau respectate în viața cotidiană[6]. Instituția ecleziastică exercita astfel un adevărat control al comportamentului moral și social al individului în mijlocul comunității, fapt justificat, după cum am văzut, prin rolul esențial atribuit căsătoriei în bunul mers al societății. Din acest motiv, statul recunoștea dreptul Bisericii de a supraveghea și de a interveni în probleme ținând de viața privată a indivizilor (evoluția treptată a societății spre secularizare avea să ducă, însă, la revendicarea de către stat a acestui drept, fapt concretizat prin intrarea în vigoare a Codului Civil din 1864 prin care legitimitatea căsătoriei era determinată de încheierea unui act în cadrul unei instituții laice, consacrarea nemaifiind necesară)[7].
|
http://ebooks.unibuc.ro/istorie/ciup...trefamilie.htm
Cum puteti vedea, acest principiu sa aplicat formal macar pana la 1864.